Πικρό αντίο μετά από «θρίλερ»

Πολέμησε μέχρι τέλους, έκανε μια φοβερή ανατροπή στο δεύτερο σετ και έστειλε τον αγώνα της για τον 2ο γύρο κόντρα στην Κατερίνα Σινιάκοβα, σε decider, όμως δεν άντεξε και ηττήθηκε μετά από σπουδαία μάχη.

Τρεις ώρες και 12 λεπτά χρειάστηκε η Τσέχα, Νο42 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, για να επικρατήσει με 7-6(5), 6-7(8), 6-3 της κορυφαίας Ελληνίδας τενίστριας και να αναγκάσει την 23χρονη πρωταθλήτρια μας να αποχαιρετήσει τη διοργάνωση από τον 2ο γύρο.

Σκληρός αποκλεισμός για την Μαρία, που βρισκόταν σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες, δείχνοντας πως μπορεί να είναι από τις τενίστριες στο Παρίσι, που μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Ο κακός της εαυτός όμως σε μερικά κρίσιμα σημεία του αγώνα, όπως στα μέσα του πρώτου σετ, αλλά και του τρίτου, την οδήγησαν στην ήττα, με την Σινιάκοβα πάντως, για να μην την αδικούμε, να βρίσκει εξαιρετικό ρυθμό προς το τέλος του ματς.

Πέρυσι η Σάκκαρη έφτασε μέχρι και τον 3ο γύρο του θεσμού, οπότε φέτος θα απολέσει 60 πόντους από τους 130 που κέρδισε το 2018, όταν και αποκλείστηκε στον 3ο γύρο από την Ντάρια Κασάτκινα.

Στην συνέχεια του θεσμού, η Τσέχα θα αντιμετωπίσει την Νο1 τενίστρια του κόσμου, Ναόμι Οσάκα. Η Γιαπωνέζα με τη σειρά της, πέτυχε σπουδαία νίκη με ανατροπή κόντρα στην Βικτόρια Αζαρένκα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Σάκκαρη, ήταν πολύ καλή για μεγάλο μέρος του πρώτου σετ και έφτασε να προηγείται με 1-5, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Έδειξε έτσι, ότι μπήκε σοβαρή από την αρχή στο court για να “καθαρίσει” τον αγώνα.

Η συνέχεια όμως, ήταν καταστροφική.

Η Μαρία χαλάρωσε και επέτρεψε στην αντίπαλό της να επιτρέψει στη διεκδίκηση του σετ. Η Τσέχα εμφανίστηκε πολύ πιο ψύχραιμη στις κρίσιμες στιγμές και τελικά έκανε το 1-0, κερδίζοντας το εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα με 7-5 στο τάι-μπρέικ.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε πολύ άσχημα για τη Μαρία, καθώς η αντίπαλό της προηγήθηκε με 2-0 στα γκέιμ και έγινε το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Η Σάκκαρη δεν είχε πει όμως την τελευταία της κουβέντα.

Αφού πρώτα ισοφάρισε σε 2-2, πήρε και προβάδισμα με μπρέικ λίγες στιγμές αργότερα (2-3) δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης στο παιχνίδι της, αλλά και στην αυτοπεποίθησή της.

Η Σινιάκοβα ισοφάρισε κατευθείαν πάντως σε 3-3, με τις δυο τενίστριες να πηγαίνουν on serve μέχρι και το τάι-μπρέικ. Αξίζει όμως να σημειωθεί, πως η Σινιάκοβα απόλεσε δυο ματς πόιντ μέχρι να οδηγηθεί το ματς στη “ρώσικη ρουλέτα”.

Πρώτα στο 5-4, στο σερβίς της Μαρίας, όταν και προηγήθηκε με 30-40, αλλά η Ελληνίδα αθλήτρια αντέδρασε υπέροχα, έσωσε την ευκαιρία της Τσέχας και ισοφάρισε σε 5-5.

Λίγο αργότερα στο 6-5 της Σινιάκοβα, η Μαρία δεν μπόρεσε εκ νέου να “κλείσει” εύκολα το σέρβις-γκέιμ της, με την Τσέχα να προηγείται πάλι με 30-40 και να δημιουργεί σετ πόιντ.

Η Μαρία ήταν ψύχραιμη και τότε. Παίζοντας πανέξυπνα τον πόντο, ισοφάρισε σε 40-40 και λίγο αργότερα έκανε το 6-6 στέλνοντας το ματς στο δεύτερο συνεχόμενο τάι-μπρέικ.

Εκεί, το ματς έγινε… ροντέο. Η Σινιάκοβα πήρε προβάδισμα από νωρίς και προηγήθηκε με 5-2, έχοντας δυο σερβίς στην διάθεσή της για να τελειώσει τον αγώνα με straight-sets επικράτηση.

Η Μαρία, ούτε τότε λύγισε. Κερδίζοντας τέσσερις σερί πόντους, πέρασε μπροστά με 5-6 και είχε στη διάθεσή της το παρθενικό της σετ πόιντ στον αγώνα. Η Τσέχα το έσωσε, όπως έκανε και στο 6-7 και το 7-8.

Στο 8-9 όμως, η Μαρία δεν λάθεψε. Εκμεταλλευόμενη το λάθος της αντιπάλου της, ισοφάρισε σε 1-1 μετά από 79(!) λεπτά αγώνα στο δεύτερο σετ του αγώνα, και οδήγησε το ματς σε decider.

Πηγή: tennis24.gr

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών