Η πιο μεγάλη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου με 15 χιλιάδες δρομείς!

Στη Λεμεσό είναι επικεντρωμένη η προσοχή αφού το Σαββατοκύριακο (23-24 Μαρτίου) διεξάγεται ο 13ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, η πιο μεγάλη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου, στην οποία θα λάβουν μέρος φέτος 15.000 δρομείς. 

Στις 11:00πμ θα δοθεί η εκκίνηση της Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη. Σε αυτήν μετέχουν παιδιά 6-16, δωρεάν. Απαραίτητη όμως είναι η εγγραφή, που μπορεί να γίνει στα γραφεία εγγραφών στο παλιό λιμάνι Λεμεσού, μέχρι και τις 10:00πμ, την ημέρα του αγώνα. Απαραίτητη και η συναίνεση γονέα/ κηδεμόνα. 

Από τις 9:00πμ το πρωί του Σαββάτου (23/3) θα είναι σε εξέλιξη η Petrolina Energy Day στο Marathon Village, δίπλα στη γραμμή εκκίνησης/ τερματισμού. Μια γιορτή με μουσική, άσκηση, δραστηριότητες και διατροφικές συμβουλές. Το απόγευμα του Σαββάτου (23/3 – 17:00) γίνεται στον ίδιο χώρο το Mitsides Pasta Party, ώστε οι δρομείς να πάρουν μια ισχυρή δόση υδατανθράκων, ενόψει του αγώνα της Κυριακής (24/3).

Η αυλαία άνοιξε ουσιαστικά την Πέμπτη, 21 Μαρτίου με το 3ο Φόρουμ Δρομικού Κινήματος που παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Tim Kilduff, πρώην διευθυντής του Μαραθωνίου της Βοστώνης, ενώ σημαντική ήταν και η τοποθέτηση του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σάββα Περδίου. 

 

 

Πρόγραμμα Κυριακής

Την Κυριακή, 24 Μαρτίου ο Μαραθώνιος δρόμος των 42.195 μέτρων θα εκκινήσει στις 7:30πμ ενώ θα ακολουθήσουν οι εκκινήσεις για Ημιμαραθώνιο (7:45πμ), Petrolina Δρόμο Ενέργειας 10χλμ (8:00πμ) και City Race 5χλμ (8:15πμ). Το ρεκόρ διαδρομής στους άνδρες είναι 2:13:29 και το σημείωσε ο Moses Kibet το 2010. Την ίδια χρονιά η Natalia Sergeeva σημείωσε το ρεκόρ στις γυναίκες (2:38:56). Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ είναι και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου της ΚΟΕΑΣ, βρίσκεται στο καλεντάρι της IAAF οι επιδόσεις του θεωρούνται επίσημες, ενώ είναι πιστοποιημένος από την AIMS. Διοργανωτές είναι ο ΓΣΟ, ο Δήμος Λεμεσού, το ΕΒΕ Λεμεσού και η ΕΤΑΠ Λεμεσού. 
Οι αθλητές την Κυριακή (24/3) μεταφέρονται δωρεάν στη γραμμή εκκίνησης με λεωφορεία της ΕΜΕΛ. Τα δρομολόγια ξεκινούν από το Elias Beach Hotel στις 5:30πμ και συνεχίζονται ανά δέκα λεπτά έως τις 6:30πμ. 

Πληροφορίες στο www.limassolmarathon.com/essentialinformation2019.pdf. 

Τρεις χιλιάδες αφίξεις

Στο 13ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 15.000 δρομείς όλων των ηλικιών,  ενώ στις 3.000 εκτιμάται ο αριθμός των αφίξεων από το εξωτερικό για τη διοργάνωση.

Ο ΑΝΤ-1 θα μεταδώσει ζωντανά το 13ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ το Σάββατο (23/3) από τις 8:40πμ και την Κυριακή (24/3) από τις 9:15πμ. 

Κοινωνική Προσφορά

O ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ στηρίζει για τέταρτη συνεχή χρονιά το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα ενώ από φέτος έχει συμβληθεί με την πλατφόρμα «Give and Gain» μέσω της οποίας κάθε ένας μπορεί να τρέξει για κάποιον σκοπό και όλοι μας να στηρίξουμε τον σκοπό αυτό. Έως την Παρασκευή (22/3) είχαν μαζευτεί πάνω από €27.000 στο www.givengain.com/e/opaplimassolmarathongso2019. 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ «τρέχει» το πρόγραμμα Going Green by Muskita, με τη συνεργασία του ΤΕΠΑΚ και στόχο το 2020 η διοργάνωση να αποτελεί πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης για αθλητικές εκδηλώσεις.

Δεδομένη είναι η δέσμευση της διοργάνωσης για την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στην Κύπρο και για το λόγο αυτό όλα τα παιδιά μετέχουν δωρεάν στην Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race. Άλλωστε ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, εδώ και δύο χρόνια, κάθε Ιανουάριο, συνδιοργανώνει με το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού τον Παγκύπριο Σχολικό Αγώνα Δρόμου

«Τρέχω για την Υγεία μου». 
Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

Το Σάββατο (23/3) θα είναι κλειστές και οι δυο λωρίδες του παραλιακού από τις 8:00πμ μέχρι τις 12:00μμ, από τη συμβολή των φώτων τροχαίας της οδού 28ης Οκτωβρίου με την οδό Γρίβα Διγενή.

Την Κυριακή (24/3) θα είναι το κλειστό το παραλιακό μέτωπο από την Επίχωση έως το Elias Hotel από τις 6:00πμ έως τις 2:00μμ. Ο δρόμος θα δίνεται στην κυκλοφορία σταδιακά, ανάλογα με την πορεία των αθλητών. 

Κλειστό θα είναι και το κομμάτι δυτικά της Επίχωσης, αφού η διαδρομή διαμέσου της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ κατευθύνεται στον κυκλικό κόμβο Νέου Λιμανιού. Από εκεί διαμέσου του παράλληλου δρόμου του Νέου Λιμανιού πάει τον κυκλικό κόμβο του Lady΄s Mile και συνεχίζει στον κάθετο δρόμο μπροστά από το My Mall, έως τον κυκλικό κόμβο της Ρούσβελτ, απ’ όπου πάει δυτικά προς Ασώματο μέχρι τη συμβολή με την είσοδο του Waterpark, όπου γίνεται επαναστροφή. Όλη η διαδρομή θα είναι κλειστή. 

 

 

Δειτε Επισης

Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου