Οι λαγοί επιστρέφουν στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ για νέα ρεκόρ

Μετά το επιτυχές λανσάρισμα της καινοτομίας στη διοργάνωση του 2018, οι… λαγοί επιστρέφουν στο 13ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ τον προσεχή Μάρτιο. Πρόκειται για τους αποκαλούμενος pacemakers οι οποίοι τρέχουν κάθε ένας σε διαφορετικό τέμπο, βοηθώντας τους δρομείς που τους ακολουθούν πιστά, ώστε να πετύχουν ένα ατομικό ρεκόρ ή την επίδοση που επιθυμούν. Οι pacemakers τρέχουν στον Ημιμαραθώνιο και στη Μαραθώνια διαδρομή των 42.195 μέτρων και διακρίνονται από το σημαιάκι που φέρουν στην πλάτη τους, όπου αναγράφεται η διαδρομή στην οποία συμμετέχουν και ο εκτιμώμενος χρόνος τερματισμού τους.
 
Ακολουθώντας έναν… λαγό είναι αυξημένες οι πιθανότητες για ένα δρομέα να τερματίσει στον εκτιμώμενο χρόνο ή ακόμα γρηγορότερα, αφού θα ακολουθεί το τέμπο που θα του επιτρέψει να κάνει σωστό καταμερισμό των δυνάμεών του. Επίσης, οι pacemakers ενθαρρύνουν και εμψυχώνουν τους δρομείς την ώρα του αγώνα, μιας και δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να τρέχεις μόνος για δύο, τρεις ή τέσσερις ώρες. Ακόμα δίνουν συμβουλές σε έναν δρομέα για το πώς θα φτάσει στον τερματισμό εντός του χρόνου που επιθυμεί.
 
«Οι pacemakers εντοπίζονται σε όλους τους μεγάλους αγώνες του εξωτερικού και καθώς η διοργάνωσή μας αναπτύσσεται και αποκτά όλο και μεγαλύτερο διεθνές κύρος, προσελκύοντας περισσότερους δρομείς από άλλες χώρες, έχουμε εισάγει και το στοιχείο των pacemakers» σχολιάζει ο Race Director κ. Κωνσταντίνος Κυβίττης και προσθέτει: «Η περσινή εμπειρία και τα σχόλια των δρομέων έδειξαν πως ήταν πολύ βοηθητική η παρουσία των pacemakers και πως πολλά ρεκόρ έσπασαν χάρη σε αυτούς. Έτσι, αναπτύσσουμε περαιτέρω και αυτή την παροχή του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ προς τους δρομείς».
 
Ο 13ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ θα διεξαχθεί 23-24 Μαρτίου 2019 και σε αυτόν αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 15.000 δρομείς.
 
Πληροφορίες και εγγραφές στο www.limassolmarathon.com.
 
Ακολουθήστε τη διοργάνωση στα Social Media:
•           www.facebook.com/limassolmarathon 
•           https://twitter.com/RunLimassol 
•           www.instagram.com/limassolmarathon 
 

Δειτε Επισης

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ