«Νέες χρυσές σελίδες»: Αργυρές οι M&M, χάλκινες οι Ζόγια/ Έρικα στη Σλοβενία

Tο κυπριακό beach Volley πρόσφερε νέες μεγάλες διακρίσεις. Στο πρωτάθλημα MEVZA (Middle European Volleyball Zonal Association - Όμιλος Χωρών Κεντρικής Ευρώπης με μέλη τις χώρες AUT, CHE, CRO, CYP, ISR, HUN, SLO, SVK), που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 13 Ιουλίου στην πόλη Mokronog της Σλοβενίας κερδίσαμε στις γυναίκες το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο.

Αργυρές είναι η Μαριότα Αγγελοπούλου και Μανωλίνα Κωνσταντίνου που στον Τελικό έχασαν από τις Κροάτισες Radanovic και Vrbac με 1-2 σετ.

Οι M&M κέρδισαν το πρώτο σετ 21-17 και προηγήθηκαν με 1-0. Το δίδυμο της Κροατίας όμως αντέδρασε και ισοφάρισε τον Τελικό, αφού κέρδισε στο δεύτερο σετ 18-21. Στο τάϊ – μπρέικ oι Radanovic και Vrbac κέρδισαν 09-15 και πήραν το χρυσό. Οι M&M όμως που έπαιξαν μαζί μετά από πολλούς μήνες στη Σλοβενία, μέσα σε ένα διήμερο έπαιξαν πέντε αγώνες με απολογισμό τέσσερεις νίκες και απολογισμό 09-02 σετ.

Η προσπάθεια των Ζόγια Κωνσταντοπούλου και Έρικας Ζεμπύλα ανταμείφθηκε με το χάλκινο μετάλλιο. Οι δυο κοπέλες πήραν την ρεβάνς από τις Τσέχες Dzurendova και Svobodova. Κέρδισαν στο Μικρό Τελικό με 2-1 και ρέφαραν την ήττα που δέχθηκαν την Παρασκευή στη φάση των Ομίλων (Δ’ Όμιλος).

Λεζ. Η Ζόγια Κωνσταντοπούλου, μαζί με την Έρικα Ζεμπύλα κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο.

Σε ένα αγώνα 54 λεπτών οι Τσέχες κέρδισαν το πρώτο σετ 20-22. Τα κορίτσια όμως επέστρεψαν και κέρδισαν. Αρχικά, ισοφάρισαν 1-1 κερδίζοντας το δεύτερο σετ 21-18 και πήραν το χάλκινο στο τάϊ- μπρέϊκ αφού κέρδισαν 15-13.

Οι δυο αυτές επιτυχίες αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τη δυναμική του beach Volley όπου το 2019 είναι η χρονιά του με μεγάλες διακρίσεις παντού. Στο πρωτάθλημα MEVZA οι Κύπριοι παίκτες (οι Δημήτρης Αποστόλου/ Σωτήρης Σιαπάνης, σταμάτησαν στους «8») και παίκτριες  ανταγωνίζονται και κερδίζουν μεγάλα ονόματα από Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβενία, Σλοβακία, Αυστρία και Κροατία.

Άξιο αναφοράς ότι τα δυο μετάλλια πρστίθενται στο αργυρό των Σωτήρη Σιαπάνη/ Οδυσσέα Σαββιδη που κατέκτησαν το αργυρό πέρσι σε διοργάνωση MEVZA κάτω των 18.

Δειτε Επισης

AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών
Χάλκινο μετάλλιο για τη Βέρα Τουκολούκοβα στο Παγκόσμιο Κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής