Η πρωτογενής κηλίδα που κλείδωσε την αιτία θανάτου της Νάταλι-Θρήνος για την άτυχη αθλήτρια

Aπό πτώση επήλθε ο θάνατος της 35χρονης αστροφυσικού στην Ικαρία, καθώς όπως είπε ο ιατροδικαστής που βρέθηκε επί τόπου και εξέτασε την σορό της άτυχης κοπέλας, αλλά και το γύρο χώρο, απεφάνθη ότι έπεσε από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

«Μετά την αυτοψία του χώρου όλη η κατάσταση συνάδει με πτώση από ύψος», δήλωσε αρχικά ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης και πρόσθεσε ότι η σορός της Νάταλι Κρίστοφερ θα μεταφερθεί σήμερα, Παρασκευή, στην Αθήνα για νεκροψία-νεκροτομή.

«Θα γίνουν κι εργαστηριακές εξετάσεις. Δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες υπάρχει μία πρωτογενής κηλίδα κάτω από το κεφάλι του θύματος. Και τα άλλα στοιχεία που έχουμε συλλέξει συνάδουν ότι επήλθε ακαριαίος θάνατος από πτώση από μεγάλος ύψος», πρόσθεσε ο ιατροδικαστής, 

Ο Μιχάλης Χριστοδούλου, επικεφαλής διασωστών μιλώντας στο Open TV, είπε ότι η σορός έχει ήδη ανασυρθεί και πλέον θα μεταφερθεί στην Αθήνα.

«Ήταν η κακιά ώρα πιστεύω. Δεν ήταν δύσκολο να κατέβουμε να τη βρούμε. Ηταν σε λάθος σημείο. Δεν έπρεπε να είναι καν εκεί...»

Ολέθριες συγκυρίες

Οι αστυνομικοί λένε ότι η 35χρονη αστροφυσικός ήταν διπλά άτυχη. Από τη μία σύμφωνα αποκολλήθηκε ο βράχος και έπεσε στο κενό, και από την άλλη το σημείο είχε πολύ κακό σήμα κινητής τηλεφωνίας με αποτέλεσμα, όταν συνέβη το ατύχημα, να μην μπορεί να επικοινωνήσει αλλά ούτε και να βρουν το σήμα τους οι διασώστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ειδικές ομάδες που χτένιζαν για ώρες την περιοχή πέρασαν τρεις φορές από το σημείο όμως δεν κατάφεραν να βρουν κάτι. 

Τελικά, στις πέντε και δέκα χθες το απόγευμα, ένας εθελοντής πυροσβέστης βρήκε τυχαία το πτώμα της σε γκρεμό ύψους είκοσι μέτρων, καταπλακωμένο από βράχια. Την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη μεγάλη σύσκεψη των υπηρεσιών, οι οποίες αναλύοντας τα έξι στίγματα του κινητού της τηλεφώνου οριοθέτησαν το σημείο εξαφάνισης, για να εντείνουν τις έρευνες με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών που ήρθαν από την Αθήνα. 

Το σημείο από την πρώτη στιγμή αποκλείστηκε, φωτογραφήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε έτσι ώστε να μην υπάρξει αλλοίωση του χώρου και των στοιχείων. Ο ιατροδικαστής που θα διενεργήσει νεκροψία και νεκροτομή, θα εξετάσει εξονυχιστικά το πτώμα και θα αποφανθεί αν τελικά είναι ατύχημα ή ανθρωποκτονία. 

Το τελευταίο πρωινό και τα έξι σήματα του κινητού 

Οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για το τι έγινε το πρωί της περασμένης Δευτέρας. Σύμφωνα με τα στίγματα του κινητού της τηλεφώνου, τη μαρτυρία του Κύπριου συντρόφου της αλλά και των υπαλλήλων του ξενοδοχείου, η Νάταλι Κρίστοφερ γύρω στις οκτώ έβαλε τα αθλητικά της παπούτσια για να πάει για τζόκινγκ παίρνοντας μαζί της μόνο το κινητό της τηλέφωνο. 

Δύο ώρες αργότερα, ξύπνησε ο 38χρονος, την αναζήτησε και την κάλεσε στο κινητό της τηλέφωνο. Αυτή απάντησε και του είπε ότι έχει πάει για τζόκινγκ και ότι θα επέστρεφε σύντομα. Λίγο αργότερα γίνεται το κακό... Στην προσπάθειά της να σκαρφαλώσει σε ένα βραχώδες και δύσβατο σημείο στη θέση Κεραμέ Αγίου Κήρυκα, μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο της, ο βράχος αποκολλήθηκε και η 35χρονη έπεσε στο κενό. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος...

Εμφανής η αγάπη της για τον αθλητισμό

Η Νάταλι ήταν μια γυναίκα που αγαπούσε πολύ τον αθλητισμό, και μάλιστα το προφίλ της στο Facebook είναι γεμάτο από φωτογραφίες με αθλητικές δραστηριότητες που έκανε η ίδια.

Ακόμα και στην τελευταία ανάρτησή της μιλούσε για αθλητισμό. Συγκεκριμένα, έγραφε ότι ήθελε να κάνει αναρρίχηση στα βράχια παραλίας του νησιού και ρωτούσε αν υπήρχε κάποιος που ενδιαφέρόταν να την συνοδέψει σε μελλοντική της επίσκεψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς