Δυο γυμναστές φτιάχνουν κάτι που δεν έγινε ποτέ ξανά στην Κύπρο για καλό σκοπό

«Αξία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη», είχε αναφέρει κάποτε ο πατέρας των Ολυμπιακών Αγώνων, Πιέρ ντε Κουμπερντέν. Ένα απόφθεγμα το οποίο αντικατοπτρίζει και το μήνυμα το οποίο θέλουν να στείλουν δυο νέοι γυμναστές, οι οποίοι σπάνε τα ταμπού της κυπριακής κοινωνίας και είναι έτοιμοι για μια εκδήλωση η οποία δεν έγινε ποτέ ξανά στην Κύπρο και αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις.
 
Ο Ραφαήλ Κλεοβούλου και η Μαρία Γεωργίου, personal trainers στο επάγγελμα, μιλάνε αποκλειστικά στην OMADA του REPORTER και μοιράζονται μαζί μας την πρωτόγνωρη εκδήλωση την οποία σχεδιάζουν να φτιάξουν, από την οποία μέρος των εσόδων θα είναι για φιλανθρωπικό σκοπό.
Ποιοι είναι οι δυο γυμναστές
«Με τη γυμναστική ασχολούμαι από το Δημοτικό», ανέφερε αρχικά η Μαρία Γεωργίου για να προσθέσει ότι «έκανα πρωταθλητισμό στίβο στα 400 μέτρα μέχρι τα 19 μου χρόνια. Είμαι πανελληνιονίκης επίσης στα 400 μέτρα, όπως και σε άλλους αγώνες που πήρα αρκετές διακρίσεις και αρκετά μετάλλια. Ως επάγγελμα στον χώρο του fitness και του personal training ασχολούμαι τα τελευταία τέσσερα χρόνια και εργάζομαι σε διάφορα γυμναστήρια ως instructor με personal trainer και επίσης κάνω τάξεις και semi-personal».
«Με τον αθλητισμό ασχολούμαι τα τελευταία ένδεκα χρόνια. Ασχολήθηκα αρχικά με τον στίβο και στη συνέχεια επέλεξα να σπουδάσω γυμναστική ακαδημία και είμαι στον χώρο του fitness τα τελευταία επτά χρόνια», επεσήμανε ο Ραφαήλ Κλεοβούλου για να συμπληρώσει ότι «τα τελευταία χρόνια εργάζομαι σε διάφορα γυμναστήρια της Λευκωσίας. Πέραν του ότι είμαι προπονητής σωματικής διάπλασης, είμαι fitness instructor επτά διαφορετικών τάξεων, ενώ ασχολούμαι και με το kick boxing».
Το όραμα που έγινε πραγματικότητα με το Real Heroes Competition
«Δουλεύοντας μαζί, είχαμε το ίδιο όραμα, τους ίδιους στόχους και το ίδιο πάθος για τη δουλειά, συνεργαστήκαμε και δημιουργήσαμε μαζί το 1on1 fitness coach & instructor, το οποίο μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων περιέχει ειδικό πρόγραμμα πιλάτες για τις έγκυες γυναίκες», ανέφεραν οι δυο γυμναστές για να προσθέσουν ότι «αρχικός μας στόχος ωστόσο, ήταν να δημιουργήσουμε ένα event το οποίο δεν ξανά έγινε στην Κύπρο, που συνδυάζει fitness, έπαθλα και φιλανθρωπία.
 
Έτσι, διοργανώνουμε ένα διαγωνισμό όπου θέλουμε να διεξαχθεί με υγιή άμιλλα και fair-play, όπου δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός αλλά συναγωνισμός.
 
Θα μπορεί δηλαδή να διαγωνιστεί ένας άνδρας με μια κοπέλα, σε αυτό το event, γιατί δεν θα υπάρχουν ασκήσεις που να σε περιορίζουν.
 
Με μεγάλη χαρά επίσης μέρος των εσόδων θα δοθούν για το ίδρυμα «Ελπίδα» και για όλα τα παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία που δίνουν τον δικό τους αγώνα στην Παιδοογκολογική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου.   
 
Το event με την ονομασία «Real Heroes Competition» θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου στο Πάρκο Ακρόπολης η ώρα 9:00 το πρωί και είναι για ηλικίες άνω των 18 ετών.

Θα υπάρχουν ομάδες τριών ατόμων και θα διαγωνίζονται ταυτόχρονα τρεις ομάδες μαζί, ενώ την ίδια ώρα η κάθε ομάδα θα ελέγχεται από ένα trainer. Όλες οι ομάδες θα περάσουν από δέκα διαφορετικούς σταθμούς ασκήσεων. Οι πρώτες ομάδες που θα συμπληρώσουν τους περισσότερους βαθμούς θα προκριθούν στη φάση των knock-outs, όπου πάλι θα διαγωνίζονται τρεις ομάδες μαζί και έτσι θα βγουν οι μεγάλοι νικητές με διάφορα χρηματικά έπαθλα μέχρι και 1,000 ευρώ.

Το μήνυμα των δυο γυμναστών 
«Επειδή ασχοληθήκαμε και οι δυο στο παρελθόν με ομαδικά αθλήματα, είμαστε της άποψης ότι η ομαδικότητα είναι το παν στον χώρο της άθλησης. Θέλαμε εξαρχής, σε αυτό το event να υπάρχουν ομάδες, στις οποίες άνδρες και γυναίκες θα αλληλοβοηθούνται για να βγάλουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Θέλουμε να δείξουμε ότι οι ομάδες μπορούν να αγωνιστούν και να συνεργαστούν μεταξύ τους».
 
«Μέσα από τις νίκες αλλά και τις ήττες», αναφέρει καταληκτικά η Μαρία, «έμαθα στη ζωή μου να μην τα βάζω ποτέ κάτω και ο άλλος που είναι δίπλα μου να είναι φίλος μου και όχι εχθρός μου. Οπόταν μέσα από αυτά θέλουμε να περάσουμε ένα ηχηρό μήνυμα fair-play σε όσους γυμνάζονται ή ασχολούνται με κάποιο άθλημα».
 
 Μπορείτε να λάβετε μέρος και εσείς πατώντας ΕΔΩ.
 
*Φωτογραφίες από τον Πέτρο Παύλου

Δειτε Επισης

Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φανταστικός Τσιτσιπάς, απέκλεισε με ανατροπή τον Λάγιοβιτς και παίζει για τον τίτλο στην Βαρκελώνη
Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία
Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου