Kέρδισε και έστειλε μήνυμα για τίτλο η Ομόνοια

Σε ένα αγώνα που «έσπαζε κόκκαλα», άλλωστε ήταν το ντέρμπι κορυφής η Ομόνοια κέρδισε στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» τον Green Air Παφιακό με 3-2 σετ. Η νίκη σημαίνει πρωτιά για την Ομόνοια (36 βαθμοί έναντι 32 του Green Air Παφιακού), μια αγωνιστική πριν το τέλος  της ρέγκιουλαρ σίζον.   Το κυριότερο όμως σημαίνει προβάδισμα 2-0 στις νίκες ενόψει πλέϊ –οφς.
 
Ο αγώνας που κράτησε δυο ώρες και 17 λεπτά, ήταν εξ αναβολής για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών,  ήταν όπως αναμενόταν συγκλονιστικός με τις δυο ομάδες να αξίζουν τη νίκη. Ο Green Air Παφιακός προηγήθηκε δυο φορές 0-1 και 1-2, αλλά η Ομόνοια αντέδρασε και ήταν καταπληκτική στο τάϊ – μπρέικ.

Το παιχνίδι ήταν προμήνυμα τι θα ακολουθήσει στα πλέί-οφς, ενώ ίσως οι δυο ομάδες ανταμώσουν στον Τελικό Κυπέλλου.
Η Ομόνοια άρχισε καλύτερα το ντέρμπι και προηγήθηκε 2-0 και 04-02. Ο Green Air Παφιακός κατάφερε να ισοζυγίσει και ισοφάρισε 05-05. Το σέρβις του Νικόλα Ελευθερίου όμως δυσκόλεψε την υποδοχή των Παφιτών που με τους πόντους του Δερυνειώτη διεθνή, αλλά και του Ρεϊνάλντο έδωσαν το προβάδισμα 08-05 στο «τριφύλλι».
 
Η ομάδα του Αλεξάντερσεν αντέδρασε και κατάφερε να βρει λύσεις και να ισοφαρίσει 10-10. Η Ομόνοια εξακολουθούσε όμως να έχει βραχεία κεφαλή στο σκορ 14-13, αλλά ο Green Αir Παφιακός  έκανε δικό του το προβάδισμα 15-17 στα μέσα του σετ. Με κομβικούς τους Ουίλιαν και Ασπιώτη ο Green Air Παφιακός προηγήθηκε με τρεις 20-23 (σ.σ. τέλειωμα Κ. Ευσταθίου). Οι Παφίτες κατάφεραν να κερδίσουν το σετ με 25-22 σε 24 λεπτά και να πάρουν προβάδισμα ψυχολογίας με 1-0 σετ.

Η Ομόνοια πήρε το σετ των ανατροπών
Πολύ δυνατά μπήκε η Ομόνοια στο δεύτερο σετ και πήρε διαφορά τεσσάρων πόντων 05-01, αφού δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό την υποδοχή των φιλοξενουμένων. Η Ομόνοια ήταν πιο αποφασιστική και διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα τριών πόντων (12-09, 13-10) έχοντας αιχμή τον Ελευθερίου. Ωστόσο, ο Green  Air Παφιακός με μπροστάρη τον πολύ καλό Ουϊλιαν ισοφάρισε 15-15. Με διπλό μπλοκ των Κνέζεβιτς – Χους οι «μπλε» προηγήθηκαν 17-18. Τα άστοχα σερβίς όμως έδωσαν ψυχολογία στην Ομόνοια που κατάφερε να προηγηθεί 21-19  σε ένα σετ ανατροπών.  Οι «πράσινοι» έδειξαν να βρήκαν τα πατήματά τους διατήρησαν το +2 23-21 και ανάγκασαν σε τάιμ – άουτ τον προπονητή του Green Air Παφιακό Τόρε Αλεξάντερσον.  Τελικά, στην τελευταία φάση του σετ ο Ελευθερίου σταμάτησε τον Χους και έδωσε τον πόντο νίκης στην Ομόνοια 25-23 σε 29 λεπτά. Πλέον το ντέρμπι διαμορφώθηκε στο ισόπαλο 1-1.

Ξανά προβάδισμα στους «μπλε»
Πιο σίγουρος εμφανίστηκε ο Green Air Παφιακός στα αρχικά στάδια του τρίτου σετ και διατηρούσε το μικρό προβάδισμα ενός – δυο πόντων, αφού η Ομόνοια είχε άστοχα σέρβις (04-05, 06-08). Η Ομόνοια με άσο του Άλβες γύρισε τα σε βάρος της δεδομένα και προηγήθηκε 11-10. Ο Green Air Παφιακός όμως επανήλθε και με σερί και άσο του Ευσταθίου προηγήθηκε 14-18. Οι παίκτες του Αλεξάντερσεν είχαν τα ηνία του σετ 17-21, αλλά το σετ έγινε ντέρμπι.  Η  Ομόνοια βελτιώθηκε και μείωσε στον πόντο 23-24, αλλά με ένα υποδειγματικό κάρφωμα ο Ασπιώτης τέλειωσε το σετ για την ομάδα του 25-23  δίνοντας εκ νέου την ομάδα του στην Παφιακή ομάδα 2-1 σετ σε 29 λεπτά.

Καμιά εκ των δυο ομάδων δεν κατάφερε να επιβληθεί στην έναρξη του τέταρτου σετ. Κυριάρχησαν τα χαμένα σέρβις,απλά ο  Green Air Παφιακός βρήκε δυο φάσεις με τον Νικολάι Χους και προηγήθηκε 07-09. Η Ομόνοια ισοφάρισε 10-10, αλλά ο Green Air Παφιακός με πρωταγωνιστή τον Χους ξέφυγε εκ νέου 10-12. Οι «πράσινοι» όμως με τα φαρμακερά σέρβις του Άλβες βρήκαν ψυχολογία και έκαναν το δικό τους σερί 14-12. Το σετ θα κρινόταν στις λεπτομέρειες αφού οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ 19-19. Ωστόσο, ο Green Air Παφιακός μπήκε στα τελικά στάδια του σετ προηγούμενος με 20-21 με τον Ουϊλιαν. Η Ομόνοια όμως δεν τον άφησε να ξεφύγει αφού μετά από άστοχη επίθεση του Ασπιώτη πέρασε μπροστά 22-21, ενώ ο Ρεϊνάλντο έδωσε αέρα δυο πόντων στην ομάδα του για να τελειώσει το σετ 25-23  για τους «πράσινους» σε 33 λεπτά που ισοφάρισαν 2-2.

Η Ομόνοια μπήκε φουριόζα στο τάϊ – μπρέικ. Με  μπλοκ του Αλεξίου και λάθος του Ασπιώτη προηγήθηκε 05-01. Οι «πράσινοι» ελέω και της ανόδου του Μιράντα, αλλά και τη νευρικότητα των παικτών του Green Air Παφιακού πέρασαν στο άλλο τερέν έχοντας διαφορά πέντε πόντων 08-03. Η επίθεση της Ομόνοιας ήταν αψεγάδιαστη με τον Άλβες να μοιράζει υποδειγματικά. Με άσο του Ρεϊνάλντο το «τριφύλλι» έκανε νταμπλ – σκορ 12-06 και με μπλοκ  Άλβες – Αλεξίου διατήρησε τα κεκτημένα 14-07. Την πιο ωραία φάση του αγώνα πρόσφερε ο Άλβες στον τελευταίο πόντο του σετ όταν με πλασέ διαμόρφωσε το 15-07 και το 3-2 για την Ομόνοια.
 
ΟΜΟΝΟΙΑ (Σ. ΣΑΒΒΑ): Σ. Πετρακκίδης, Άλβες, Μιράντα, Αλεξίου, Ελευθερίου, Ρεϊνάλντο – Λίμπερο: Πλατρίτης. – Αλλαγές: Πριοδρόμου.
 
Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ (Τ. ΑΛΕΞΑΝΤΕΡΣΕΝ): Οικονομίδης, Χους, Κνέζεβιτς,Ασπιώτης, Ουϊλιαν, Ευσταθίου – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου. – Αλλαγές: Ανδρέου.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ