Ανέβηκε στο Νο5 και τον περιμένει μεγάλη πρόκληση τον Τσιτσιπά

Η πρόκριση του στα ημιτελικά του τουρνουά της Ουάσινγκτον εξασφάλισε στον Στέφανο Τσιτσιπά την άνοδο του στο Νο5 της Παγκόσμιας κατάταξης του τένις για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να επαναλάβει την περσινή του πορεία και να διατηρήσει όλους τους βαθμούς του.

Έτσι, με τους 4045 που θα έχει σίγουρα το πρωί της Δευτέρας φτάνει στην πέμπτη θέση αφήνοντας έκτο τον Κέι Νισικόρι με 4040 και έβδομο τον Αλεξάντερ Ζβέρεβ με 4005.

Ο Έλληνας τενίστας αν καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Νικ Κύργιου θα φτάσει τους 4165 βαθμούς, ενώ εάν κατακτήσει και το τουρνουά θα φτάσει στους 4365. Κάτι που εάν συμβεί θα είναι ένα εξαιρετικό σενάριο για το άμεσο μέλλον του στην παγκόσμια κατάταξη.

Το αμέσως επόμενο τουρνουά είναι αυτό του Μόντρεαλ όπου πέρσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε φτάσει μέχρι τον τελικό. Κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να υπερασπιστεί του εξακόσιους βαθμούς που πήρε πέρσι. Μάλιστα, η κλήρωση του Rogers Cup είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον Έλληνα τενίστα.

Ο "Στεφ" θα περάσει χωρίς αγώνα τον πρώτο γύρο και στη συνέχεια θα παίξει με έναν εκ των Ράονιτς και Φριτς. Στον τρίτο γύρο πιθανότατα θα παίξει με τον Μονφίς, στα προημιτελικά με έναν εκ των Νισικόρι και Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ και στον ημιτελικό πέφτει πάνω στον Ναδάλ.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα έχει έναν εξαιρετικά δύσκολο δρόμο για να φτάσει ξανά στον τελικό του τουρνουά. Βέβαια, ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει θα έχει μπροστά του πολλά τουρνουά για να μπορέσει να μαζέψει ξανά αυτούς τους βαθμούς που ενδεχομένως θα χάσει.

Εάν όμως τα καταφέρει τότε θα έχει κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τον μεγάλο του στόχο που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο ATP Finals.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών