«Μου είχαν ζητήσει να αλλάξω εθνικότητα, θα πλήγωνα όσους είχαν κάνει...»

To Wimbledon του Λονδίνου, το οποίο θα διεξαχθεί από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 14 Ιουλίου, θα είναι και η τελευταία διοργάνωση στην οποία θα λάβει μέρος ως επαγγελματίας ο Μάρκος Παγδατής, όπως ο ίδιος ενημέρωσε και επίσημα. 

Πριν το τελευταίο μεγάλο τουρνουά της καριέρας του, ο Κύπριος τενίστας έκανε τον απολογισμό του.

Αναλυτικά όσα είπε ο 34χρονος:

Για την ανακοίνωσή του ότι θα αποσυρθεί:
«Εδώ και μία εβδομάδα έχω ζήσει πολλά συναισθήματα, πριν και μετά την ανακοίνωση. Είναι δύσκολο, ή μάλλον παράξενο να ξέρεις ότι την Δευτέρα ή την Τρίτη μπορεί να παίξεις το τελευταίο σου ματς. Όμως από μία άποψη δεν βλέπω την ώρα, γιατί είναι μία απόφαση που πήρα μόνος μου και είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τη ζωή που με περιμένει μετά»

Για το Γουίμπλεντον: «Είναι το πρώτο τουρνουά που είδα στην τηλεόραση όταν ήμουν μικρός, τον τελικό Αγκασί - Ιβανίσεβιτς το 1992. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος στην ιστορία αυτού του σπορ, είμαι ευγνώμων για την wild card».

Για το πόσο έχει αλλάξει το τένις από τότε που ξεκίνησε: «Έχουν αλλάξει τα πάντα, μπάλες, ρακέτες, κορτ, τεχνολογία, ιατρική. Οι άνθρωποι αλλάζουμε, εξελισσόμαστε. Τι τηλέφωνα χρησιμοποιούσαμε πριν από λίγα χρόνια; Το τένις εξελίχθηκε γιατί το ίδιο έκανε και η ζωή. Κάποιοι μπόρεσαν να προσαρμοστούν, άλλοι όχι, αυτή είναι η διαφορά».

Για την καριέρα του: «Σίγουρα θα ήθελα να τα είχα πάει καλύτερα και θα μπορούσα να τα είχα πάει καλύτερα, για όλους ισχύει αυτό. Όμως το πιο σημαντικό είναι να κάνεις επιλογές. Εγώ πήρα μόνος μου όλες τις αποφάσεις στην καριέρα μου, κάποιες αποδείχτηκαν σωστές, κάποιες όχι και τόσο, αλλά δεν μπορώ παρά να είμαι ευγνώμων για όλα όσα είχα. Ήμουν στο tour για 15-16 χρόνια και ήταν μία φανταστική περιπέτεια».

Για τους τραυματισμούς και για το αν μετανιώνει για κάτι: «Ξεκίνησα να έχω αυτούς τους τραυματισμούς, κάποια στιγμή έχασα την πίστη μου, έψαχνα άλλους τρόπους για να είμαι χαρούμενος γιατί δεν μπορούσα να το καταφέρω με το τένις. Από τότε που παντρεύτηκα και απόκτησα οικογένεια οι προτεραιότητές μου έχουν αλλάξει. Έτσι εξελίχθηκε η ζωή μου, αλλά δεν μετανιώνω για τίποτα. Θα ήθελα όμως να μην είχα σπάσει εκείνες τις τέσσερις ρακέτες στο Αυστραλιανό Όπεν (σ.σ.: το 2012), γιατί αυτή δεν είναι η εικόνα που ήθελα να δείξω για μένα στον κόσμο που βλέπει τένις και με παρακολουθεί»

Για την καλύτερη στιγμή της καριέρας του: «Αν την προηγούμενη εβδομάδα με ρωτούσε κανείς ποια ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου, θα έλεγα τη νίκη επί του Φέντερερ στο Indian Wells. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το καλύτερο συναίσθημα το είχα πριν από μερικές μέρες, όταν έλαβα όλα αυτά τα μηνύματα από τους fans. Δεν περίμενα ότι θα άφηνα τόσο πολύ το στίγμα μου, όχι τόσο ως τενίστας, αλλά ως άνθρωπος. Κάτι είδαν σε εμένα, στην προσωπικότητα, το χαμόγελό μου. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να λάβει ένας αθλητής, το να αφήσει κάτι στο άθλημά του. Ο Τζόκοβιτς μου έγραψε κάτι πολύ όμορφο, με έκανε να νιώσω την ζεστασιά της αφοσίωσής του».

Για την Κύπρο: «Μου είχαν ζητήσει να αλλάξω εθνικότητα. Αλλά δεν θα το έκανα ποτέ, με κανένα ποσό. Έτσι είμαι εγώ, και αυτός είναι ο τόπος από τον οποίον προέρχομαι. Ξεκίνησα από μικρός και έπρεπε να αφήσω την οικογένεια και τους φίλους μου, οπότε αν άλλαζα εθνικότητα θα πλήγωνα όλους όσους είχαν κάνει τόσα πολλά για μένα».

Για τη στρατιωτική θητεία: «Αν έρθει το γράμμα θα δω τι θα κάνω. Στην ηλικία μου δεν μου φαίνεται και πολύ λογικό να κάνω θητεία 16 μηνών. Όμως θα ήταν μία ωραία ιστορία για να διηγηθείς»

Για το τι θα κάνει μετά το τένις: «Έχω πολλά πρότζεκτ στην πόλη μου, θα μου άρεσε να παραμείνω μέσα στο άθλημα. Όμως θα είναι μία απόφαση που θα πάρω τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, τώρα θέλω να ζήσω λίγο την οικογενειακή ζωή».

Για τον Τσιτσιπά: «Είναι ουσιαστικά συμπατριώτης μου, προερχόμαστε από την ίδια κουλτούρα, είμαι ευτυχισμένος που μπορώ να του δίνω συμβουλές από την εμπειρία μου. Έχω πολύ καλή σχέση με τον πατέρα του, όλοι λένε ότι είναι πολύ απαιτητικός, αλλά απλά θέλει το καλύτερο για το παιδί του και κάνει εξαιρετική δουλειά».

Για το ποιος θα ήθελε να είναι ο τελευταίος του αντίπαλος: «Δεν έχω σκεφτεί ποιος θα ήθελα να είναι ο τελευταίος μου αντίπαλος, είναι σαν να με ρωτούν από ποιον θα ήθελα να χάσω και αυτή τη στιγμή δεν έχει σημασία. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και ελπίζω όλα να πάνε καλά».

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών