ΑΕΚ και Κεραυνός πανέτοιμοι για το κύπελλο

Η ώρα του τελικού Κυπέλλου ΟΠΑΠ Basket League έχει φθάσει! Μία ακόμα μεγάλη γιορτή της κυπριακής καλαθόσφαιρας ολοκληρώνεται την Κυριακή (17/3) με την διεξαγωγή του τελικού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο «Κίτιον» Αθλητικό Κέντρο στις 16:00.

Η Πετρολίνα ΑΕΚ κατάφερε και ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Ομόνοιας στην ημιτελική φάση, επικρατώντας με 74-70. Δύσκολη ήταν και η νίκη του Κεραυνού επί της ΕΝΠ στα ημιτελικά, με σκορ 80-76.

Η ομάδα της Λάρνακας θα προσπαθήσει στον μεγάλο τελικό να υπερασπιστεί τον τίτλο της, τον οποίο κατέκτησε για δύο φορές στην ιστορία της, το 2018 και το 2017. Αξίζει να σημειωθεί πως και το 2016 η ΑΕΚ βρέθηκε στον τελικό, στον οποίο είχε ηττηθεί από τον ΑΠΟΕΛ.

Από την άλλη ο Κεραυνός θα ψάξει την 10η του κατάκτηση στον θεσμό του Κυπέλλου, πρώτη μετά το 2012. Η ομάδα του Στροβόλου βρέθηκε ακόμα τέσσερις φορές σε τελικό, χωρίς να είχε κατακτήσει το τρόπαιο.

Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες μία φορά στην ιστορία τους σε τελικό Κυπέλλου, το 2017, όπου η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με 62-58, κατακτώντας το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία της.

Όσο αφορά τις φετινές συναντήσεις των δύο ομάδων στην φετινή σεζόν της ΟΠΑΠ Basket League, ο Κεραυνός μετράει δύο νίκες και η ΑΕΚ μία. Για την 2η αγωνιστική οι «ερυθροκίτρινοι» επικράτησαν στο «Κίτιον» με 70-59, ενώ στην 8η αγωνιστική η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από τον Στρόβολο με 100-95, σε παιχνίδι που είχε οδηγηθεί στην παράταση. Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε και στην 17η αγωνιστική, όπου ο Κεραυνός ήταν ξανά νικητής, δύσκολα με 70-69.

Η τιμή εισόδου για το παιχνίδι έχει οριστεί στα 10 ευρώ. Τα ταμεία του σταδίου θα ανοίξουν στις 15:00. Για την είσοδο στο γήπεδο θα είναι απαραίτητη η κάρτα φιλάθλου για άτομα άνω των 14 ετών.

Ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου ΟΠΑΠ Basket League θα μεταδίδεται ζωντανά από την Cytavision.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ