Η Καρολίνα έγινε καλύτερος άνθρωπος, συνεπής για να εκπληρώσει τους στόχους της

Μηνύματα ζωής και ανθρωπιάς έδωσε η Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου. Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ κατά την πρωινή της προπόνηση στο Κολυμβητήριο της Γεροσκήπου, η Καρολίνα Πελενδρίτου  ανέφερε πως την Πάφο την επισκέφτηκε με την ευκαιρία της διοργάνωσης αθλητικού συμποσίου  με θέμα Παραθλητισμός – Παραολυμπισμός σε συνεργασία του Πετρίδιου Ιδρύματος και του ΚΟΑ. 

H πρωταθλήτρια στα 100 μέτρα πρόσθιο είπε πως ένα άτομο που αντιμετωπίζει κάποιες ιδιαιτερότητες, όπως η ίδια με την όραση της, πρέπει να κάνει αυτό που του αρέσει χωρίς να ντρέπεται για το πρόβλημά του. Σε αυτό σημείωσε, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η οικογένεια αλλά και η κοινωνία. Πρέπει πρόσθεσε,” να πιστεύεις στα όνειρα σου αλλά και στους στόχους σου”, αφού μέσα από τους στόχους της και μέσα  από την προσωπική της  εμπειρία έχει γίνει καλύτερος άνθρωπος, πιο οργανωτική, πειθαρχημένη και συνεπής.

“Αναγκάζεσαι να γίνεις για να εκπληρώσεις τους στόχους σου και να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα”, συμπλήρωσε. 

Από μικρή είπε, της άρεσαν όλα τα είδη του αθλητισμού,παρακολουθούσε πάντα Ολυμπιακούς αγώνες, περισσότερο στίβο και έλεγε  κάθε μέρα πως θα επιθυμούσε να μπορέσει να κερδίσει  ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες, από την άλλη όμως πίστευε, ότι αυτό δεν γίνεται.

Τα όνειρα ωστόσο σημείωσε, όταν τα θέλεις πολύ, πραγματοποιούνται , έτσι στην συνέχεια, η ζωή της επιφύλαξε πολλές εκπλήξεις, κατάφερε πολλά μέσα από  την πορεία της και μάλιστα πολλά  περισσότερα από ότι φανταζόταν ως παιδί.

Η Καρολίνα Πελενδρίτου είπε πως  δύναμη και ενθάρρυνση  αντλεί από τις συνεντεύξεις μεγάλων αθλητών που διαβάζει συχνά, για τις δύσκολες περιόδους που έχουν βιώσει. 

Ερωτηθείσα από ποιους αθλητές εντυπωσιάζεται σε επίπεδο επιδόσεων, η Καρολίνα ανέφερε πως στα πρότυπα της είναι ο  Γιουσείν Μπολτ των 100 και 200 μέτρων που αποτελεί – όπως είπε- ένα μεγάλο φαινόμενο που τον θαύμαζε και τον θαυμάζει. Η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις επίσης στον στίβο αλλά και στο τένις πρόσφατα οι Φέντερερ και Ναδάλ αποτελούν για την ίδια  πρότυπα για την πορεία τους. Ωστόσο σημείωσε οποιοσδήποτε άνθρωπος έστω και μη αθλητής με πορεία, της δίνει κίνητρο να συνεχίσει  και να προσπαθήσει.

Σε ερώτηση κατά πόσο θα μπορούσε να ασχοληθεί με την προπόνηση παιδιών με ιδιαιτερότητες η Καρολίνα Πελενδρίτου ανέφερε πως δεν σημαίνει ότι κάποιος μεγάλος αθλητής μπορεί να γίνει και μεγάλος προπονητής, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να ασχοληθεί με την  εκπαίδευση γιατί δεν έχει  την τεχνογνωσία. Πρόσθεσε, ωστόσο,πως  συμβάλλει στο κοινωνικό κομμάτι  για την προώθηση αθλητών. 

 Γενικά όλα αυτά τα χρόνια είπε “  προσπαθώ από τις δικές μου εμπειρίες και από  όλα αυτά που έχω κερδίσει μέσα  από τον πρωταθλητισμό και την παρουσία μου γενικότερα στο παραολυμπιακό κίνημα να μεταδώσω και στην κυπριακή κοινωνία αλλά και στην ελληνική - γιατί ζώ στην Αθήνα-  αυτό το πνεύμα “.

Στόχος της συνέχισε, “είναι να παρακινήσει  παιδιά αλλά και να ενθαρρύνει και γονείς  ώστε να καλυτερεύσουν την ζωή τους ή να πετύχουν και άλλα”.

 Ερωτηθείσα ποια η άποψη της για την οικονομική επιβράβευση των αθλητών του Παραολυμπισμού, η  Καραλίνα Πεμενδρίτου ανέφερε πως δυστυχώς εδώ και χρόνια η αντιμετώπιση των αθλητών με αναπηρία δεν είναι αυτή που θα έπρεπε, σημειώνοντας πως έχει προσπαθήσει  πολύ στο παρελθόν μέσα από την δική της  πορεία να εξισωθούν αυτοί οι αθλητές γιατί κάνουν κανονικό πρωταθλητισμό. 
Οι ανάγκες μας είπε,  είναι οι ίδιες ακόμη και μεγαλύτερες γιατί έχεις να αντιμετωπίσεις καθημερινά τις δυσκολίες του πρωταθλητισμού και τις απαιτήσεις που είναι πολύ υψηλές. Αναφερόμενη στην ίδια ενδεικτικά είπε πως δεν οδηγεί, δεν έχει  βοήθεια στο σπίτι, οι ανάγκες είναι πολύ διαφορετικές και πολύ μεγάλες και ο χρόνος και η προσπάθεια είναι πολύ μεγαλύτερη λόγω της δυσκολίας. 

Όσο για τους στόχους τους από τούδε και στο εξής είναι πως αυτό που επιθυμεί είναι να είναι υγιής.  Επίσης θέλει να συμμετάσχει στους επόμενους παραολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο το 2020  αλλά και να έχει μια πολύ καλή παρουσία εάν η υγεία της και οι συνθήκες εκείνη την περίοδο το επιτρέπουν, όπως είπε. 

"Θέλω να βρίσκομαι εκεί για να εκπροσωπήσω την Κύπρο ως σημαιοφόρος στην 5η Παραολυμπιάδα", σημείωσε, λέγοντας πως εάν καταφέρει να ξεπεράσει τον εαυτό της στα 34 της "τότε θα είναι πολύ χαρούμενη", κατέληξε.

Δειτε Επισης

Πέθανε ξαφνικά, σε ηλικία 42 ετών, ο σύντροφος της Σαμπαλένκα
Σε δημοπρασία το δαχτυλίδι του ΝΒΑ του Κόμπι Μπράιαντ που κέρδισε με τους Lakers το 2000
Κερδίζουν και χωρίς τον Αντετοκούνμπο οι Μπακς, 140-129 τους Φοίνιξ Σανς στο Μιλγουόκι- Βίντεο
Έχασε τον τίτλο του Indian Wells από το Νο1 κόσμου η Μαρία Σάκκαρη
ΒΙΝΤΕΟ: Επίδειξη αθλητικού πολιτισμού στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
Στον τελικό με τη Σβιόντεκ στο Indian Wells η Μαρία Σάκκαρη
Ο Μεντβέντεφ έκλεισε... ραντεβού με τον Αλκαράθ στον τελικό του Indian Wells
Δείπνο συσπείρωσης από τον Σλούκα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό (pic)
Ο Μπράνσον σκόραρε 42 πόντους και οδήγησε τους Νικς στη νίκη επί των Κινγκς
Το δίδυμο Κάρι-Τόμπσον είχε απάντηση στην 40άρα του ΛεΜπρόν και οι Γουόριορς λύγισαν τους Λέικερς