Συγκινητικές στιγμές από την ομάδα που σπρώχνει άτομα με αναπηρία (video)

Στις 7 και 30 το πρωί δόθηκε η εκκίνηση του Μαραθωνίου των 42.195 χιλιομέτρων στη Λεμεσό στον οποίο υπολογίζεται ότι συμμετέχουν πάνω από 10 χιλιάδες αθλητές από όλο τον κόσμο.
 
Ακολούθησαν οι εκκινήσεις του Ημιμαρωαθωνίου (7:45πμ), Petrolina Δρόμο Ενέργειας 10χλμ (8:00πμ) και City Race 5χλμ (8:15πμ).
Υπενθυμίζεται ότι το ρεκόρ διαδρομής στους άνδρες είναι 2:13:29 και το σημείωσε ο Moses Kibet το 2010. Την ίδια χρονιά η Natalia Sergeeva σημείωσε το ρεκόρ στις γυναίκες (2:38:56).
Στο μαραθώνιο συμμετέχουν πέραν των χιλιάδων αθλητών και άτομα με κινητικές δυσκολίες, τα οποία τόσο κατά την εκκίνηση, όσο και κατά τη διάρκεια της διαδρομής καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους, ενώ καταχειροκροτήθηκαν και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν δίστασαν να λάβουν μέρος. 

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΒΙΝΤΕΟ: Δύναμη ψυχής… Σπρώχνουν το καροτσάκι του Γιάννη για 42 χιλιόμετρα
 
 
Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ είναι και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου της ΚΟΕΑΣ, βρίσκεται στο καλεντάρι της IAAF οι επιδόσεις του θεωρούνται επίσημες, ενώ είναι πιστοποιημένος από την AIMS.
 Διοργανωτές είναι ο ΓΣΟ, ο Δήμος Λεμεσού, το ΕΒΕ Λεμεσού και η ΕΤΑΠ Λεμεσού.

Τρεις χιλιάδες αφίξεις
 
Στο 13ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ υπολογίζεται ότι λαμβάνουν μέρος περίπου 15.000 δρομείς όλων των ηλικιών,  ενώ στις 3.000 εκτιμάται ο αριθμός των αφίξεων από το εξωτερικό για τη διοργάνωση.
 

Κοινωνική Προσφορά
 
O ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ στηρίζει για τέταρτη συνεχή χρονιά το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα ενώ από φέτος έχει συμβληθεί με την πλατφόρμα «Give and Gain» μέσω της οποίας κάθε ένας μπορεί να τρέξει για κάποιον σκοπό και όλοι μας να στηρίξουμε τον σκοπό αυτό. Έως την Παρασκευή (22/3) είχαν μαζευτεί πάνω από €27.000 στο www.givengain.com/e/opaplimassolmarathongso2019.
 
Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ «τρέχει» το πρόγραμμα Going Green by Muskita, με τη συνεργασία του ΤΕΠΑΚ και στόχο το 2020 η διοργάνωση να αποτελεί πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης για αθλητικές εκδηλώσεις.
 
Δεδομένη είναι η δέσμευση της διοργάνωσης για την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στην Κύπρο και για το λόγο αυτό όλα τα παιδιά μετέχουν δωρεάν στην Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race. Άλλωστε ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, εδώ και δύο χρόνια, κάθε Ιανουάριο, συνδιοργανώνει με το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού τον Παγκύπριο Σχολικό Αγώνα Δρόμου
 
Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις
 
Από το πρωί είναι το κλειστό το παραλιακό μέτωπο από την Επίχωση έως το Elias Hotel από τις 6:00πμ έως τις 2:00μμ. Ο δρόμος θα δίνεται στην κυκλοφορία σταδιακά, ανάλογα με την πορεία των αθλητών.
 
Κλειστό θα είναι και το κομμάτι δυτικά της Επίχωσης, αφού η διαδρομή διαμέσου της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ κατευθύνεται στον κυκλικό κόμβο Νέου Λιμανιού. Από εκεί διαμέσου του παράλληλου δρόμου του Νέου Λιμανιού πάει τον κυκλικό κόμβο του Lady΄s Mile και συνεχίζει στον κάθετο δρόμο μπροστά από το My Mall, έως τον κυκλικό κόμβο της Ρούσβελτ, απ’ όπου πάει δυτικά προς Ασώματο μέχρι τη συμβολή με την είσοδο του Waterpark, όπου γίνεται επαναστροφή. Όλη η διαδρομή θα είναι κλειστή.
 
 
 

Δειτε Επισης

Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου