Καλό ξεκίνημα στο beach volley, εκτός διάκρισης Canoe και Beach Handball

Λίγες ώρες μετά που η Πάτρα «κουνήθηκε» από σεισμό 3,6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, το επίκεντρο του οποίου ήταν δίπλα από τη γέφυρα «Ρίο-Αντίρριο», θετικό ξεκίνημα έκανε το κυπριακό beach volley, την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Πάτρα. Οι τέσσερις κυπριακές ομάδες μέτρησαν τέσσερις νίκες σε έξι παιχνίδια, για τη φάση των ομίλων. Χαμηλά έμειναν οι αθλητές στο Canoe Ocean Racing, τέλος με 8η θέση για την εθνική ανδρών Beach Handball.
 
Καλό ξεκίνημα στο Beach Volley
Τα γυναικεία δίδυμα Μανωλίνα Κωνσταντίνου/Μαριώτα Αγγελοπούλου και Ζόγια Κωνσταντοπούλου/Έρικα Ζεμπύλα κέρδισαν τα μοναδικά τους ματς της ημέρας, ξεκινώντας με το «δεξί» την προσπάθεια τους. Τα ανδρικά δίδυμα Σωτήρης Σιαπάνης/Τζίμης Αποστόλου και Τόνυς Λιοτατής/Γεώργιος Χρυσοστόμου κατέγραψαν μία νίκη και μία ήττα, στα δύο ματς που έδωσαν την Τετάρτη.
 
Το πρωί της Πέμπτης (29/08) ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων, με τις τέσσερις κυπριακές ομάδες να αναμένονται να προκριθούν στα νοκ-άουτ, που ξεκινούν το απόγευμα.
 
Ξεκινώντας από το γυναικείο τουρνουά, που διεξάγεται με δώδεκα ομάδες σε τέσσερις ομίλους των τριών, για τον γ’ όμιλο, το δίδυμο Ζόγια Κωνσταντοπούλου και Έρικα Ζεμπύλα επικράτησε με ωραίο τρόπο του σερβικού δίδυμου με 2-0 σετ (21-16, 21-12). Το πρωί της Πέμπτης οι Ζόγια και Έρικα θα αγωνιστούν με την Ελλάδα. Για τον δ’ όμιλο, οι Μανωλίνα Κωνσταντίνου και Μαριώτα Αγγελοπούλου επικράτησαν πανεύκολα της Αλβανίας με 2-0 σετ (21-3, 21-10) και απομένει το παιχνίδι με την Πορτογαλία, για να ολοκληρωθεί ο όμιλος.
 
Στο ανδρικό τουρνουά, για τον γ’ όμιλο, οι Σωτήρης Σιαπάνης και Τζίμης Αποστόλου κέρδισαν το πρωί την Ελλάδα με 2-0 σετ (21-17, 21-17), ενώ το απόγευμα έχασαν από τη Γαλλία με 2-0 σετ (19-21, 11-21), σε ένα ματς όπου το δίδυμο μας δεν έδειξε να υστερεί, ιδιαίτερα στο πρώτο σετ. Εκκρεμεί το ματς με Μαυροβούνιο την Πέμπτη το πρωί.
 
Για το δ’ όμιλο των ανδρών, οι Τόνυς Λιοτατής και Γεώργιος Χρυσοστόμου κέρδισαν το πρωί την Αλβανία εύκολα με 2-0 σετ (21-8, 21-9), ενώ το απόγευμα, σε ένα σκληρό ματς με τη Σερβία, έχασαν 2-1 σετ (16-21, 22-20, 8-15), χάνοντας την ευκαιρία να κλειδώσουν την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στους «8». Οι Λιοτατής και Χρυσοστόμου θα αγωνιστούν την Πέμπτη στο τελευταίο ματς των ομίλων με τη Βόρεια Μακεδονία.
 
Με την ολοκλήρωση των ομίλων, θα διεξαχθεί η κλήρωση των νοκ-άουτ. Στους άνδρες, οι τέσσερις πρώτοι των ομίλων θα περάσουν απευθείας στους «8», ενώ οι δεύτερες και τρίτες των ομίλων θα αγωνιστούν για τη φάση των «12», που ξεκινά στις 15:00 της Πέμπτης. Στις 16:40 ξεκινούν τα προημιτελικά γυναικών και στις 18:20 τα προημιτελικά των ανδρών.
 
Χαμηλά στο Canoe Ocean Racing
Στη μάχη των τελικών στο Canoe Ocean Racing ρίχτηκαν την Τετάρτη οι τρεις αθλητές μας, χωρίς όμως να καταφέρουν να διακριθούν. Ο αγώνας, τόσο των ανδρών, όσο και των γυναικών, ήταν απόστασης 10 χιλιομέτρων, όπου οι αθλητές ξεκινούν από την παραλία κουβαλώντας το σκάφος surfski kayak, και μπαίνουν στο νερό για να διανύσουν μια απόσταση σε τριγωνική πίστα, με τον τερματισμό να γίνεται πίσω στην άμμο.
 
Πρώτα, το μεσημέρι, η Χριστιάνα Παύλου έτρεξε στον τελικό των γυναικών, όπου με χρόνο 1 ώρα, 1 λεπτό, 12 δευτερόλεπτα και 87 εκατοστά τερμάτισε 10η σε σύνολο 12 αθλητριών. Το απόγευμα, στον τελικό των ανδρών, σε σύνολο 13 αθλητών, ο Σάιμον Χριστοφή πήρε την 11η θέση με χρόνο 52’38:12 και ο Στεφάν Κλεάνθους ήταν 13ος με χρόνο 58’09:69.
 
Τέλος με δύο ήττες στο Beach Handball
Μετά τον βραδινό αποκλεισμό από την Ελλάδα στον προημιτελικό του Beach Handball, η εθνική ανδρών της Κύπρου επέστρεψε στο γήπεδο την Τετάρτη για τα ματς διεκδίκησης της 5ης θέσης. Πρώτα, το πρωί, με αντίπαλο την Ιταλία, η Κύπρος έχασε 2-0 (15-21, 21-24) και ακολούθως το απόγευμα, για το ματς για την 7η θέση, η χώρα μας ηττήθηκε από την Τυνησία με 2-0 (14-18, 10-22), με αποτέλεσμα να πλασαριστεί στην 8η θέση.
 
Κύπρος (Α. Ανδρέου): Ι. Αργυρού, Δ. Μπότσαρης, Κ. Χαραλάμπους, Κ. Χριστοδούλου, Α. Ιωάννου, Ξ. Κυπριανού, Χ. Παπατρύφωνος, Π. Προκοπίου, Γ. Στυλιανού, Θ. Τσιβίκος.
 

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών