Η Μπέτυ Ακαθιώτου είναι το the next big thing της γυναικείας καλαθόσφαιρας!

Την δεύτερη του αγωνιστική συμπλήρωσε χθες (04/11) το πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας γυναικών που φέτος είναι αναβαθμισμένο, με την συμμετοχή δύο νέων ομάδων σε αυτό (Άρης Λεμεσού – ΑΠΟΠ Πάφου) αλλά και με την προσθήκη στατιστικών στοιχείων.

Στις πρώτες δύο αγωνιστικές είδαμε μεταξύ άλλων ένα σαφώς ανανεωμένο ΑΠΟΕΛ, σε σύγκριση με την ομάδα που είχαμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια. Ο αρχιτέκτονας της γυναικείας καλαθοσφαιρικής ομάδας του ΑΠΟΕΛ είναι ο Νεμάνια Μπίεντοφ, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια κτίζει την ομάδα που φέτος δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα.
 
Και ένας από τους λόγους της αναβάθμισης του ΑΠΟΕΛ σε ομάδα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει και (ίσως) να διεκδικήσει τίτλους, είναι η επιστροφή της Ακαθιώτου στην ομάδα. Για όσους δεν την γνωρίζουν, πρόκειται για διεθνή καλαθοσφαιρίστρια 23 ετών (20-11-1995) η οποία τα τελευταία χρόνια βρισκόταν στην Αμερική όπου συνδύαζε την καλαθόσφαιρα με τις σπουδές.
 
Με την επιστροφή της στην Κύπρο η Μπέτυ δείχνει πιο ώριμη από ποτέ και ικανή να πάρει από το χέρι τον ΑΠΟΕΛ και να τον οδηγήσει σε επιτυχίες.
 
Τελευταίο επίτευγμα της ταλαντούχας γκαρντ ήταν η επίδοσή της στο παιχνίδι κόντρα στην ΕΝΑΔ (νίκησε ο ΑΠΟΕΛ με 112-42) όπου σε 24 λεπτά σημείωσε 42 πόντους (!) μετρώντας 6 ριμπάουντ, 2 ασσίστ και 11 (!) κλεψίματα!
 
Σε συνδυασμό με την επίδοση της στην 1η αγωνιστική απέναντι στον ΑΠΟΠ (νίκη του ΑΠΟΕΛ με 26-98) όπου σε 18 λεπτά σημείωσε 30 πόντους (1), έχοντας επίσης 5 ριμπάουντ, 5 ασσίστ και 4 κλεψίματα, είναι ολοφάνερο πως η Ακαθιώτου ήρθε για να αλλάξει τις ισορροπίες στην γυναικεία καλαθόσφαιρα της Κύπρου και να αποτελέσει το the next big thing του αθλήματος.

Δειτε Επισης

Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου