Τσιτσιπάς - Κύργιος: Ο εμφύλιος στον Νικ που νίκησε και προκρίθηκε στον τελικό

Όλα τα λεφτά ήταν ο ημιτελικός του "Citi Open" που βρήκε αντιμέτωπους τον Στέφανο Τσιτσιπά με τον Νικ Κύργιο. Ο "εμφύλιος" ήταν συναρπαστικός με τον Ελληνοαυστραλό να δείχνει χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία, να εκμεταλλεύεται το καλό του σερβίς και να νικάει στο τέλος τον Τσιτσιπά με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 6-7).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς που είναι το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, έπειτα από την επιτυχία του να περάσει στον ημιτελικό του "Citi Open", έδειξε μεγάλα ψυχικά αποθέματα απέναντι στον Κύργιο ο οποίος στο 2ο σετ δέχθηκε τέτοια πίεση που αναγκάστηκε να σπάσει τη ρακέτα του.

Όλα αυτά έγιναν επειδή ο Κύργιος άρχισε με μπρέικ στο 2ο σετ, όμως ο Τσιτσιπάς με αντεπίθεση διαρκείας του το γύρισε από 2-0 σε 5-2 και πήρε το σετ με 6-3. Στο 3ο σετ, πάντως, ήταν εκεί που ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα.

Στο πιο καθοριστικό σημείο, ο Κύργιος προηγήθηκε με 5-1, ωστόσο ο Τσιτσιπάς κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 και να προηγηθεί με 6-5. Έπειτα ο Κύργιος έγραψε το 7-6, το ντέρμπι έγινε 7-7 και ο Κύργιος στο τέλος έφτασε στο 8-7, κράτησε το σερβίς του και προκρίθηκε στον τελικό.

Η μεγάλη μάχη κράτησε πάνω από δύο ώρες με τον Κύργιο να προκρίνεται για δεύτερη φορά σε τελικό μέσα στο 2019. Η τελευταία ήταν στο Μεξικό στο Ακαπούλκο. Εκείνο το τουρνουά, μάλιστα, ο Κύργιος το είχε κατακτήσει. Συνολικά, αυτή θα είναι η 9η φορά που ο Ελληνοαυστραλός θα διεκδικήσει τίτλο, τον 6ο σε τουρνουά ATP500.

 

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών