Tραγωδία με νεκρούς και τραυματίες στη Νότιο Κορέα-Καμία ανησυχία για τους Κύπριους αθλητές

Tραγωδία στη Gwangju της Νοτίου Κορέας. Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (27/7) κατέρρευσε εσωτερική κατασκευή σε νυχτερινό μαγαζί, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Νοτιοκορεάτων και των τραυματισμό αρκετών παρευρισκόμενων. Το δυστύχημα έλαβε χώρα στα νότια της Gwangju, στην πόλη δηλαδή που βρίσκεται σε εξέλιξη το 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου.
 
Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 02:00 (τοπική ώρα) την ώρα που στο νυχτερινό κέντρο διασκέδαζε εκατοντάδες κόσμος μεταξύ των οποίων και αρκετοί αθλητές. Η κατάρρευση του εσωτερικού μπαλκονιού κόστισε το θάνατο δυο Νοτιοκορεατών ηλικίας 27 και 38 ετών, όπως μεταδίδει το κορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων «Yonhap». Μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται και αθλητές, κυρίως από τις γυναικείες ομάδες πόλο που τελείωσαν χθές (26/07) οι υποχρεώσεις τους.

Στο νυχτερινό κέντρο βρισκόταν και η γυναικεία ομάδα πόλο των ΗΠΑ, που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατά τη χθεσινή (26/7) μέρα για να γιορτάσει την επιτυχία της, όπως επιβεβαίωσε η ομοσπονδία υδατοσφαίρισης των ΗΠΑ. Αξιωματούχοι της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας επιβεβαίωσαν και αυτές ότι μέλη της αποστολής τους ήταν παρόντα στο νυχτερινό κέντρο την ώρα του δυστυχήματος.
 
Προς ώρας οι Αρχές δεν έχουν δώσει τον ακριβή αριθμό των αθλητών που τραυματίστηκαν. Το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων από την πλευρά του αναφέρει πως 8 αθλητές τραυματίστηκαν (4 Αμερικανοί, 2 Νεοζηλανδοί, ένας Δανός και ένας Βραζιλιάνος). Δυο αθλητές διακομίσθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Chosun, ένας σε νοσοκομείο της Gwangju και οι υπόλοιποι αθλητές μεταφέρθηκαν στο αθλητικό χωριό ώστε να λάβουν τις πρώτες βοήθειες  από το ιατρείο, καθώς είχαν υποστεί μικροτραυματισμούς.
 
Στην Νότιο Κορέα βρίσκονται και Κύπριοι αθλητές. Σε επικοινωνία της ιστοσελίδας μας, omada.com.cy, αναφέρθηκε από τους υπευθύνους της αποστολής ότι δεν υπήρχε κάποιος στο περιστατικό εκείνη τη στιγμή. Όπως ενημερωθήκαμε όλοι οι αθλητές ήταν στα δωμάτια τους.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα (27/07) αγωνίζονται η Κάλια Αντωνίου και ο Φίλιππος Ιακωβίδης στα 50μ. ελεύθερο και 50μ. ύπτιο αντίστοιχα.
 

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών