Αήττητη η Ομόνοια, σφράγισε την 3η θέση το ΑΠΟΕΛ

Με το ΑΠΟΕΛ να κατακτά την 3η θέση «σφραγίστηκε» η 14η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α' Κατηγορίας Ανδρών.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» νίκησαν με 3-0 σετ την Ανόρθωση στο «Λευκόθεο» και σε συνδυασμό με την ήττα της Αναγέννησης με 3-0 σετ από την Ομόνοια κατέκτησαν την 3η θέση.

Στους άλλους δυο αγώνες ο Green Air Παφιακός επιβλήθηκε του Εθνικού Λατσιών με 3-0 σετ, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε και η Νέα Σαλαμίνα της ΑΕ Καραβά.

«Αλώβητη» και από τη Δερύνεια
ΣΑΛΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡ. – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-3 (22-25, 18-25, 22-25)
Αλώβητη από τη Σάλα Δερύνειας πέρασε η Ομόνοια που σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κέρδισε με 0-3 σετ και ολοκλήρωσε την κανονική σεζόν αήττητη με 39 βαθμούς. Η Αναγέννηση έμεινε τέταρτη με 23 βαθμούς και οι δυο ομάδες θα ξανασυναντηθούν στα πλέϊ – οφς με την Ομόνοια να προηγείται 2-0 στις νίκες.

Η Ομόνοια κατάφερε να πετύχει το στόχο της να επιβληθεί σε ένα ανοικτό σετ με γερά νεύρα με 25-22 και να προηγηθεί 1-0 σετ. Η Αναγέννηση ενισχυμένη με τον διεθνή λίμπερο Αντώνη Αντωνίου ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι τα μέσα του σετ 16-14. Η Ομόνοια αντέδρασε και αφού πήρε τα ηνία 19-20 πήρε και το σετ 22-25.

Στο δεύτερο σετ η Αναγέννηση ξεκίνησε πάλι καλύτερα και προηγήθηκε 07-06. Η Ομόνοια αντέδρασε και κυριάρχησε στη συνέχεια και αφού πήρε διαφορά οκτώ πόντων 15-22 κέρδισε με 18-25 αυξάνοντας το προβάδισμα.

Το τρίτο σετ πρόσφερε συγκινήσεις με την Αναγέννηση να προηγείται 08-04 και την Ομόνοια να απαντά και να προηγείται 19-20. Μετά από ωραίο αγώνα οι «τριφυλλοφόροι» κέρδισαν 22-25 και τον αγώνα με 0-3 σετ.
Ο διεθνής άσος Νικόλας Ελευθερίου πέρασε σαν αλλαγή και αγωνίστηκε στη Δερύνεια απέναντι στην ομάδα που ανδρώθηκε.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡ.(Γ.ΜΕΛΚΑ): Τόφιας, Κοσλόφσκι, Τοντόροβιτς,Φελάχογλου,Αργκίλαγος, Αποστόλου – Λίμπερο: Αντωνίου. – Αλλαγές: Πέτρου, Ντουβαρτζί, Στέκας.

ΟΜΟΝΟΙΑ(Σ.ΣΑΒΒΑ): Ρεϊνάλντο, Σωτ. Πετρακκίδης,Άλβες, Μιράντα, Προδρόμου, Αχ. Πετρακκίδης – Λίμπερο: Πλατρίτης. – Αλλαγές: Ελευθερίου.


ΛΕΥΚΟΘΕΟ: ΑΠΟΕΛ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ 3-0 (25-22, 25-19,25-22)
Στην τρίτη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών τερμάτισε το ΑΠΟΕΛ επισφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο την πολύ καλή φετινή του πορεία. Οι «γαλαζοκίτρινοι» κέρδισαν στο φινάλε – 14η αγωνιστική την Ανόρθωση με 3-0 στο «Λευκόθεο» και συγκέντρωσαν 26 βαθμούς. Στα πλέϊ – οφς θα αντιμετωπίσουν τον Green Air Παφιακό με μειονέκτημα έδρας αλλά και 0-2 στην πλάτη. Το ΑΠΟΕΛ προηγουμένως θα συμμετάσχει στο φάϊναλ – φορ του Κυπέλλου. Η Ανόρθωση που έκανε πολύ καλή πορεία στο Β Γύερο τερμάτισε στην 6η θέση με 17 βαθμούς και θα αγωνιστεί στα πλέϊ – άουτς.

To ΑΠΟΕΛ πατούσε καλύτερα στο πρώτο σετ και παίζοντας πιο αποφασιστικά έχοντας στην αρχική εξάδα το νέο απόκτημα Ίλια Νίκιτιν κέρδισε με 25-22 ανοίγοντας το σκορ.

Το ΑΠΟΕΛ ήταν καταφανώς ανώτερο και στο δεύτερο σετ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» αφού προηγήθηκαν με 18-14 επικράτησαν τελικά με 25-19 και πήραν «αέρα» νίκης.

Στο τρίτο σετ παίχθηκε ωραίο βόλεϊ με το ΑΠΟΕΛ να επικρατεί με 25-22 και να κερδίζει με 3-0 σετ.

ΑΠΟΕΛ(Λ. ΛΟΙΖΟΥ): Κασαμπαλής, Χάλαντα, Χρυσοστόμου, Γεωργίου, Νίκιτιν, Δημητρίου – Λίμπερο: Παντελή.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ(Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Σαββίδης, Παγιάν,Χριστοφόρου, Ερέρα,Στρουγκάρεβιτς, Αμπουϊλα – Λίμπερο: Χαραλαμπίδης. – Αλλαγές: Χρυσοστόμου, Κοντός, Σαββίδης.

«Ερυθρόλευκο» τρίποντο
«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 0-3 (22-25, 16-25, 22-25)
Η Νέα Σαλαμίνα ήταν η νικήτρια στο προσφυγικό ντέρμπι που φιλοξενήθηκε στην προσωρινή έδρα των δυο ομάδων στο «Σπύρος Κυπριανού» αφού κέρδισε την ΑΕ Καραβά με 0-3 σετ. Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν στα πλέϊ – άουτς αφού η Νέα Σαλαμίνα τερμάτισε 5η με 22 βαθμούς και η ΑΕ Καραβά 7η με 04.

Σε ένα ανοικτό σετ η Νέα Σαλαμίνα που παρουσιάστηκε με αλλαγές κέρδισε με 22-25 και άνοιξε το σκορ.
Η Νέα Σαλαμίνα έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο σετ με συνέπεια να κερδίσει 16-25 διαμορφώνοντας το 0-2 σετ.

Οι δυο ομάδες κυνήγησαν τη νίκη στο τρίτο σετ με τη Νέα Σαλαμίνα να κερδίζει 22-25 και τον αγώνα με 0-3 σετ.

ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ(ΝΤ. ΛΕΤΣΙΕΦ): Αχιλλέως, ,Καμίνσκι,Καρακατσάνης, Ιωαννίδης, Π. Μιχαήλ, Θεοδούλου – Λίμπερο: Χομαγιούν – Αλλαγές: Kωνσταντίνου.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (ΦΡ. ΜΠΡΟΥΚΣ): Παφίτης, Χρυσοστόμου,Καλαφάτης, Ζηκάκης, Λαρραχόντο, Κορνιένκο – Λίμπερο1: Bαρνάβα, Λίμπερο 2: Μιχαήλ –Αλλαγές: Γκούϊμοντ, Παπαδημητρίου, Κακοφεγγίτης,Στατιώτης

Τεστ και Κοπρίβιτσα
ΑΙΘΟΥΣΑ «ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΕΣΣΙΟΣ» – ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ: ΕΘΝΙΚΟΣ Λ. – Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ 0-3(14-25, 21-25, 15-25)
Ένα γερό τεστ ενόψει του φάϊναλ φορ του Κυπέλλου Κύπρου έκανε στα Λατσιά το βράδυ της Παρασκευής ο Green Air Παφιακός. Στο φινάλε της ρέγκιουλαρ – σίζον κέρδισε στην αίθουσα «Σωτήρης Μέσσιος» στο Λύκειο Λατσιών τον Εθνικό με 3-0 σετ. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το ντεμπούτο του Σέρβου ακραίου Λάζαρ Κοπρίβιτσα με τη φανέλα των νικητών.

Η Παφιακή ομάδα ήταν ανώτερη στο πρώτο σετ επικρατώντας άνετα με 14-25. Στο δεύτερο σετ ο Εθνικός ανέβηκε έβαλε αντίσταση με τον Green Air Παφιακό να κερδίζει 21-25 αυξάνοντας σε 2-0 το σκορ. Ο Green Air Παφιακός κέρδισε και το τρίτο σετ 15-25 και τον αγώνα με 0-3 σετ.

ΕΘΝΙΚΟΣ Λ. (M. ΠΑΜΠΑΚΑΣ): Γεωργίου, Παμπακάς, Βραχίμης,Κουλέντης, Χατζηφιλίππου, Κυπρισνού – Λίμπερο: Κ. Προύσαλης.

Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ (T. ΑΛΕΞΑΝΤΕΡΣΕΝ): Οικονομίδης, Κνέζεβιτς ,Χους, Ουϊλιαν, Κοπρίβιτσα, Ευσταθίου – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου.

Η βαθμολογία (ΤΕΛΙΚΗ)
1. Ομόνοια 42-06 39
2. Green Air Παφιακός 38-14 35
3. ΑΠΟΕΛ 32-20 26
4. Αναγέννηση Δερύνειας 28-24 23
5. Νέα Σαλαμίνα 25-22 22
6. Ανόρθωση 21-28 17
7. ΑΕ Καραβά 05-39 04
8. Εθνικός Λατσιών 03-41 02

Δειτε Επισης

Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή