«Ελάτε να το πάρετε»!

Με γκολάρα του Κώστα Γενηδουνιά 38 δεύτερα πριν το τέλος του αγώνα ο Ολυμπιακός υπέταξε την Προ Ρέκο με 12-11 και προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη σερί χρονιά όπου θα υπερασπιστεί το τρόπαιο που κατέκτησε πέρσι.

Ο Ολυμπιακός απέδειξε στην πισίνα ότι δεν βρέθηκε τυχαία στην κορυφή της Ευρώπης πέρσι. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έπαιξε υποδειγματικά για όλο το ματς και έριξε στο καναβάτσο τους Ιταλούς για δεύτερη σερί χρονιά. Πέρσι την είχε κερδίσει στην έδρα της στον τελικό, φέτος την αποκλείει στον ημιτελικό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ομάδα του Ράτκο Ρούντιτς είχε μόνο νίκες στη μέχρι τώρα πορεία της στη διοργάνωση, ολοκληρώνοντας αήττητη τη φάση των ομίλων. Οι Πειραιώτες περιμένουν στον τελικό είτε την Μπαρτσελονέτα είτε την Φερεντσβάρος που κοντράρονται στον δεύτερο ημιτελικό.

Οι Πειραιώτες μπήκαν εξαιρετικά στο ματς και όντας απόλυτα εύστοχοι στον παίκτη παραπάνω και την περιφέρεια προηγήθηκαν με 1-4 με γκολ του Γενηδουνιά στον παίκτη παραπάνω. Ο Ετσενίκε μείωσε σε 2-4 για την Ρέκο στο παίκτη παραπάνω ενώ ο Φουντούλης έδωσε και πάλι προβάδισμα τριών γκολ (2-5) στους Πειραιώτες. Ο Μπούκιτς στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το 3-5 που ήταν το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Η Προ Ρέκο μείωσε και πάλι στο γκολ (4-5) με εύστοχη χτύπημα πέναλτι του Ίβοβιτς στο ξεκίνημα του δευτέρου οκταλέπρου. Δύο γκολ από Φουντούλη και Ομπράντοβιτς έδωσε και πάλι προβάδισμα τριών τερμάτων για τον Ολυμπιακό που προηγήθηκε με 4-7 στα μισά του δευτέρου οκταλέπτου. Ο Φουντούλης διαμόρφωσε το 5-8 για την ομάδα του Πειραιά, σε μία φάση όπου τα αίματα άναψαν και οδήγησαν στην αποβολή χωρίς αντικατάσταση του Φιγκάρι. Η Ρέκο μείωσε σε 6-8 με τον Ντι Φούλβιο στο τέλος του δευτέρου οκταλέπτου.

Το ματς έγινε ροντέο στο τρίτο οκτάλεπτο. Οι Ιταλοί με δύο γρήγορα γκολ από Μάντιτς και Ντι Φούλβιο ισοφάρισαν σε 8-8 και έδωσαν χαρακτήρα θρίλερ στο ματς. Ο Ολυμπιακός απάντησε και με τρία σερί γκολ από Ομπράντοβιτς, Γούνα και Μυλωνάκη προηγήθηκε με 8-11 που ήταν το σκορ του τρίτου οκταλέπτου. Στην τρίτη περίοδο αποβλήθηκαν χωρίς αντικατάσταση οι Ντι Φούβλιο, Ντόμπαντ για την Προ Ρέκο και ο Ομπράντοβιτς με τον Μυλωνάκη για τον Ολυμπιακό, δείγμα του πολύ σκληρού αγώνα που έγινε.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο οι Ιταλοί μπήκαν αποφασισμένοι και με γκολ των Μπούκιτς, Ίβοβιτς και Αϊκάρντι ισοφάρισαν σε 11-11, δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με ένα απίθανο γκολ του Κώστα Γενηδουνιά η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πήρε τη νίκη με 12-11 και στον τελικό του Σαββάτου στις 21:30 θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει την κούπα για δεύτερη σερί χρονιά. 

ΠΡΟ ΡΕΚΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 11-12

Οκτάλεπτα: 3-5, 3-3, 2-3, 3-1

Προ Ρέκο (Ρούντιτς): Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 2, Μάντιτς 1, Μπούκιτς 2, Ντόμπαντ 1, Βελότο, Αϊκάρντι 1, Ετσινίκε 1, Φιγκάρι, Φιλίποβιτς, Ίβοβιτς 3, Κάγιες, Μπίγιατς

Ολυμπιακός (Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 3, Κάκαρης1, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Ζερδεβάς
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)