Πανηγυρικά στον τελικό ο Τσιτσιπάς! (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 7-6(1), 6-2 του 28χρονου Βέλγου (Νο.24) και θα διεκδικήσει αύριο στις 15.00 τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του.

Απέναντί του θα βρει τον Μικαΐλ Κουκούσκιν από το Καζακστάν, Νο.50 στον κόσμο, που άφησε εκτός με 6-4, 6-4 τον Ούγκο Ουμπέρ.

Πέρυσι οι δύο τους είχαν βρεθεί στο Ντουμπάι και ο Στέφανος είχε πάρει τη νίκη στα τρία σετ.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα με τον Γκοφέν, ο Τσιτσιπάς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν ο Βέλγος σημείωσε το μπρέικ στο ενδέκατο γκέιμ (5-6) και πήρε τις μπάλες για να «γράψει» το πρώτο σετ.

Ο 20χρονος τενίστας, ωστόσο, κατάφερε να πετύχει το μπρέικ μπακ και με ένα εκπληκτικό τάι μπρέικ στη συνέχεια, βρέθηκε στη θέση του οδηγού!

Μπαίνοντας με... φόρα στο δεύτερο σετ, πέτυχε δύο διαδοχικά μπρέικ και πέρασε μπροστά με 4-0, οπότε πλέον δεν υπήρχε... γυρισμός! Πήρε τις μπάλες στα χέρια του στο 5-2 και έκλεισε πανηγυρικά τον αγώνα σε μόλις 70 λεπτά.

Θα διεκδικήσει, όπως είπαμε, τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του, όμως ό,τι και αν γίνει το βέβαιο είναι ότι τη Δευτέρα θα σημειώσει career high, ανεβαίνοντας στο Νο.11 του κόσμου.

Αν, πάντως, πάρει τον τίτλο, θα βρεθεί μόλις 130 βαθμούς πίσω από τον Μάριν Τσίλιτς και θα είναι θέμα χρόνου η πρώτη είσοδός του στο Top 10!

Μετά τη φυσιολογική πτώση του μετά το Australian Open, ο Στέφανος παίζει ξανά το καλύτερό του τένις και όλα δείχνουν ότι θα είναι από τους πρωταγωνιστές της σεζόν.

Είναι ευκαιρία, μάλιστα, αυτή την περίοδο να βάλει βαθμούς στην τσέπη, καθώς δεν υπερασπίζεται σχεδόν τίποτα από την περασμένη σεζόν!

Θυμίζουμε τους τρεις προηγούμενους τελικούς του Έλληνα πρωταθλητή: Βαρκελώνη 2018 (ήττα από Ναδάλ), Τορόντο 2018 (ήττα από Ναδάλ) και Στοκχόλμη 2018 (νίκη επί του Γκούλμπις).







Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα