ΒΙΝΤΕΟ: Παλικάρι ο Τσιτσιπάς, περιμένει στους «16» τον Φέντερερ!

Ο νεαρός τενίστας λύγισε με 6-3, 3-6, 7-6(7), 6-4 τον 26χρονο Γεωργιανό (Νο.20) και περιμένει τον Ρότζερ Φέντερερ για να ζήσει την Κυριακή τη μεγαλύτερη εμπειρία της καριέρας του!

Ο ίδιος είπε on court ότι θα ήταν εκπληκτικό να παίξει με τον Φεντ στη Rod Laver Arena, αλλά πως θα ήθελε να πάρει την πρόκριση ο Φριτζ. Δυστυχώς, μάλλον δεν θα του γίνει το χατίρι!

Το Hopman Cup μπορεί να είναι τουρνουά επίδειξης, αλλά σε... σοβαρό αγώνα με τον 37χρονο Ελβετό ο Τσιτσιπάς πάλεψε στα ίσα και τελικά έχασε στις λεπτομέρειες!

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε εξαιρετικά τον αγώνα με τον Μπασιλασβίλι και κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 4-1. Όταν, όμως, πήρε τις μπάλες στα χέρια του για να κλείσει το πρώτο σετ (5-3), χρειάστηκε να σβήσει μπρέικ πόιντ του Μπασιλασβίλι, που είχε αρχίσει να πατάει πολύ καλύτερα στο γήπεδο.

Είχε προηγηθεί, μάλιστα, 40-15 σε αυτό το γκέιμ και φάνηκε να εκνευρίζεται όταν το κλάμα ενός μωρού τον αποσυντόνισε στο σερβίς του!

Η άνοδος του Μπασιλασβίλι επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια, όταν ο φορμαρισμένος Γεωργιανός πήρε κεφάλι με 3-0, παγιδεύοντας τον Στέφανο πίσω από την baseline. Ο Έλληνας πρωταθλητής άρχισε να χάνει την αυτοκυριαρχία του, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα είχε μπρέικ πόιντ στο 1-3. 

Ο Μπασιλασβίλι κράτησε τελικά, όπως κράτησε και τα επόμενα service games του, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Στο τρίτο σετ, ο Στεφ ανασύνταξε τις δυνάμεις του και πέρασε πάλι στη θέση του οδηγού (3-0). Διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το 5-3 και εκεί είχαμε το... δράμα.

Σε σετ πόιντ ο Τσιτσιπάς σέρβιρε εξαιρετικά και ο επόπτης γραμμών έδωσε άουτ, αλλά ο διαιτητής πήρε τη φάση πάνω του και έδωσε επανάληψη του πόντου.

Με time violation ο Στέφανος έχασε το σερβίς του και με τρεις πόντους στη σειρά, ο Μπασιλασβίλι πήρε πίσω το μπρέικ και ξαναμπήκε στο σετ!

Οι διαφορές τελικά λύθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου ο Νο.15 τενίστας στον κόσμο έσβησε σετ πόιντ του αντιπάλου του στο 5-6, έχασε δικό του στο 7-6 και τελικά έκλεισε το σετ στο 8-7 με μια απίθανη λόμπα, για την οποία γνώρισε την αποθέωση από όλη τη Margaret Court Arena.

Τρομερή ωριμότητα από τον Έλληνα τενίστα, παρά τα όσα προηγήθηκαν και τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν ένα 20χρονο παιδί!

Στο τέταρτο σετ ο Τσιτσιπάς πέτυχε το καθοριστικό μπρέικ στο 3-3, παρότι είχε μείνει πίσω με 40-0 σε αυτό το γκέιμ. 

Είχε ματς ποίντ στο σερβίς του Μπασιλασβίλι στο 5-3, αλλά τελικά καθάρισε τον αγώνα στο δικό του σερβίς (5-4) και έγινε ο πρώτος Έλληνας που περνάει δύο φορές σε φάση «16» Grand Slam.

Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες!

 

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία