Χάλκινο μετάλλιο στο Aquathlon η Σταύρη Περικλέους!

Δεύτερο μετάλλιο για την Κύπρο στους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες στην Πάτρα, αυτή τη φορά στο άθλημα του Aquathlon! Λίγες ώρες μετά το αργυρό στο μπιτς βολεϊ, ήρθε και το χάλκινο μετάλλιο, με την Σταύρη Περικλέους. Η 30χρονη αθλήτρια του Κεραυνού Στροβόλου έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα το πρωί του Σαββάτου (31/08), τελευταία ημέρα των Αγώνων στην Ελλάδα, και τερματίζοντας τρίτη, κρέμασε στο λαιμό της το μετάλλιο, σκορπώντας νέο ενθουσιασμό στην κυπριακή αποστολή! 

Το Aquathlon είναι σπορ που θυμίζει τριάθλο (υπάγεται και στη συγκεκριμένη ομοσπονδία), με τη διαφορά ότι δεν περιλαμβάνει ποδηλασία. Αποτελείται από τρία μέρη, τρέξιμο 2,5 χλμ, 1 χλμ κολύμβηση και ξανά 2,5 χλμ τρέξιμο. Η Σταύρη Περικλέους είναι πρωταθλήτρια Κύπρου στο τρίαθλο. 

Η Κύπρια αθλήτρια έκανε συνολικό χρόνο 37 λεπτών και 21 δευτερολέπτων, τερματίζοντας έξι δευτερόλεπτα μπροστά από την ελληνίδα Ντενίζ – Μαρίνα Δημάκη. Στο πρώτο σκέλος του τρεξίματος έκανε χρόνο 9 λεπτά, 19 δευτερόλεπτα, ακολούθως έκανε 18 λεπτά στην κολύμβηση και τέλος, έκλεισε με χρόνο 9’38’’ το 2ο σκέλος του τρεξίματος. Με τα ενδιάμεσα διαστήματα, σημείωσε τελικό χρόνο 37’21’’. 

Στα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα η Σταύρη ήταν 2η, όμως ακολούθως καθυστέρησε στην είσοδο στο νερό, με αποτέλεσμα να βγει από τη θάλασσα μισό λεπτό πίσω από την Ελληνίδα. Κάνοντας, όμως, ένα εξαιρετικό τρέξιμο 2500 μέτρων, κάλυψε τη διαφορά και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.  

Μετά τον αγώνα, η Σταύρη μίλησε στο γραφείο Τύπου της ΚΟΕ: «Ήταν δύσκολη διαδρομή με πολύ κύμα, για το οποίο δεν ήμουν συνηθισμένη. Έπρεπε να προσαρμοστώ αφού έχασα και λίγο τον προανατολισμό μου, όμως κάλυψα τη διαφορά στο τρέξιμο. Ερχόμενη εδώ, δεν ήμουν προετοιμασμένη για το μετάλλιο, όμως το πίστευε ο προπονητής μου (σ.σ. Χρίστος Χρίστου) και με έσπρωξε στην επιτυχία!». 

Το αργυρό μετάλλιο πήγε στην Άνα Λουίζα Βιέρα Ράμος από την Πορτογαλία η οποία έκανε χρόνο 36’09’’ και το χρυσό στην ισπανίδα Σάρα Γκερέρο Μάνσο που σημείωσε χρόνο 34’11’’. 

Λίγο αργότερα, στον τελικό των ανδρών στο Aquathlon ο Παναγιώτης Αντωνίου τερμάτισε 11ος σε σύνολο 15 αθλητών. Με 8’32’’ στο 1ο σκέλος του τρεξίματος, 16’28’’ στην κολύμβηση και 9’19’’ στο 2ο σκέλος του τρεξίματος και μαζί με τα ενδιάμεσα διαστήματα, ο συνολικός χρόνος του Κύπριου ήταν 34’39’’. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον αθλητή από τη Συρία ο οποίος έκανε επίδοση 31’13’’. 

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ