Κεραυνός: Πανηγυρίζει την κατάκτηση του κυπέλλου

Την κατάκτηση του 11ου Κυπέλλου ΟΠΑΠ Γυναικών στην ιστορία του πανηγυρίζει ο Κεραυνός, ο οποίος επικράτησε της ΑΕΛ στον τελικό που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (17/2) στην CBF Arena με 55-51.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στην πρώτη περίοδο, με τον Κεραυνό να είναι βελτιωμένος στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο, καταφέρνοντας να προηγηθεί μέχρι και με 18 πόντους διαφορά. Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ΑΕΛ ήταν ανεβασμένη, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει σε 51-51, ενάμιση λεπτό πριν το τέλος. Ωστόσο οι καλαθοσφαιρίστριες του Κεραυνού ήταν συγκεντρωμένες στο τέλος πήραν την νίκη με 55-51. Κορυφαία καλαθοσφαιρίστρια του αγώνα αναδείχθηκε η Σοφία Θεολόγου με 15 πόντους (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 1 ασσίστ).

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι που παρακολουθήσαμε στα πρώτα στάδια του αγώνα. Στο 6’ το σκορ ήταν στο 8-8, ενώ με το τέλος της περιόδου η ΑΕΛ ήταν μπροστά με 13-11. Στην β’ περίοδο ο Κεραυνός ξεκίνησε με δέκα σερί πόντους, φθάνοντας στο 17’ να προηγείται με 23-13. Στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου το συγκρότημα του Χρίστου Στυλιανίδη ήταν μπροστά στο σκορ με 28-17. Ισορροπημένα ήταν και τα πρώτα στάδια της γ’ περιόδου, με το σκορ να πηγαίνει στο 32-20, στο 24’. Στην συνέχεια ο Κεραυνός ήταν βελτιωμένος, καταφέρνοντας μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου να προηγηθεί με 42-26.

Η ΑΕΛ μπήκε ανεβασμένη στο τέταρτο δεκάλεπτο και σημείωσε μέχρι το 32’ οκτώ πόντους (από ένα τρίποντο οι Στυλαινίδη-Μαυρουδή, δύο πόντους η Άλβες) μειώνοντας σε 42-34. Έπειτα η Ρουσσάκη με πέντε πόντους έφερε την διαφορά στους δεκατρείς (47-34), ενώ μέχρι το 35’ το σκορ ήταν στο 51-39, με την ΑΕΛ στην συνέχεια να σημειώνει δώδεκα σερί πόντους (πέντε η Παπαδούρη, τρίποντο η Μαυρουδή, από δύο Όρλοβιτς-Αντωνίου ισοφαρίζοντας σε 51-51, στο 38:30. Πριν το τέλος του αγώνα η Θεολόγου με τέσσερις πόντους έδωσε προβάδισμα στον Κεραυνό με 55-51.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-11, 17-28, 26-42, 51-55

ΑΕΛ (Γιώργος Παλάλας): Άλβες 9, Παπαδούρη 14 (1), Μαυρουδή 6 (2), Αντωνίου 2, Όρλοβιτς 9, Λάρκου, Παναγιώτου 5 (1), Σάββα, Στυλιανίδη 6 (2).

Κεραυνός (Χρίστος Στυλιανίδης): Θεολόγου 15 (1), Ζ. Αθανασίου 2, Κωνσταντίνου 6, Πιτσιλλίδου, Έιβερι 13 (2), Ρουσσάκη 9 (2), Ν. Αθανασίου, Νικολάου, Ζάριτς 4, Κυριάκου, Νικόλα 6, Χατζηχάννα.

Δειτε Επισης

Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»
ΒΙΝΤΕΟ: Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας μετά την τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
Ολυμπιάδα και Απόλλωνας διεκδικούν το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Περιπετειώδης η έναρξη της χρονιάς για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή στη Βαλένθια