Tέταρτος και όχι πέμπτος θα ξεκινήσει τελικά ο Χάμιλτον

Ένα ντόμινο ποινών άλλαξε τη σειρά εκκίνησης πολλών οδηγών στο Γκραν Πρι Αυστρίας.  Ωφελημένοι βγήκαν από αυτές τις ανακατατάξεις ο Χάμιλτον και η Mercedes, καθώς ο Βρετανός θα ξεκινήσει τελικά από την τέταρτη και όχι την πέμπτη θέση, όπως θα έπρεπε κανονικά μετά την τιμωρία του λόγω παρεμπόδισης του Ράικονεν στις κατατακτήριες δοκιμές. Η αλλαγή αυτή έγινε γνωστή μετά την επίσημη δημοσίευση της προσωρινής σειράς εκκίνησης του Grid από τη FIA και αιφνιδίασε και την ίδια τη Mercedes.

Αιτία της προώθησης του Χάμιλτον στη δεύτερη από την τρίτη σειρά εκκίνησης ήταν η ποινή πέντε θέσεων στον Μάγκνουσεν, που είχε πετύχει τον πέμπτο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές. Ετσι επωφελήθηκε ο οδηγός της Mercedes από τους περίπλοκους κανονισμούς της FIA και κέρδισε μία θέση, που ενδέχεται να αποδειχθεί πολύτιμη στη διάρκεια του αγώνα.

Ωστόσο στην Αυστρία θα έχουμε και άλλες ανακατατάξεις. Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ θα ξεκινούσε κανονικά δωδέκατος, τιμωρήθηκε ωστόσο με ποινή πέντε θέσεων και έτσι έπεσε τελικά στη 15η θέση εκκίνησης. Ακόμη πιο παράδοξη είναι η περίπτωση του Τζορτζ Ράσελ, που κατατάχθηκε στις δοκιμές 19ος, έλαβε ποινή τριών θέσεων και θα εκκινήσει τελικά…18ος!

Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι ο Σάινθ και ο Άλμπον θα πρέπει να ξεκινήσουν τελευταίοι λόγω ποινών για παραβάσεις με τους κινητήρες τους. Και στην περίπτωση των Σάινθ και Άλμπον δημιουργήθηκαν αρκετές παρανοήσεις, αφού στην προσωρινή λίστα εκκίνησης εμφανιζόταν ο Άλμπον τελευταίος. Σαράντα λεπτά αργότερα δημοσιοποιήθηκε μία νέα λίστα με τον Σάινθ στην εικοστή θέση, επειδή έχουν αλλάξει οι κανονισμοί για τέτοιες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, από το 2019 διαμορφώνεται η σειρά με βάση τον καλύτερο χρόνο μεταξύ των οδηγών, που έχουν τιμωρηθεί και όχι με βάση το χρονικό σημείο της παράβασης, όπως γινόταν μέχρι πέρυσι.

Προφανώς εκεί στη FIA μπερδεύονται πλέον και οι ίδιοι με αυτούς τους περίπλοκους κανονισμούς και τις συνεχείς αλλαγές τους και ίσως θα έπρεπε να τους βάλει αυτό σε σκέψεις! Δείτε τη λίστα εκκίνησης της FIA για το Γκραν Πρι Αυστρίας, στην οποία δεν είχε γίνει ακόμη η αλλαγή θέσεων μεταξύ Σάινθ και Άλμπον.

 

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς