Με σπουδαία αναμέτρηση πέφτει η αυλαία

Με την αναμέτρηση ανάμεσα στην Πετρολίνα ΑΕΚ και τον ΑΠΟΕΛ θα πέσει η αυλαία της 1ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας «Τάσος Μητσόπουλος». Το παιχνίδι θα διεξαχθεί την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στο «Κίτιον Αθλητικό Κέντρο» στην Λάρνακα στις 17:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ιστοσελίδα της ΚΟΚ.

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που οι δύο ομάδες συναντιούνται κατά την φετινή αγωνιστική περίοδο. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στις 27 Νοεμβρίου 2015 στην Λάρνακα, με την ΑΕΚ να επικρατεί με 74-69, ενώ ο επαναληπτικός διεξήχθη στις 16 Ιανουαρίου 2016 στο Λευκόθεο, όπου νικήτρια ήταν ξανά η ομάδα της Λάρνακας με 72-67.

Η τελευταία φορά όπου οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες ήταν δύο περίπου βδομάδες πριν, στον Τελικό του Final Four για το Κύπελλο ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας «Νεόφυτος Χανδριώτης». Νικητής στον μεγάλο τελικό ήταν ο ΑΠΟΕΛ με 90-87.

Η ΑΕΚ προέρχεται από την αναμέτρηση που έδωσε μεσοβδόμαδα κόντρα στην Σκάιλαϊνερς Φρανκφούρτης, την περασμένη Τετάρτη (24/2) και συνεπώς κουβαλάει μαζί της την κούραση από τους διαδοχικούς αγώνες που έδινε. Όμως θέλει να πάρει την δική της εκδίκηση από τον χαμένο τελικό κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, και να συνεχίσει την πορεία της στο πρωτάθλημα, με μεγάλο στόχο την κατάκτηση του τίτλου.

Η κόπωση της ΑΕΚ από τις συνεχόμενες αναμετρήσεις είναι κάτι που στον ΑΠΟΕΛ θέλουν να εκμεταλλευτούν, και να ξεκινήσουν νικηφόρα στην Β' Φάση του πρωταθλήματος. Άλλωστε οι "γαλαζοκίτρινοι" έχουν και αυτοί ως μεγάλο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ώστε να πετύχουν το νταμπλ, μετά και την κατάκτηση του κυπέλλου.

Και οι δύο ομάδες θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους για την Β’ Φάση του Πρωταθλήματος, ώστε να τερματίσουν όσο πιο ψηλά γίνεται στην βαθμολογία ενόψει και της συνέχειας.

Θυμίζουμε πως οι δύο ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση μετά το τέλος της Β’ Φάσης, θα προκριθούν απευθείας στα ημιτελικά του Πρωταθλήματος, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 3η και 4η θέση θα πρέπει να αγωνιστούν κόντρα στην 6η και 5η ομάδα αντίστοιχα, για να διεκδικήσουν την είσοδο τους στα ημιτελικά.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στοwww.basketball.org.cy σε μία μετάδοση της ιστοσελίδας Alfa Sports TV.  

Δειτε Επισης

Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φανταστικός Τσιτσιπάς, απέκλεισε με ανατροπή τον Λάγιοβιτς και παίζει για τον τίτλο στην Βαρκελώνη
Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία
Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου