F1: Ο Λεκλέρκ ζητά εξηγήσεις από την Ferrari

Το ρεσιτάλ λαθών των ανθρώπων της Ferrari εις βάρος του Σαρλς Λεκλέρκ συνεχίζονται. Αυτή τη φορά οδήγησαν τον νεαρό Μονεγάσκο στη 16η θέση της εκκίνησης στο GP του Μονακό. Πώς το έκαναν αυτό;

Είναι απλό. Μετά τον πρώτο του γύρο στο Q1 έδωσαν εντολή στον 21χρονο να μπει στα πιτ θεωρώντας ότι το 1:12.149 που είχε κάνει θα ήταν αρκετό για να του δώσει μία θέση στο Q2. Τελικά, αυτό δεν συνέβη με τον Λεκλέρκ να μένει εκτός.

Μετά το τέλος των κατατακτήριων ο 21χρονος οδηγός της Ferrari δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του κάτι που ήταν απόλυτα λογικό. "Είχα πολύ χρόνο, η ζυγαριά δεν ήταν το πρόβλημα. Ρώτησα αν είμαστε σίγουροι [ότι έχουμε προκριθεί] και μου είπαν πως ‘νομίζουμε ότι είμαστε’. Ρώτησα αν θα έπρεπε να βγω ξανά για έναν γύρο αλλά στην ουσία δεν υπήρξε απάντηση. Δεν έχω εξήγηση ακόμα, για αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να το δεχθώ

Είχαμε πολύ χρόνο, ακόμα και όταν βγήκαμε από το pits για να ξαναπροσπαθήσουμε. Η ζυγαριά δεν ήταν το θέμα. Είχαμε ακόμα αρκετό καύσιμο και χρειαζόταν μόνο να αλλάξουμε ελαστικά. Τίποτα από αυτά δεν ήταν πρόβλημα. Χρειάζομαι κάποιες εξηγήσεις" είπε φανερά εκνευρισμένος στο Sky Sports.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα του ο οποίος γίνεται εξαιρετικά δύσκολος μετά το πλασάρισμά του στη 16η θέση σε μία πίστα όπου τα προσπεράσματα είναι σχεδόν αδύνατα είπε: “Ελπίζω να βρέξει, τότε θα είναι λίγο πιο τυχαία τα πράγματα. Εάν δεν βρέξει, θα είναι βαρετό. Νομίζω ότι θα χρειαστεί να πάρω πολλά ρίσκα, ακόμα και να ρισκάρω να έχω κάποια σύγκρουση.

Στην τελική, αυτό είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε τώρα, να προσπαθήσουμε να είμαστε επιθετικοί στις προσπεράσεις, καθώς αυτή είναι μια πίστα όπου ουσιαστικά είναι αδύνατο να προσπεράσεις, οπότε θα δούμε”.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης