Δύσκολη πρόκριση για Φέντερερ στο Αυστραλιανό Όπεν

Ο Ρότζερ Φέντερερ ξεπέρασε το εμπόδιο του μαχητικο,ύ Ντάνιελ Έβανς, νικώντας περισσότερο δύσκολα απ’ το αναμενόμενο με 7-6(5), 7-6(3), 6-3 τον 28χρνο Άγγλο και προκρίθηκε στους "32" του Australian Open.

O 37χρονος Ελβετός, έξι φορές νικητής του τουρνουά, σημείωσε την 16η συνεχόμενη νίκη του στην Αυστραλία, αλλά δυσκολεύτηκε ιδιαίτερο από τον αντίπαλό του, στη Rod Laver Arena.

ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ Ο ΑΝΤΕΡΣΟΝ, ΠΕΡΑΣΕ Ο ΜΠΕΡΝΤΙΧ

O Φρανς Τιαφό, πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη της ως τώρα καριέρας του, αφήνοντας εκτός Australian Open το Νο. 6 της παγκόσμιας κατάταξης, Κέβιν Άντερσον, με 4-6, 6-4, 6-4, 7-5.

Ο 20χρονος Αμερικανός, ο οποίος έχει πετύχει άλλες 2 νίκες απέναντι σε παίκτες από το Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα του σε μια Grand Slam διοργάνωση και θα προσπαθήσει να μπει για 1η φορά στη 2η εβδομάδα ενός major.

Στην προσπάθειά του αυτή, θα βρει απέναντί του τον Αντρέας Σέπι, που νίκησε τον Τζόρνταν Τόμπσον με 6-4, 4-6, 6-4, 6-3.

Σκούρα τα βρήκε και ο Μάριν Τσίλιτς, αλλά απέφυγε τον πρόωρο αποκλεισμό και βρήκε τρόπο να φτάσει μέχρι τη νίκη, στην αναμέτρησή του με τον ΜακΚένζι ΜακΝτόναλντ. Ο Κροάτης επικράτησε με 7-5, 6-7 (9), 6-4, 6-4 του Αμερικανού, σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι.

Ο Κάρεν Κατσάνοβ νίκησε τον Γιοσιχίτο Νισιόκα με 6-3, 6-3, 6-3 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στον 3ο γύρο του Australian Open.

Τις εξαιρετικές του εμφανίσεις συνεχίζει και ο Τόμας Μπέρντιχ, που συνέτριψε τον Ρόμπιν Χάασε με 6-1, 6-3, 6-3. Ο Τσέχος έφτασε τις 145 νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Νταβίντ Φερέρ, με τις περισσότερες νίκες χωρίς major τίτλο. Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν, που νίκησε τον Ντένις Κούντλα με 6-4, 7-5, 3-6, 6-7 (6), 6-4.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΥΡΓΙΟΥ, ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ

Εξάλλου, μία καλύτερη επιστροφή στα κορτ ονειρευόταν ο Νικ Κύργιος, πόσο μάλλον μπροστά στο κοινό του, ωστόσο δεν κατάφερε να ξεκινήσει νικηφόρα στο Australian Open. Ο 23χρονος Ελληνοαυστραλός, νο 52 στον κόσμο, ηττήθηκε στην πρεμιέρα με 6-4, 7-6(5), 6-4 από τον Μίλος Ράονιτς, νο 17 στην παγκόσμια κατάταξη και αποκλείστηκε.

Στον Β' γύρο ο 28χρονος Καναδός θα αντιμετωπίσει τον Στάνισλας Βαβρίνκα, Νο 59 στον κόσμο, ο οποίος προκρίθηκε μετά την εγκατάλειψη λόγω τραυματισμού του Λετονού, Έρνεστ Γκούλμπις (νο 86) κι ενώ είχε χάσει το πρώτο σετ με 6-3, αλλά νικούσε στο δεύτερο 3-1.

Τραυματίας αποχώρησε και ο Θανάσης Κοκκινάκης. Ο έτερος Ελληνοαυστραλός τενίστας (νο 144), ο οποίος μπήκε από τα προκριματικά στο κυρίως ταμπλό του Australian Open, αντιμετώπισε τον 25χρονο Ιάπωνα Τάρο Ντάνιελ (νο 82 στον κόσμο), πήρε το πρώτο σετ με 7-5 κι ενώ στο δεύτερο έχανε με 4-2, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Δειτε Επισης

Ο Ντάνι Άλβες διασκέδασε μέχρι τις 5 το πρωί στη βίλα του μόλις μια μέρα μετά την αμφιλεγόμενη αποφυλάκιση
ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
H Ντιλέτα Λεότα πήγε στη δουλειά με... το εσώρουχο σε κοινή θέα (pics)
Η παράξενη απορία του Τσιτσιπά-«Γιατί δεν συνοδεύουμε κάθε γεύμα με ποπ κορν;»
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του