Κυπριακή δράση σε τραπ, ποδηλασία, πυγμαχία και τοξοβολία

Μινσκ / Ηρόδοτος Μιλτιάδους
Γραφείο Τύπου Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής
 

Σε τέσσερα μέτωπα θα είναι στραμμένη η προσοχή της Κύπρου στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μινσκ 2019» το Σάββατο 22 Ιουνίου. Την επομένη της τελετής έναρξης και 2η ημέρα αγωνιστικής δράσης, στη μάχη θα ριχθούν πέντε αθλητές σε τέσσερα αθλήματα.
 
Στις 09:00 το πρωί στο σκοπευτήριο, το δίδυμο του τραπ Ανδρέας Μακρής και Γεωργία Κωνσταντινίδου θα στοχεύσουν τους πρώτους 50 δίσκους. Στόχος είναι να πλασαριστούν ψηλά, για να διεκδικήσουν την Κυριακή στη 2η ημέρα των προκριματικών την παρουσία τους στην εξάδα του τελικού. Με το χρυσό νικητή στο κάθε αγώνισμα της σκοποβολής να παίρνει και Ολυμπιακή κάρτα πρόκρισης, ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί ευκαιρία για την Γεωργία να διεκδικήσει την πρόκριση, αν και ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα ψηλός. Θυμίζουμε πως ο Μακρής -σημαιοφόρος της Κύπρου το προηγούμενο βράδυ- έχει κλειδώσει ήδη την πρόκριση για το «Τόκιο 2020».
 
Στις 12:00 στο κέντρο της πόλης του Μινσκ η Άντρη Χριστοφόρου θα βρίσκεται στη γραμμή εκκίνησης στο αγώνισμα της ποδηλασίας δρόμου. Οι αθλήτριες θα καλύψουν απόσταση 120 χιλιομέτρων, με τη διαδρομή να περνάει μέσα στους δρόμους της πόλης. «Επειδή η διαδρομή είναι επίπεδη και επειδή δεν έχω στήριξη ομάδας (σ.σ. η τακτική παίζει μεγάλο ρόλο στην ποδηλασία δρόμου), ξέρω ότι θα είναι δύσκολος αγώνας. Θα βάλω όμως τα δυνατά μου για να πάρω μια καλή κατάταξη», μας είπε η Κύπρια αθλήτρια. «Ο μεγάλος μου στόχος είναι η ατομική χρονομέτρηση (σ.σ. θα διεξαχθεί στις 25/06), όπου δεν παίζει ρόλο η τακτική», πρόσθεσε. Με πόντους για την παγκόσμια κατάταξη να μοιράζονται στους ποδηλάτες στο Μινσκ, η παρουσία της Άντρης στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες είναι άλλη μια καλή ευκαιρία για την ίδια να κάνει ακόμη ένα βήμα προς την πρόκριση για το Τόκιο.
 
Στις 15:45 θα μπει στο ρινγκ στην κλειστή αιθουσα Uruchie ο πυγμάχος Ανδρέας Κόκκινος, όπου θα αντιμετωπίσει για τη φάση των «32» τον Ρώσο Γκλεμπ Μπάκσι. Η κλήρωση δεν ευνόησε ιδιαίτερα τον Κύπριο, όμως είναι έτοιμος να δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να προκριθεί στην επόμενη φάση της κατηγορίας -75 κιλών. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ ψηλός και στην πυγμαχίας, αφού στο Μινσκ η πυγμαχία λογίζεται και ως το φετινό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του αθλήματος.
 
Τέλος, λίγο μετά τις 16:00 θα επιστρέψει στο χορτάρι του Ολυμπιακού Κέντρου η τοξοβόλος Στέλλα Κοκκίνου, η οποία μετά τον αγώνα κατάταξης την Παρασκευή, θα αγωνιστεί στη νοκ-άουτ φάση των «16».
 

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών