«Βασιλιάς» Τσιτσιπάς στη Μασσαλία!

Τέσσερις μήνες και τρεις ημέρες μετά από τον θρίαμβο της Στοκχόλμης ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατακτά στη Μασσαλία το 2ο τίτλο της καριέρας του!  Ο Έλληνας τενίστας που είναι στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης κερδίζει με 7-5, 7-6 (5) τον Μικχαήλ Κουκούσκιν στον τελικό του Open 13 της Μασσαλίας και κερδίζει τον τίτλο! 

Ο Τσιτσιπάς παίρνει τη δεύτερη νίκη της καριέρας του σε τελικό και έχει πλέον δυο νίκες και δυο ήττες αφού το 2018 είχε χάσει στο Τορόντο και στη Βαρκελώνη από τον Ναδάλ. Μαζί με τον τίτλο ο Τσιτσιπάς θα πάρει και 110,000 ευρώ και συνεχίζει ιδανικά στο 2019 στο οποίο ξεκίνησε με πρόκριση στον ημιτελικό του Australian Open.

Σπουδαίο ξεκίνημα από Τσιτσιπά 

Στο 1ο σετ ο Στέφανος ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 1-0 και 2-1 με καλό σερβίς. Το 4ο γκέιμ ήταν... μακρύ και είχε νικητή τον Κουκούσκιν ο οποίος ισοφάρισε σε 2-2. Ο Τσιτσιπάς με ... ταχύτητα κάνει το 3-2 αλλά ο Κουκούσκιν τον πληρώνει με το ίδιο νόμισμα και φτάνει με άνεση στο 3-3. 

Ο Έλληνας παίρνει και πάλι το προβάδισμα (4-3) αλλά ο αντίπαλος του δεν τον αφήνει να χαρεί και παίρνει το επόμενο γκέιμ (4-4). Ο Τσιστιπάς κερδίζει το 9ο αλλά δεν καταφέρνει να πάρει το σετ αφού ο έμπειρος Κουκούσκιν ισοφαρίζει σε 5-5. 

Το 6-5 ο Στέφανος και φτάνει στην κατάκτηση του σετ με 7-5! Στο 1ο σετ οι άσοι είναι 6-1 υπέρ του Τσιτσιπά ο οποίος υπερέχει σε κάθε κατηγορία. 

Τσιτσιπάς η μεγάλη ανατροπή! 

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς παίρνει φουριόζος (1-0) αλλά ο Κουκούσκιν ισοφαρίζει σε 1-1. Πάλι στο ίδιο μοτίβο με το 1ο σετ ο Έλληνας κάνει το 2-1 και ο αντίπαλος του ισοφαρίζει σε 2-2. Ο Κουκούσκιν όμως "σπάζοντας" το σερβίς του Τσιτσιπά φτάνει στο 2-3 και παίρνει προβάδισμα για πρώτη φορά! 

Το 6ο γκειμ ήταν συγκλονιστικό. Ο Τσιτσιπάς χάνει με 30-0 αλλά κάνει το 40-30 με τον αντίπαλο του όμως να ισοφαρίζει σε 40-40. Μετά από μεγάλη μάχη ο Κουκούσκιν κερδίζει και φτάνει στο 2-4 αλλά ο Στέφανος "απαντά" και μειώνει σε 3-4. Ο Κουκούσκιν με ψυχραιμία παίρνει νέο προβάδισμα με +2 (5-3). Ο Έλληνας σερβίρει για να μείνει στο παιχνίδι και μειώνει σε 5-4. 

Ο Τσιτσιπάς όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και παρότι ήταν σε δυσχερή θέση έκανε την ανατροπή  ισοφάρισε στο 5-5 και έφτασε στο 6-5! 

Ο Κουκούσκιν ισοφαρίζει σε 6-6 και το σετ πάει στο τάι μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς ανοίγει με 1-0 φτάνει στο 3-2 αλλά θα ισοφαριστεί σε 3-3. Ο 31χρόνος κάνει το 3-4 αλλά ο Τσιτσιπάς πάει στο 4-4 και στο 5-4! Ο Κοζάκος επιστρέφει με 5-5 και το παιχνίδι έχει πάρει... φωτιά. Τελικά ο Τσιτσιπάς παίρνει το σετ και το παιχνίδι με 7-6! 

Πηγή: Gazzeta.gr

Δειτε Επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης