Σκάνδαλο με αθλητές στην Ευρώπη-Παράνομη μετάγγιση αίματος!

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις σχετικά με το κύκλωμα ντόπινγκ που υπήρχε με πρωταγωνιστές αθλητές του σκι και έναν γιατρό από τη Γερμανία. Η αρχική αποκάλυψη του θέματος είχε γίνει από ντοκιμαντέρ του "ARD", ενώ στη συνέχεια κυκλοφόρησε βίντεο που έδειχνε τον Μαξ Χόκε (Αυστριακός σκιέρ) να κάνει μετάγγιση αίματος.

Η γερμανική αστυνομία έχει προχωρήσει σε εννιά συλλήψεις ανάμεσα στους οποίους είναι πέντε αθλητές του σκι και ένας γιατρός ο οποίος αναλάμβανε τις μεταγγίσεις αίματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής υπάρχουν στοιχεία για ανάμειξη περίπου 20 αθλητών από οκτώ χώρες στο συγκεκριμένο σκάνδαλο από οκτώ διαφορετικά σπορ. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές παρά μόνο πως πρόκειται για τρία αθλήματα των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και δύο των Θερινών.

Από εκεί και πέρα μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι λεπτομέρειες για το πως δρούσε το συγκεκριμένο κύκλωμα. Μετά τη χρήση παράνομων ουσιών οι αθλητές υποβάλλονταν και σε μεταγγίσεις αίματος. Μάλιστα, έγινε γνωστό πως οι δότες προέρχονταν από εννιά διαφορετικές χώρες.

Για την ακρίβεια ήταν από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία τη Σουηδία, την Φινλανδία, την Εσθονία, την Κροατία, τη Σλοβενία και τις ΗΠΑ (συγκεκριμένα από τη Χαβάι). Το τελευταίο στοιχείο είναι που έχει προκαλέσει και τις περισσότερες υποψίες για εμπλοκή και άλλων αθλητών πέρα από τους Ευρωπαίους που εμπλέκονται μέχρι τώρα.

Πηγή:sport24.gr

Δειτε Επισης

O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League