Πέντε πανεπιστήμια συμμετείχαν στο 2o Παγκύπριο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Σάμπο

Με τη συμμετοχή 27 αθλητών, εκ των οποίων έξι ήταν γυναίκες, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 στην κλειστή αίθουσα του Πανεπιστημίου Κύπρου το Παγκύπριο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Σάμπο. Διεξήχθησαν έξι κατηγορίες βάρους, στις οποίες συμμετείχαν αθλητές από πέντε κυπριακά πανεπιστήμια, με τρία εκπαιδευτικά ιδρύματα να πανηγυρίζουν από δύο κατακτήσεις τίτλων.
 
Αρκετοί φίλαθλοι παρακολούθησαν το 2ο Παγκύπριο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Σάμπο (η πρώτη διοργάνωση έλαβε χώρα στις 2 Μαΐου 2015), που έλαβε χώρα στην κεντρική σάλα του κλειστού των εξαιρετικών αθλητικών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου.
 
Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πήρε τον τίτλο στη μοναδική γυναικεία κατηγορία (-64 κιλά) με την Μαρία Καρακλίδου, καθώς και στην κατηγορία +100 κιλά με τον Απαριάν Βαρτάν. Το UCLAN πήρε τον τίτλο στις δύο ελαφρύτερες κατηγορίες ανδρών, στα μέχρι 68 κιλά με τον Χριστόφορο Ταντή και στα μέχρι 74 κιλά με τον Λουκά Γερασίμου. Τέλος, το Frederick πήρε τον τίτλο στα μέχρι 90 κιλά με τον Αλέξανδρο Γκιούρτσεφ και στα μέχρι 100 κιλά με τον Παύλο Γκαράκλοφ. Στους αγώνες συμμετείχαν επίσης το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.
 
Στους Πανεπιστημιακούς Αγώνες Σάμπο έλαβαν μέρος αθλητές που ασχολούνται συστηματικά με το σάμπο, αλλά και αθλητές του τζούντο και της πάλης, αθλήματα με ομοιότητες. Τα Πανεπιστήμια έδωσαν από την πλευρά τους κίνητρα στους φοιτητές τους για συμμετοχή στους Αγώνες, με μερικά να προσφέρουν και εκπτώσεις στα δίδακτρα στην περίπτωση κατάκτησης της πρωτιάς.
 
«Το Σάμπο είναι ένα καινούργιο άθλημα στην Κύπρο, έτσι χρειάζεται σκληρή δουλειά για να προσελκύσουμε αθλητές. Δουλεύουμε σκληρά μαζί με την Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού για να εντάξουμε το σπορ στο χώρο του πανεπιστημιακού αθλητισμού, με διοργανώσεις όπως αυτή να μας βοηθάνε πολύ», λέει ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σάμπο (ΚΟΣΑ), Μάριος Ανδρέου.

Δειτε Επισης

Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές