Ike Ibeabuchi: Η τρελή ιστορία του νέου... Tyson που κατέληξε στην φυλακή

Tο μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα αναλάμβανε έναν άνθρωπο με τέτοιο ποινικό μητρώο να τον βάλει ξανά στο ρινγκ. Ο Ike ξεκίνησε την καριέρα του με τις καλύτερες προοπτικές. Τον αποκαλούσαν επόμενο... Mike Tyson αλλά δυστυχώς για εκείνον κατάφερε να τον ξεπεράσει μόνο στο... ποινικό μητρώο.

Ο "πρόεδρος" όπως τον φώναζαν είχε πολλά ψυχολογικά προβλήματα, μία απαγωγή, πολλά χρόνια στην φυλακή και θεωρίες συνωμοσίας που πήγαζαν από την μητέρα του!

Το 1997 απήγαγε το γιο της συντρόφου του και αποφασισμένος να βάλει ένα τέλος στην ζωή του, τράκαρε το αμάξι του πάνω σε μία κολόνα...Το αποτέλεσμα ήταν εκείνος να επιζήσει και το παιδί να μείνει παράλυτο!

Ο Ike ήταν τότε μόλις 24 χρονών και ήδη είχε ξεκινήσει η εσωτερική μάχη με τους...δαίμονες του. Λίγους μήνες μετά ήρθε η επική μάχη με τον David Tua. Όσο "καταστροφικός" ήταν έξω στην ζωή του, άλλο τόσο προικισμένος ήταν σαν αθλητής. 1730 γροθιές(!) αντάλλαξε με τον αντίπαλο του σε εκείνο το επικό παιχνίδι και βρισκόταν όλο και πιο κοντά στον ιδεατό πυγμάχο που είχε στο μυαλό του, τον Mike Tyson.

Αυτός ο αγώνας υποτίθεται ότι θα του εκτόξευε την καριέρα. Πολλοί promoters ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωση του. Το 1999 ο Ike ήταν στο 19-0. αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο ήταν απένταρος και κατεστραμμένος. Παρόλα αυτά δεν το έβαζε κάτω.

"Είμαι έτοιμος για τον παγκόσμιο τίτλο", έλεγε. Το Ring Magazine τότε τον αποκαλούσε ως τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στην πυγμαχία. Εν τέλει ήταν, αλλά όχι πάνω στο ρινγκ...

Μετά από την 20η νίκη του κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε μία χορεύτρια την οποία είχε προσλάβει για προσωπικά... γούστα. Η 21χρονη υποστήριξε πως προσπάθησε να την βιάσει όταν ζήτησε χρήματα.

Η αστυνομία έφτασε στο ξενοδοχείο, ο Ike ήταν σε κατάσταση αμόκ, κλειδωμένος μέσα στην τουαλέτα. Δεκάδες αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν με πολύ κόπο.

Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, όμως αργότερα θα έβγαιναν και άλλα παρόμοια περιστατικά στο φως της δημοσιότητας. Τον εξέτασαν ψυχίατροι για τις "φωνές" που υποστήριζε πως ακούει και το πόρισμα ήταν διπολική διαταραχή. Ο Ike κατέληξε στην φυλακή.

Η μητέρα του όμως ήταν ένθερμη υποστηρίκτρια του και θεωρούσε πως ο γιος της έπεσε θύμα πλεκτάνης. Ισχυριζόταν πως οι promoters ήθελαν να εκμεταλλευτούν τον γιο της, παγιδεύοντας τηλέφωνα, βάζοντας ναρκωτικές ουσίες στο φαγητό τους ακόμα και σκόπιμη προσέγγιση από αιθέριες υπάρξεις για να τον κατηγορήσουν αργότερα, όπως έγινε στην περίπτωση της 21χρονης χορεύτριας. 

Οι άνθρωποι όμως που ήταν κοντά του έλεγαν τελείως διαφορετικά πράγματα... Ένας εκ των promoter του διηγιέται ένα περιστατικό."Καθόμασταν σε ένα καλό εστιατόριο και ξαφνικά πήρε ένα μαχαίρι και το κάρφωσε στο τραπέζι, φωνάζοντας πως οι ζώνες είναι δικές του. 

Σε μία άλλη φάση είχε αρνηθεί να ανέβει στο ρινγκ αν δεν του έφερναν σοκολάτες Snickers! Τότε μέλος του προπονητικού team βγήκε έξω από το γήπεδο για να προμηθευτεί μερικές και να πείσουν τον Ike να αγωνιστεί", καταλήγει ο promoter.

Ο στενός κοινωνικός περίγυρος υποστήριζε πως ήταν ικανός να σκοτώσει άνθρωπο. Επικίνδυνος για την κοινωνία και ανεξέλεγκτος. Όταν διαπίστωσαν οι μάνατζερ την...τρέλα που κουβαλούσε, απομακρύνθηκαν.

Το 2007 υποτίθεται πως θα αποφυλακιζόταν ωστόσο δεν έγινε. Δεν τον έκριναν ικανό να ενσωματωθεί στην κοινωνία. Βγήκε προσωρινά το 2014 αλλά επέστρεψε άμεσα στην φυλακή, αφού παραβίασε τους κανόνες.

Πλέον τον Σεπτέμβριο αποφυλακίζεται και το ερώτημα που εγείρεται είναι αν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να γίνει μέλος της κοινωνίας και πόσο μάλλον να αγωνιστεί όπως έχει δηλώσει πολλάκις στο παρελθόν...

Το σίγουρο είναι πως αν ο Ike δεν ήταν εξωαγωνιστικά αυτός που ήταν, μπορεί σήμερα να μιλάγαμε για έναν δεύτερο...Mike Tyson.

 

 

Πηγή: Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Δειτε Επισης

BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ