Στο Νο55 του κόσμου η Χριστοφόρου

Έχοντας ολοκληρώσει ένα βαρύ πρόγραμμα που περιλάμβανε υποχρεώσεις στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα (στέφθηκε για έναν ακόμη χρόνο πρωταθλήτρια Κύπρου στο  Δρόμο και την Ατομική Χρονομέτρηση), αγώνες με την Εθνική Ομάδα και αγώνες με την επαγγελματική ομάδα Cogeas Mettler, η Άντρη Χριστοφόρου βρίσκεται σήμερα στο Νο55 της Παγκόσμιας Κατάταξης, την υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί ποτέ στην καριέρα της.

Η προοπτική πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020 είναι πολύ μεγάλη, ενώ με τα υφιστάμενα δεδομένα υπάρχουν πιθανότητες διπλής πρόκρισης, αφού πέρα από τον Αγώνα Δρόμου, η Χριστοφόρου διεκδικεί πρόκριση και στην Ατομική Χρονομέτρηση.
Εάν εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Τόκυο θα γίνει η πρώτη εκπρόσωπος της κυπριακής ποδηλασίας με δύο συμμετοχές στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.

Πολύ καλή εμφάνιση στο Giro
Προσφάτως έλαβε μέρος στο Giro Rosa όπου πραγματοποίησε την καλύτερή της εμφάνιση στα τρία χρόνια που μετέχει στη διοργάνωση. Στη γυναικεία εκδοχή του Giro D’ Italia, έναν από τους πιο απαιτητικούς και δύσκολους αγώνες του κόσμου –φέτος ήταν ο δυσκολότερος από ποτέ - η 27χρονη ποδηλάτρια τερμάτισε 88η ανάμεσα σε 122 κορίτσια, στην πλειοψηφία τους επαγγελματίες αθλήτριες.
Νικήτρια όπως και πέρσι ήταν η Annemiek Van Vleuten (Νο1 στον κόσμο) με δεύτερη την Anna van der Breggen, η οποία εδώ και τρία χρόνια προετοιμάζεται το χειμώνα στην Κύπρο, λαμβάνοντας μέρος και στο Cyprus Sunshine Cup.

«Στόχος δεν ήταν το πλασάρισμα στη γενική κατάταξη αλλά μερικά ανηφορικά ετάπ, που ταίριαζαν πιο πολύ στο στυλ μου και πιο ειδικά ορισμένα ανηφορικά κομμάτια, η νικήτρια των οποίων έπαιρνε την πουά φανέλα. Δεν πήρα την πουά φανέλα, όμως βρέθηκα στην τριάδα που σε συνδυασμό την 36η θέση του έκτου ετάπ με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένη» σημειώνει η Χριστοφόρου, όπου έλαβε μέρος στον αγώνα με τα χρώματα της Cogeas Mettler. Σχετικά με τη συνέχεα σημειώνει πως «υπάρχει λίγη ξεκούραση τον Αύγουστο ενόψει σημαντικών αγώνων που έρχονται το Σεπτέμβριο».

Την Χριστοφόρου χορηγούν η ΟΠΑΠ Κύπρου, η ΕΚΟ, η UNICARS και τα Arizona drinks ενώ στηρίζεται από το κατάστημα Cyclo, τα εξειδικευμένα προϊόντα τεχνολογίας Garmin, την Activate Cyprus και το κατάστημα The Optic Co. με τα γυαλιά ηλίου Adidas.

Δειτε Επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης