Μετά από 4 χρόνια επιστρέφει το ντέρμπι της Λεμεσού!

Ήταν στις 2 Φεβρουαρίου του 2014, στο Απόλλων Αρένα όταν Απόλλωνας και ΑΕΛ συναντήθηκαν για τελευταία φορά στην Α’ κατηγορία. Η αναμέτρηση ήταν στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής και τελευταίας του πρωταθλήματος.
 
Η ΑΕΛ είχε αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν, κατέβηκε στο πρωτάθλημα χωρίς ξένους και προσπαθούσε να κλείσει το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια. Στο παιχνίδι εκείνο οι γαλαζοκίτρινοι είχαν κατέβει με μόλις 8 παίκτες, νεαρής ηλικίας ως επί το πλείστον και με την Κάλια Παπαδοπούλου ως υπηρεσιακή προπονήτρια. Ο Απόλλων είχε στόχο την τετράδα που θα τον οδηγούσε στα play off του πρωταθλήματος, κάτι που τελικά κατάφερε.
 
Το τελικό σκορ μαρτυρά ένα κλειστό παιχνίδι, όμως τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι… Σχεδόν πεντέμιση λεπτά πριν το τέλος η διαφορά ήταν στους 17 πόντους για τους γηπεδούχους, που στο τέλος «χαλάρωσαν» και επέτρεψαν στην ΑΕΛ να κλείσει τη διαφορά.
Να σημειώσουμε πως μία εβδομάδα αργότερα, ο Απόλλωνας κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας του, στον τελικό του κυπέλλου απέναντι στον ΑΠΟΕΛ (76-69).
 
Από τότε υπάρχουν παίκτες θα βρίσκονται και στο σημερινό ρόστερ του Απόλλωνα. Αυτοί είναι ο Γρηγόρης Παντούρης, ο Στέφανος Ηλιάδης και ο Κωνσταντίνος Γρίβας οι οποίοι θα βρίσκονται εκτός απροόπτου και απόψε στο «Νίκος Σολωμονίδης».
 
Παραθέτουμε και τους πόντους και κάποια στατιστικά των δύο ομάδων:
 
FOREX TIME ΑΠΟΛΛΩΝ (Παναγιώτης Γιανναράς)
(6/8β., 24/35δ., 8/32δ., 20-11ρ., 17ασ., 7κλ., 4κ., 11λ.): Κάλντγουελ 14 (4), Ότζο 13 (1), Χάλμπιν 9, Άσκορντ 11, Ξενοφώντος 4, Ηλιάδης 13 (1), Κρουπάλια 2, Παντούρης 7 (1), Βιράρτη 5 (1), Κ. Γρίβας, Φ. Γρίβας.

PROTEAS ΑΕΛ (Κάλια Παπαδοπούλου)
(9/12β., 21/37δ., 7/22τρ., 25-12ρ., 13ασ., 5κλ., 1κ., 18λ.): Μιχαήλ 22 (1), Αντωνίου 7, Αθανασιάδης 10 (1), Καρασαμάνης, Παπαϊωάννου 8, Μονιάτης 11 (1), Μάρκου 14 (4), Θεοδώρου.
 

Δειτε Επισης

Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου
Οι Πέλικανς πέταξαν εκτός playoffs Κινγκς και Βεζένκοβ, νίκη με 105-98 και τώρα... Θάντερ
«Αυτό είναι το καλύτερό μου αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό»
Οι Χιτ διέλυσαν τους Μπουλς και προκρίθηκαν στα playoffs, όπου τους περιμένουν οι Σέλτικς
Παράσταση για έναν ρόλο το Sprint της Σαγκάης, άνετη νίκη του Φερστάπεν
ΒΙΝΤΕΟ: Από τη Σαντορίνη, τη Νάξο και την Πάρο στην Ακρόπολη η Ολυμπιακή Φλόγα
Ο Τσιτσιπάς με τον Λάγιοβιτς στα ημιτελικά στη Βαρκελώνη
O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού