53ο Super Bowl: Επέστρεψαν στον θρόνο τους οι New England Patriots

Οι New England Patriots επέστρεψαν στον θρόνο τους! Έπειτα από έναν σκληρό αγώνα, όπου μαζί με τους Los Angeles Rams σημείωσαν τους λιγότερους πόντους που έχουν σημειωθεί ποτέ σε Super Bowl, οι Patriots πήραν τη νίκη με 13-3 και κατέκτησαν τον τίτλο του NFL, στο δεύτερο πρωτάθλημά τους τα τρία τελευταία χρόνια, τρίτο τα τελευταία πέντε χρόνια και έκτο στην ιστορία τους!

Οι δύο ομάδες έσπασαν ένα αρνητικό ρεκόρ που κρατούσε 46 χρόνια, όταν στο 7o Super Bowl της ιστορίας οι Miami Dolphins είχαν επιβληθεί των Washington Redskins με 14-7!

MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο wide receiver Τζούλιαν Έντελμαν, σε μία χρονιά εξιλέωσης για αυτόν, αφού ξεκίνησε την σεζόν με τιμωρία 4 αγώνων για χρήση απαγορευμένων ουσιών, ενώ είχε χάσει όλη την περσινή σεζόν λόγω ρήξης χιαστού. Έγινε έτσι μόλις ο 7ος wide receiver στην ιστορία του Super Bowl που κατέκτησε το σχετικό βραβείο.

Ο άνθρωπος πάντως που τράβηξε για ακόμα μία φορά όλα τα βλέμματα πάνω του δεν ήταν άλλος από τον θρυλικό Τομ Μπρέιντι. Έναν χρόνο μετά το λάθος του στο περσινό Super Bowl εν μέρει στοίχισε τον τίτλο στους Patriots, ο 41χρονος quarterback βρέθηκε πάλι στην πρώτη γραμμή και κατέκτησε τον 6ο τίτλο της καριέρας του (επίδοση ρεκόρ στην ιστορία του NFL), την ίδια ακριβώς ημερομηνία (3/2) που είχε κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο πριν από 17 χρόνια, κόντρα στον ίδιο αντίπαλο!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στην επανάληψη του Super Bowl του 2001 - με την διαφορά ότι πλέον οι Rams πλέον εδρεύουν στο Λος Άντζελες και όχι στο Σεντ Λούις - οι ποιότητα του αγώνα ήταν... κάκιστη. Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να σκοράρουν, με τους Patriots να κλείνουν το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με... 3-0 (ο δεύτερος χειρότερος απολογισμός πόντων στην ιστορία του Super Bowl για το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα) χάρη σε ένα Field Goal του Στίβεν Γκοστόβσκι. Η συνέχεια δεν ήταν πολύ καλύτερη.

Οι άμυνες συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι στην τρίτη περίοδο του αγώνα, με τους Rams να ισοφαρίζουν σε 3-3 με ένα δικό τους field goal του Γκρεγκ Ζουέρλιν. Αποτέλεσμα ήταν για πρώτη φορά στην ιστορία να ξεκινήσει η τέταρτη περίοδος ενός Super Bowl χωρίς να έχει σημειωθεί touchdown! Στην τέταρτη περίοδο όμως αυτό θα άλλαζε. Έπειτα από μία σειρά εξαιρετικών επιθέσεων για τους Patriots με τον Μπρέιντι να ολοκληρώνει τέσσερις φάσεις σερί, βρίσκοντας τους συμπαίκτες του, ο Σόνι Μίτσελ σημείωσε το πρώτο - και μοναδικό όπως αποδείχθηκε - touchdown του αγώνα!


Λίγο αργότερα, ο Στεφόν Γκίλμορ έβγαλε την φάση του αγώνα, κλέβοντας την πάσα του Τζάρεντ Γουλφ που θα οδηγούσε σε touchdown για τους Rams με 4 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα να μένουν για το φινάλε.



 

Αυτή η φάση έμελλε να γείρει για τα καλά στην πλάστιγγα υπέρ των Patriots, οι οποίοι "κλείδωσαν" τη νίκη τους με ένα ακόμα Field Goal του Στίβεν Γκοστόβσκι για το τελικό 13-3, πανηγυρίζοντας στην συνέχεια τον 6ο τίτλο της ιστορίας τους.



 

 

 

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Ολυμπιάδα και Απόλλωνας διεκδικούν το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Περιπετειώδης η έναρξη της χρονιάς για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή στη Βαλένθια
Μυθικός Μαριάνοβιτς-Αστόχησε επίτηδες σε βολή για να πάρουν οι φίλαθλοι δωρεάν φαγητό
Σε ματσάρα που έσπασαν καρδιές πήρε τη νίκη η ΑΕΚ στο 96' και κυνηγά τον ΑΠΟΕΛ
Πρίγκιπας ξανά στο Μόντε Κάρλο ο απίθανος και επιβλητικός Τσιτσιπάς
Με αυτούς παρατάσσονται Άρης και ΑΕΚ στο Άλφαμεγα
Με δρομείς από 75 χώρες ολοκληρώθηκε την Κυριακή ο Μαραθώνιος Λεμεσού
Συναγερμός στην Ευρωλίγκα-Άγνωστο αν η Μακάμπι μπορεί να πετάξει για Βελιγράδι
Πυροβολισμοί έξω από γήπεδο στη Νέα Σμύρνη-Στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Τεράστια εμφάνιση από τον Τσιτσιπά-Απέκλεισε τον Σίνερ και πέρασε στον τελικό του Μόντε Κάρλο