Απτόητος ο Τσιτσιπάς στον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν!

Να περάσει ο επόμενος! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει να γράφει ιστορία στο Αυστραλιανό Οπεν 2019, καθώς τα ξημερώματα της Τετάρτης (16/1) επικράτησε με 3-1 σετ (6-3-2-6, 6-2, 7-5) του Σέρβου Βίκτορ Τρόιτσκι και προκρίθηκε στον 3ο γύρο!

Παίζοντας ξανά μπροστά στο θορυβώδες - και... ποδοσφαιρικό - ελληνικό κοινό, ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε κάτι λιγότερο από 3 ώρες (2 ώρες και 42 λεπτά για την ακρίβεια) για να επιβληθεί το Σέρβου, ο οποίος είχε ξεκινήσει την πορεία του από τα προκριματικά του Αυστραλιανού Οπεν και μετρούσε 4 σερί νίκες στην Αυστραλία.

Στον επόμενο γύρο, ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Γεωργιανό Νικολόζ Μπασιλασβίλι.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα, κάνοντας μπρέικ στο σερβίς του Τρόιτσκι για να πάρει προβάδισμα με 3-0 στο πρώτο σετ, το οποίο τελικά κατέκτησε μάλλον εύκολα με 6-3. Στο δεύτερο σετ οι ρόλοι αντιστράφηκαν, όμως, με τον Τρόιτσκι να καταφέρνει χάρη σε μπρέικ στο 6ο γκέιμ να πάρει κεφάλι με 4-2 και ακολούθως να αντέξει την αντεπίθεση του Τσιτσιπά στο 7ο γκέιμ, επιστρέφοντας από το 15-40 για να κάνει το 5-2 και ακολούθως με νέο μπρέικ να κάνει στο σερβίς του Έλληνα τενίστα να κάνει το 6-2 και να ισοφαρίσει σε 1-1 σετ.

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε επίδειξη δύναμης. Όντας εμφανώς πεισμωμένος από τον τρόπο που έχασε το δεύτερο σετ, ο Έλληνας τενίστας ξέσπασε και κάνοντας δύο μπρέικ στο σερβίς του Σέρβου (στο 5ο και το 7ο γκέιμ) πήρε το τρίτο σετ με 6-2.

Το τέταρτο σετ αποδείχθηκε και το πιο ενδιαφέρον του αγώνα. Οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι, φτάνοντας στο 5-5. Σε εκείνο το σημείο όμως ο Τσιτσιπάς έδειξε την κλάση του και έκανε μπρέικ στο σερβίς του Τρόιτσκι για το 6-5, κατακτώντας στην συνέχεια χωρίς να χάσει πόντο το επόμενο γκειμ για το 7-5, παίρνοντας την πρόκριση στον επόμενο γύρο με 3-1 σετ.
Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League