Μια νίκη μακριά η Ομόνοια - Σούπερ μπρέικ για τον ΑΠΟΕΛ μέσα στην Πάφο

Χωρίς να δυσκολευτεί η Ομόνοια παρέσυρε στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» την Αναγέννηση Δερύνειας με 3-0 σετ και από την Παρασκευή βρίσκεται μόλις ένα βήμα – μια νίκη από την πρόκρισή της στους τελικούς των πλέϊ-οφς. Η Ομόνοια φουριόζα από την κατάκτηση του Κυπέλλου, πέτυχε την τρίτη νίκη και είναι άνετη στο ζευγάρι. Η Αναγέννηση θα επιδιώξει την ερχόμενη Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 στην έδρα της να κερδίσει.

H Oμόνοια κέρδισε το πρώτο σετ αλλά ο αγώνας ήταν ντέρμπι μέχρι τα μέσα 16-14, με το σκορ να είναι ισόπαλο 11-11. Οι Κυπελλούχοι προηγήθηκαν με 22-16 για να κερδίσουν 25-16 και να προηγηθούν μεω 1-0.

Στα αρχικά στάδια του δεύτερου σετ η Αναγέννηση πίεσε πολύ το «τριφύλλι» και το σκορ ήταν 09-09. Ακολούθως όμως η ομάδα του Σάββα ανέβασε στροφές και αφού διατήρησε σταθερά τη διαφορά στους τρεις πόντους πήρε το σετ με 25-17 και γράφτηκε το 2-0 σετ.

Το «τριφύλλι» επικράτησε κατά κράτος στο δεύτερο μισό του τρίτου σετ αφού προηγήθηκε 18-12 για να κερδίσει 25-15 και τον αγώνα με 3-0 σετ. Η Αναγέννηση έκανε πολύ καλή προσπάθεια μέχρι τα μέσα του σετ αφού έχανε 14-12.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σ. ΣΑΒΒΑ): Σ. Πετρακκίδης, Άλβες, Μιράντα, Αλεξίου, Ελευθερίου, Ρεϊνάλντο – Λίμπερο: Πλατρίτης – Αλλαγές: Αντωνιάδης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ (Γ. ΜΕΛΚΑ): Τόφιας, Στέκας, Τοντόροβιτς, Καραγιάννης, Αργκίλαγος, Αποστόλου – Λίμπερο: Aντωνίου – Αλλαγές: Φελάχογλου.

 

Μεγάλο... διπλό πέτυχε το ΑΠΟΕΛ στη Σάλα «Αφροδίτη» στην Πάφο. Κέρδισε με ανατροπή μάλιστα, τον Green Air Παφιακό με 1-3 σετ και μείωσε στις νίκες 2-1.

Παίξε στην Parimatch με €100 bonus, 250+ αγορές και 500+ επιλογές ανά αγώνα, σε Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία και σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα & ίσως τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς! Μοναδικές Προσφορές Bonus+ που σου δίνουν Μετρητά, με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ προϋποθέσεις τζίρου!

Οι «γαλαζοκίτρινοι» με αυτή τη σπουδαία επιτυχία  αποκτούν άλλη δυναμική στους ημιτελικούς, αφού την ερχόμενη Παρασκευή (20:00 ζωντανό από τη Cytavision) θα επιδιώξουν τη νίκη ώστε να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να αρχίσει η σειρά από την αρχή. Ο Green Air Παφιακός έχασε την ευκαιρία να κάνει το 3-0, αλλά δεν ήταν σε καλή βραδιά (σ.σ. εκτός από το πρώτο σετ), ενώ επηρεάστηκε από τον τραυματισμό του Ουϊλιαν.

Ο Green Air Παφιακός ήταν ανώτερος στο πρώτο σετ και επιβλήθηκε σχετικά άνετα με 25-16, γράφοντας το 1-0 σετ. Σημειώνεται όμως ότι στο 07-02 υπέρ των Παφιτών τραυματίστηκε ο Ουϊλιαν και αποχώρησε, αλλά ο Νικόλας Κωνσταντινίδης που τον αντικατέστησε ήταν θετικός.

Η αντίδραση του ΑΠΟΕΛ δεν άργησε να έλθει. Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν πτοήθηκαν από την άσχημη τροπή του πρώτου σετ και κατόρθωσαν να κερδίσουν 22-25 ισοφαρίζοντας το ντέρμπι σε 1-1. Συγκεκριμένα, οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι τα μέσα του σετ 16-16. Ωστόσο, η ομάδα του Λοϊζου προηγήθηκαν 19-21 και κέρδισαν 22-25. Οι Παφίτες αγωνίστηκαν χωρίς τον Ουϊλιαν.

Στο τρίτο σετ οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν πολύ καλύτεροι και διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα (09-15, 10-16, 13-18). Η ομάδα του Αλεξάντερσεν αντέδρασε μείωσε σε 23-24, αλλά στην τελευταία επίθεση ο Άκης Ασπιώτης κάρφωσε έξω για να πάρει το σετ το ΑΠΟΕΛ με 23-25 και να ανατρέψει το σκορ. Σπουδαίο ρόλο στην επικράτηση του ΑΠΟΕΛ διαδραμάτισαν οι Χρυσοστόμου και Χάλαντα.

Το ΑΠΟΕΛ με ανεβασμένη ψυχολογία από την ανατροπή  κυριάρχησε στο τέταρτο σετ το οποίο κέρδισε 16-25 και έκανε το σπουδαίο διπλό στην Πάφο. Ο  Green Air Παφιακός επηρεασμένος από την τροπή που πήρε το παιχνίδι και τον τραυματισμό του Βραζιλιάνου ακραίου έχασε το σετ, τον αγώνα, αλλά και τη διαφορά ασφαλείας που είχε από το ΑΠΟΕΛ στις νίκες.

GREEN AIR ΠΑΦΙΑΚΟΣ (Τ. Αλεξάντερσεν): Eυσταθίου, Οικονομίδης, Κοπρίβιτσα, Ασπιώτης, Ουϊλιαν, Κνέζεβιτς – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου – Αλλαγές: Aνδρέου, Κωνσταντινίδης, Μαυρομμάτης.

ΑΠΟΕΛ (Λ. ΛΟΪΖΟΥ): Κασαμπαλής, Χάλαντα, Χρυσοστόμου, Γεωργίου, Νίκιτιν, Δημητρίου- Λίμπερο1: Παντελή, Λίμπερο 2: Κυθραιώτης.

 

Το Βαρωσιώτικο και οι μεγάλες μάχες

Βαρωσιώτικη μάχη, αλλά και μια μεγάλη μάχη για τη σωτηρία. Νέα Σαλαμίνα – Ανόρθωση και ΑΕ Καραβά – Εθνικός Λατσιών είναι τα δυο ζευγάρια της τελικής φάσης των πλέϊ – άουτς. «Ερυθρόλευκοι» και κυανόλευκοι» πέτυχαν την Παρασκευή την τέταρτη νίκη επί Εθνικού Λατσιών και ΑΕ Καραβά αντίστοιχα και θα διεκδικήσουν την 5η θέση. Στο ζευγάρι η Νέα Σαλαμίνα προηγείται με 2-0 νίκες. Μεγάλη μάχη θα γίνει για την αποφυγή της 8ης και τελευταίας θέσης που οδηγεί στη Β Κατηγορία μεταξύ ΑΕ Καραβά – Εθνικού Λατσιών με τις δυο ομάδες να μοιράζονται τις νίκες από την ρέγκιουλαρ – σίζον 1-1. Τα δυο ζευγάρια θα ξεκινήσουν τους αγώνες τους την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019.

 

Καθάρισε στη Λευκωσία

«ΣΩΤ. ΜΕΣΣΙΟΣ» - ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ: ΕΘΝΙΚΟΣ Λ. – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 0-3 (13-25, 15-25, 17-25)

Την τέταρτη νίκη που τη στέλνει στις μάχες με την Ανόρθωση για την 5η θέση εξασφάλισε η Νέα Σαλαμίνα στην αίθουσα «Σωτήρης Μέσσιος» του Λυκείου Λατσιών. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 0-3 σετ σε 1 ώρα και 15 λεπτά. Ο Εθνικός επικεντρώνεται στις μάχες σωτηρίας με την ΑΕ Καραβά.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν δυσκολεύτηκαν στα δυο πρώτα σετ τα οποία κέρδισαν 13-25 και 15-25 και προηγήθηκαν με 0-2 σετ. Στο τρίτο σετ η Νέα Σαλαμίνα επιβλήθηκε με 17-25 και έφυγε με καθαρή νίκη από τα Λατσιά.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ: Γεωργίου, Βρανάς, Κυπριανού,Μοσκέρα, Χατζηφιλίππου, Βραχίμης – Λίμπερο:  Aντωνόπουλος – Αλλαγές: Kουπής, Χριστοφορίδης, Κουλέντης.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Παφίτης, Χρυσοστόμου, Σιαπάνης, Γκουϊμοντ, Λαρραχόντο, Κορνιένκο, - Λίμπερο: Bαρνάβα. –Καλαφάτης, Ζηκάκης, Μιχαήλ, Παπαδημητρίου.

 

Σφράγισε την εξάδα

«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ 0-3(20-25, 11-25,20-25)

Την εξάδα σφράγισε το βράδυ της Παρασκευής η Ανόρθωση που κέρδισε μέσα στο «Σπύρος Κυπριανού» την ΑΕ Καραβά και θα διεκδικήσει την 5η θέση από τη Νέα Σαλαμίνα. Η ομάδα του Καραβά θα περιοριστεί στις μάχες για τη σωτηρία απέναντι στον Εθνικό Λατσιών.

Διαφορετικά ήταν τα δρώμενα στα δυο πρώτα σετ. Η ομάδα του Καραβά ήταν πολύ ανταγωνιστική στο πρώτο σετ με συνέπεια ο αγώνας να έχει μπόλικο ενδιαφέρον. Η Ανόρθωση με περισσότερες επιλογές κέρδισε με 20-25 και προηγήθηκε. Στο δεύτερο σετ η «Μεγάλη Κυρία» υπερίσχυσε κατά κράτος και το εξασφάλισε με 14 πόντους διαφορά 11-25 σημειώνοντας το 0-2 σετ. Στο τρίτο σετ έγινε ωραίος αγώνας, αλλά η Ανόρθωση επικράτησε 20-25 και πήρε τη νίκη με 0-3 σετ.

ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ(ΝΤ. ΛΕΤΣΙΕΦ): Αχιλλέως, Θεοδούλου, Καμίνσκι, Καρακατσάνης, Ιωαννίδης, Μιχαήλ – Λίμπερο: Kωνσταντίνου – Χομαγιούν.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Παναγιωτίδης, Αμπουϊλα, Σαββίδης, Χριστοφόρου, Παγιάν, Κοντός – Λίμπερο: Χαραλαμπίδης –Αλλαγές: Xρυσοστόμου, Χατζηδημητρίου.

Μεγάλη νίκη και μάλιστα με ανατροπή για τον ΑΠΟΕΛ επί του Green Air Παφιακού μέσα στο «Αφροδίτη» με 3-1 σετ (16-25, 25-22, 25-23, 25-16). Νίκη που επιτρέπει στους «γαλαζοκίτρινους» να μειώσουν σε 2-1 στις νίκες και να παίξουν «ρέστα» στο Λευκόθεο για να ισοφαρίσουν.

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών