Ο... Στέφανος λύγισε τον Τσιτσιπά σε πεντάωρο θρίλερ!

Με ψηλά το κεφάλι αφήνει το Roland Garros o Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας έχασε από τον Σταν Βαβρίνκα 3-2 σετ σε μια υπερματσάρα 5 ωρών!

Ο Σταν λύγισε τον Στέφανο με 7-6(6), 5-7, 6-4, 3-6, 8-6 και μπορεί να ονειρεύεται μέρες 2015, όταν είχε θριαμβεύσει στο Παρίσι! Το κακό για εκείνον είναι ότι πέφτει πάνω στον... κακό του δαίμονα, τον σπουδαίο συμπατριώτη του, που ήδη ξεκουράζεται μετά την άνετη πρόκριση στην οκτάδα...

Ο Στέφανος πάλεψε παλικαρίσια μέχρι τον τελευταίο πόντο, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις πολλές ευκαιρίες του (22 χαμένα μπρέικ πόιντ), ενώ τον πρόδωσε στο φινάλε και το forehand του.

Φανταστείτε ότι ήταν η πρώτη φορά που παίζει σε τόσο μεγάλο σε διάρκεια αγώνα, ενώ τη μία φορά στο tour που είχε αγωνιστεί σε αναμέτρηση πέντε σετ, το ματς έγινε σε δύο δόσεις (με τον Τζάρεντ Ντόναλντσον πέρυσι στο Λονδίνο).

Ο 20χρονος τενίστας σίγουρα θα φύγει πικραμένος από το Παρίσι, όμως έδειξε ξανά ότι είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα. Και είναι βέβαιο ότι θα έρθει η διάκριση σε Grand Slam και, μάλιστα, πολύ σύντομα.

Έτυχε να έχει απέναντί του έναν πολύ έμπειρο τενίστα, που μπορεί να είναι τώρα στο Νο.28, ωστόσο θυμίζει στο Παρίσι τον Σταν που κατέκτησε τρεις major τίτλους...

Ο αγώνας ήταν ένα πραγματικό έπος που καθήλωσε τους θεατές... Βαβρίνκα και Τσιτσιπάς έπαιξαν σπουδαίο τένις, ακόμα και όταν τους είχε καταβάλει η κούραση και δεν μπορούσαν να κινηθούν όπως θα ήθελαν!

Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί, αφού το πρώτο σετ κράτησε 57 λεπτά και κρίθηκε τελικά στο τάι μπρέικ, όπου ο Στέφανος έχασε σετ πόιντ στο 5-6 και έκανε double fault στο σετ πόιντ του Σταν, για να γίνει το 1-0 μέσα σε αποθέωση. 

Ο Βαβρίνκα, βλέπετε, ως γαλλόφωνος, είχε μαζί του το κοινό του Suzanne Lenglen.
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών