Μυθική πρόκριση Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν!

Σε θεωρητικό επίπεδο είναι μία από τις πιο «πλούσιες» γλώσσες που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο, κερδίζοντας δια περιπάτου τις περισσότερες σ’ ολόκληρο τον Πύργο της Βαβέλ. Δεν υπάρχει κάτι το οποίο θέλεις να περιγράψεις και να μην μπορείς να το κάνεις στα ελληνικά- τουλάχιστον στα… χαρτιά.

Γιατί στην πράξη, με τα όσα αδιανόητα κάνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Αυστραλιανό Όπεν κάνουν τις γαλανόλευκες λέξεις να μοιάζουν φτωχές μπροστά στο αγωνιστικό του μεγαλείο: ο 20χρονος Έλληνας τενίστας- 1.5μέρα μετά τη νίκη του αιώνα επί του Φέντερερ- κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο και τον Μπαουτίστα- Αγούτ και να πάρει επιβλητική πρόκριση για τα ημιτελικά του πρώτου Major της χρονιάς!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να μοιάζει «μουδιασμένος» μετά τον ανεπανάληπτο θρίαμβο επί του Ελβετού θρύλου και να δέχεται από το πρώτο game που σέρβιρε το break. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και μετά ανέβασε αισθητά την απόδοσή του και, σπάζοντας και ο ίδιος δύο φορές το σερβίς του Ισπανού αντιπάλου του, κατάφερε να «κλείσει» το πρώτο σετ με 7-5 υπέρ του.

Στο δεύτερο ο Μπαουτίστα- Αγούτ ήταν πιο σταθερός στα χτυπήματά του από την baseline, «τρέχοντας» αρκετά τον Τσιτσιπά που υπέπεσε σε ορισμένα εύκολα, για την κλάση του, λάθη και ο 30χρονος Ίβηρας ισοφάρισε σε 1-1.

Το τρίτο σετ έμοιαζε- και ήταν- το πιο καθοριστικό, καθώς θα έγερνε την πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου. Ο Έλληνας παίκτης φάνηκε να χάνει την συγκέντρωσή του αρχικά, κάνοντας και πάλι μερικά unforced errors και, δεχόμενος break στο 5οgame, έμεινε πίσω με 4-2. Ωστόσο, από κείνο το σημείο και μετά άναψε στο φουλ τις μηχανές και πήρε 4 games σερί, φτάνοντας στο 4-6 και κάνοντας το 2-1 υπέρ του.

Στο τέταρτο ο Έλληνας τενίστας είχε τις ευκαιρίες του να «σπάσει» το σερβίς του Μπαουτίστα- Αγούτ, όμως- σχεδόν… παράδοξα, με βάση την εικόνα υπεροχής που έβγαζε ο Τσιτσιπάς- το παιχνίδι οδηγήθηκε στο tie-break. Εκεί ο Έλληνας προηγήθηκε γρήγορα με 3-0, δέχθηκε δύο mini-breaks, όμως παίζοντας τένις χειρουργικής ακρίβειας στους εναπομείναντες πόντους μπόρεσε να φτάσει το 7-6 (2) και να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη μετά από 3 ώρες και 19 λεπτά αγώνα με 7-5, 4-6, 6-4, 7-6 (2).

Κάπως έτσι ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος, χρονικά, που τσεκάρει το εισιτήριό του για τα ημιτελικά του πρώτου Grand Slam της χρονιάς και, ταυτόχρονα, ο νεότερος μετά τον Άντι Ρόντικ το 2003 που φτάνει στους «4» του Australian Open.

Στο ματς που θα κρίνει την πρόκρισή του ή όχι στον τελικό της τεράστιας διοργάνωσης, ο Έλληνας παίκτης θα βρεθεί αντιμέτωπος είτε με τον Ράφα Ναδάλ είτε με τον Φράνσις Τιάφοου, αν ο δεύτερος καταφέρει να κάνει την έκπληξη απέναντι στον Ισπανό κάτοχο 17 Major τίτλων.

Και μπορεί ο Ράφα- αν επικρατήσει η «λογική» στο ματς που γίνεται σε λίγη ώρα- να φαντάζει ως ένα ακόμα ανυπέρβλητο εμπόδιο στο δρόμο του Στέφανου για την κορυφή, όμως ο ίδιος έχει αποδείξει ότι αγωνιστικό του ταβάνι είναι ο ουρανός και ότι είναι ικανός για όλα.

Εντάξει, ναι, αυτό το τελευταίο μοιάζει με εξόφθαλμη τενιστική κοινοτοπία, όμως…

Όμως, να μας συγχωρείτε: η ελληνική γλώσσα μπορεί να είναι μια από τις πλουσιότερες σε ολόκληρο τον πλανήτη, ωστόσο μ’ αυτά που κάνει ο Στεφ έχουμε αρχίσει να ξεμένουμε από κομπλιμέντα. Γι’ αυτό, ας αρκεστούμε σε κάτι απλό.

Να, κάτι σαν…

«Στέφανε, σήκωσέ το!»

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ