Πρόκριση-θρίλερ στο τένις για τον Κοσιή

Με το δεξί άρχισε η αγωνιστική δράση της κυπριακής αποστολής στο 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων του Αζερμπαϊτζάν, με τον Κωνσταντίνο Κοσιή της αντισφαίρισης να κερδίζει σε μια τρίωρη αναμέτρηση για γερά νεύρα και να παίρνει την πρόκριση στους «32».
 
Ο 15χρονος τενίστας, κατάφερε να πάρει προβάδισμα στα σετ επί του Λούκα Γιοβάνοβιτς με 6-4, ενώ στη συνέχεια δέχθηκε την ισοφάριση με 4-6. Έτσι, η αναμέτρηση κρίθηκε στο τρίτο σετ των δέκα πόντων, με τον Κωνσταντίνο Κοσιή να δείχνει την ανωτερότητά του στο τέλος και να επικρατεί με 10-8, παίρνοντας και την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου και θα αντιμετωπίσει το νούμερο δύο της Λιθουανίας, Βίλιους Γκάόυμπας.
 
Εμφανώς ικανοποιημένος αλλά και χαρούμενος από την πρόκρισή του ήταν με το τέλος της αναμέτρησης ο Κωνσταντίνος Κοσιής, ο οποίος μάς δήλωσε: «επειδή ήταν και ο πρώτος μου αγώνας ήμουν πιο αγχωμένος και μέχρι να συνηθίσω το γήπεδο ήθελα χρόνο. Μπορούσα φυσικά να καθαρίσω πιο νωρίς το παιχνίδι. Έπαιζα με ένα πολύ καλό αντίπαλο, το νούμερο ένα της Σερβίας και πέρσι ήταν ανάμεσα στους πρώτους επτά της Ευρώπης. Τον επόμενο αντίπαλο δεν θα τον υποτιμήσω, θα μπω στο γήπεδο και ότι γίνει».
 
Προσγειωμένος αλλά και αφοσιωμένος στην επόμενη αναμέτρηση ήταν ο προπονητής του Κωνσταντίνου Κοσιή, Γιώργος Κοσιής, ο οποίος ανέφερε: «ήταν ένα κουραστικό παιχνίδι αλλά τα καταφέραμε. Ξεκίνησε καλά ο Κοσιής, μετά έπεσε η απόδοσή του αλλά στο τέλος τα κατάφερε που είναι αυτό το σημαντικό. Δυσκολεύτηκε στη δημιουργία ευκαιριών και να πιέσει λίγο περισσότερο αλλά ελπίζω παιχνίδι με παιχνίδι να το βελτιώσουμε».
 
Το παρών τους στην αναμέτρηση έδωσαν επίσης ο πρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, το μέλος της Επιτροπής «Olympic Culture & Legacy» της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής, κα Κλέα Παπαέλληνα και ο Olympian, Κρίστοφερ Παπαμιχαλόπουλος που έχει επιλεγεί από την EOC ως «Young Ambassador Alumni».

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ