Τσιτσιπάς: Ήττα και αποκλεισμός από τον Στρουφ

Tην εξαιρετική του περσινή πορεία που ολοκληρώθηκε στον τελικό του τουρνουά δεν μπόρεσε να επαναλάβει στη Βαρκελώνη ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 6-4, 3-6, 6-2 από τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Από την αρχή του αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειχνε έναν εκνευρισμό στο παιχνίδι του και αυτό προσπάθησε να εκμεταλλευτεί στο πρώτο game του αγώνα ο Στρουφ, αλλά ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του. Στο πέμπτο όμως game ο Γερμανός κατάφερε να κάνει το break και στη συνέχεια απλά κράτησε το σερβίς του μέχρι το τέλος για να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το όγδοο game. Τότε ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να φτάσει στο break και στη συνέχεια σέρβιρε για να κατακτήσει το σετ με 6-3. Έτσι, όλα κρίθηκαν στο τρίτο σετ. Εκεί ο Στρουφ έκανε ένα γρήγορο break στο δεύτερο game και κατάφερε να προηγηθεί με 3-0. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του για πρώτη φορά στο σετ και έκανε break στη συνέχεια για να μειώσει σε 3-2, αλλά ο Γερμανός τενίστας απάντησε με break back και πήρε ξανά το πάνω χέρι στο σετ. Ο Γιαν Λέναρντ Στρουφ κατέκτησε το τρίτο σετ με 6-2 και θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Αυτή η ήττα θα κοστίσει δύο θέσεις στον Στέφανο Τσιτσιπά στην Παγκόσμια κατάταξη αφού αναμένεται να υποχωρήσει στο Νο10 πίσω από τους Ντελ Πότρο και Τζον Ίσνερ.

 

 

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης