Μιχαηλίδης για Τραΐκοβιτς: «Ο Μίλαν δεν έγινε σήμερα...»

Με το χρυσό μετάλλιο περασμένο στο λαιμό του έφτασε λίγο μετά τις οκτώ απόψε στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Μίλαν Τράϊκοβιτς, ο χρυσός νικητής του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου της Γλασκώβης στα 60 μέτρα εμπόδια, λέγοντας ότι αφιερώνει το χρυσό σε όλη την Κύπρο.
 
Τον χρυσό νικητή υποδέχθηκαν με λουλούδια η οικογένεια του και μεταξύ άλλων ο Αντρέας Μιχαηλίδης Πρόεδρος του ΚΟΑ και ο Περικλής Μάρκαρης Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ.
 
Σε δηλώσεις του ο Μίλαν Τράϊκοβιτς εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός όπως ανέφερε ότι είναι αυτός που φέρνει στην Κύπρο «το πρώτο μετάλλιο» και πρόσθεσε πως «είχαμε και άλλες επιτυχίες στο παρελθόν, αλλά σιγά - σιγά βλέπουμε ότι εξελισσόμαστε και ελπίζω να πάμε ακόμα καλύτερα στο μέλλον».
 
Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα του τελικού, αφού πήρε την πρώτη θέση με ένα εκατοστό του δευτερολέπτου περισσότερο από τον Γάλλο Μαρτινό Λαγκάρντ που κατετάγη δεύτερος, ο αθλητής απάντησε πως «το ξέραμε ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Κάθε χρόνο έτσι γίνεται γιατί τα 60 μέτρα είναι ένα πολύ γρήγορο και κοντινό αγώνισμα, πάντα κρίνεται στη λεπτομέρεια και στο κλάσμα του δευτερολέπτου».
 
Πρόσθεσε ότι «όλοι οι αθλητές ήταν υψηλού επιπέδου και γνωρίζαμε πως όποιος και να κερδίσει θα είναι πολύ κοντά».
 
Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του, όταν με το τέλος της κούρσας θεώρησε ότι έχασε, απάντησε πως ευχήθηκε να ήταν μεταξύ των τριών πρώτων. Τελικά, συνέχισε, ήταν ο πρώτος και σημείωσε πως είχε «κάνει κάποια μικρά λάθη, τα οποία όμως δεν μετράνε μετά το χρυσό μετάλλιο».
 
Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως η άκυρη κούρσα στους αγώνες του Μπέρμινγχαμ  πριν από ένα χρόνο, «μας πείσμωσε πάρα πολύ. Ηξερα ότι και πέρσι ήμουν έτοιμος να διεκδικήσω ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο και αμέσως μετά την άκυρη κούρσα πείσμωσα και είπα ότι φέτος σ’ αυτό το Πρωτάθλημα θα παλέψω για το χρυσό. Στόχος μας ήταν το χρυσό μετάλλιο από την αρχή, αλλά ήταν πολύ δύσκολο» είπε. Πρόσθεσε πως θα ήταν ικανοποιημένος εάν έπαιρνε ένα από τα τρία πρώτα μετάλλια και σημείωσε πως το πάλεψε «μέχρι το τέλος και βγήκε ό,τι καλύτερο μπορούσε».
 
Ερωτηθείς πού αφιερώνει τη νίκη του, ο αθλητής απάντησε ότι την αφιερώνει «σ’ όλη την Κύπρο, γιατί ήταν δίπλα μου και πιστεύω ότι αυτό τον καιρό που περνούμε δύσκολα, μια τέτοια νίκη πρέπει να την αγκαλιάσουν, να τη δεχθούν και να την απολαύσουν όλοι σαν μια οικογένεια».
 
Από την πλευρά του ο Ανδρέας Μιχαηλίδης Πρόεδρος του ΚΟΑ ανέφερε ότι «είμαστε όλοι πολύ περήφανοι, ο Μίλαν έδωσε πολύ μεγάλη χαρά σε όλη την Κύπρο» και αφού συνεχάρη τον χρυσό αθλητή, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αυτή είναι η αρχή και όχι ασφαλώς το τέλος. Θέλουμε και άλλα μετάλλια, τώρα που συνηθίσαμε τη μυρωδιά του χρυσού».
 
Πρόσθεσε πως «ο ΚΟΑ στηρίζει τις προσπάθειες του Μίλαν διαχρονικά και θα συνεχίσουμε  να το κάνουμε. Ο Μίλαν δεν έγινε σήμερα, είναι ο Μίλαν πάντοτε  εδώ και πολλά χρόνια» είπε και συνεχάρη τον προπονητή του αθλητή και την οικογένεια του που μετέβη στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να τον υποδεχθεί.
 
Εξάλλου ο Περικλής Μάρκαρης Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ ανέφερε πως «είμαστε πανευτυχείς, είναι με μεγάλη χαρά και περηφάνια που υποδεχόμαστε τον Πρωταθλητή Ευρώπης στον στίβο τον Μίλαν Τράϊκοβιτς, ένα δικό μας παιδί. Τίποτε δεν έρχεται τυχαίο, χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά, μεθοδικότητα και προγραμματισμός» είπε και έδωσε πολλά συγχαρητήρια στον αθλητή και στον προπονητή του Αντώνη Γιαννουλάκη.
 
Ανέφερε ακόμα ότι «η ΚΟΕΑΣ θα συνεχίσει να καλλιεργεί τον κλασσικό αθλητισμό με στόχο να φέρνει αποτελέσματα αυτού του βεληνεκούς και αυτού του επιπέδου».

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών