Στέφανος... τέλος από την πρεμιέρα!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα του «Rogers Cup», αφού υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του Ρόμπερτ Χουρκάς με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 3-6) και αποκλείστηκε πρόωρα από το τουρνουά.

Το ξεκίνημα δεν ήταν καθόλου καλό για τον Στέφανο, που έχασε το σερβίς του στο 3ο game και έμεινε πίσω με 2-1. Είχε την ευκαιρία του να επιστρέψει στο 6ο game, όταν είχε διπλό break point στο 3-2, 15-40, αλλά συνολικά έχασε 3 ευκαιρίες και δεν έκανε το break, μένοντας πίσω με 4-2. Στα 2 επόμενα service game του, ο Πολωνός έχασε μόνο έναν πόντο και έφτασε στο 6-4. 

Ο Τσιτσιπάς ανταποκρίθηκε με ένα γρήγορο break στο επόμενο σετ, ενώ έσβησε και 4 break point στο 3ο game για να προηγηθεί με 3-0. Δεν απειλήθηκε σ' αυτό το σετ ο πρωταθλητής μας, που είχε 2 set point για το 6-2 στο σερβίς του Hurkacz, αλλά έκλεισε τελικά το σετ στο δικό του σερβίς, κάνοντας το 6-3.

Στο αποφασιστικό σετ, ο Τσιτσιπάς πίεσε τον Hurkacz για ένα γρήγορο break, αλλά απέτυχε σε 4 περιπτώσεις, με τον Πολωνό να σβήνει 4 break point και να υπερασπίζεται το σερβίς του για το 1-0. Στη συνέχεια κανείς δεν έφτασε τόσο κοντά μέχρι και το 8ο game, όταν ο Πολωνός έγινε για πρώτη φορά απειλητικός στο σετ, φτάνοντας στο 3-4, 30-40.

Κέρδισε έναν αμφισβητούμενο πόντο ο Hurkacz, με τον Τσιτσιπά να διαμαρτύρεται στον chair umpire Mohamed Lahyani αλλά να μην μπορεί να κάνει challenge, αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα αυτή στο γήπεδο. Ο Πολωνός πήρε το break και στο αμέσως επόμενο game έκανε με "love" το 6-3, για να ολοκληρώσει τη σπουδαία νίκη του σε 1 ώρα και 50 λεπτά.

Ήταν η 1η νίκη του Hurkacz απέναντι στον Τσιτσιπά, στην 4η τους συνάντηση. Ο 22χρονος Πολωνός πανηγύρισε επίσης την 4η Top 10 νίκη του στην φανταστική του σεζόν του.

Στον 3ο γύρο του καναδικού Masters, o Hurkacz θα αντιμετωπίσει τον Gael Monfils, που απέκλεισε τον Ilya Ivashka με 6-3, 7-6 (6). 

Ο Τσιτσιπάς πέρσι ήταν φιναλίστ στο Rogers Cup, που αυτό σημαίνει πως θα έχει σημαντική απώλεια βαθμών την ερχόμενη Δευτέρα. Θα υποχωρήσει τουλάχιστον στο Νο. 7 του κόσμου, δυο θέσεις χαμηλότερα απ' αυτή την εβδομάδα, ενώ αν κατακτήσει ένας εκ των Daniil Medvedev και Karen Khachanov τον τίτλο, θα πέσει στο Νο. 8. 

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ