Ιρανή πυγμάχος πήρε χρυσό μετάλλιο στη Γαλλία και θα την συλλάβουν στην πατρίδα της

Μπορεί να ζούμε στο 2019, αλλά όπως φαίνεται κάποια πράγματα δεν είναι δεδομένα παντού. Το παράδειγμα της Ιρανής πυγμάχου,Σαντάφ Καντέμ επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω.

Η συγκεκριμένα αθλήτρια συμμετείχε σε ένα διεθνές τουρνουά που έγινε στην Γαλλία. Μάλιστα, κατάφερε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο. Θα περίμενε κανείς αυτή η είδηση να χαροποιήσει ιδιαίτερα τους συμπατριώτες της.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς για την ίδια της Σαντάφ και τον προπονητή της και αυτό γιατί υπάρχει ένταλμα σύλληψης για προσβολή των ισλαμικών νόμων. Το δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Ιρανή πρωταθλήτρια στο στόχαστρο

«Η 24χρονη γυμνάστρια που εργάζεται ως εκπαιδευτής πυγμαχίας στην Τεχεράνη αψήφισε τους αυστηρούς νόμους που ισχύουν στο Ιράν για τις αθλήτριες που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Σύμφωνα με αυτούς δεν έπρεπε να φορέσει σορτς, επί πλέον να έχει μαντίλα στο κεφάλι της και να έχει γυναίκα προπονήτρια και όχι τον Μαχιάρ Μονσιπούρ.

«Ο προπονητής μου ενημερώθηκε πως μόλις επιστρέψουμε θα μας συλλάβουν. Έκανα τις επιλογές μου αλλά δεν θέλω να βρουν το μπελά τους άνθρωποι που με βοήθησαν», δήλωσε η Ιρανή πυγμάχος.

Η πυγμαχική ομοσπονδία του Ιράν προσπαθεί να διαχωρίσει τη θέση της και αναφέρει πως η Καντέμ δεν ανήκει στη δύναμη των αθλητών της ομοσπονδία αλλά και κάνει ατομικούς αγώνες.

Οι γυναίκες στο Ιράν επιτρέπεται να πυγμαχούν αλλά πρέπει να τις προπονεί γυναίκα και να φορούν μαντίλα κατά τη διάρκεια του αγώνα. «Παλεύω και έχω κουράγιο σαν γυναίκα. Τιμώ την πατρίδα μου, το Ιράν. Σε ποια χώρα του κόσμου σε συλλαμβάνουν επειδή τιμάς την πατρίδα σου»,  αναρωτιέται η Καντέμ αλλά μάλλον τα επιχειρήματα της και οι απόψεις της δεν θα βρουν ανταπόκριση στο θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν», ανέφερε η εφημερίδα Έθνος.

Πηγή:sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης