Θετικός ο απολογισμός της κυπριακής αποστολής στους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες

Θετικός κρίνεται ο απολογισμός της Κύπρου στους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξήχθησαν στην Πάτρα της Ελλάδας μεταξύ 25-31 Αυγούστου 2019. Η χώρα μας ολοκλήρωσε την παρουσία της με συγκομιδή δύο μεταλλίων, ένα αργυρό και ένα χάλκινο, που την έφερε στην 11η θέση του πίνακα μεταλλίων ανάμεσα σε 26 χώρες.
 
Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι πως χώρες με πληθυσμό εκατομμυρίων ή/και με Ολυμπιακά μετάλλια και επιτυχίες, τερμάτισαν κάτω από την Κύπρο. Από τις δέκα χώρες που πλασαρίστηκαν πάνω από την Κύπρο, οι οκτώ ανήκουν στην Ευρώπη, ενώ το νησί μας ήταν πρώτο ανάμεσα στις χώρες των ΑΜΚΕ που μετείχαν στη διοργάνωση.
 
Τα μετάλλια της Κύπρου, την αποστολή της οποίας οργάνωσε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, κατακτήθηκαν στο beach volley, με το δίδυμο Μανωλίνα Κωνσταντίνου και Μαριώτα Αγγελοπούλου να παίρνουν το αργυρό και στο aquathlon, με την Σταύρη Περικλέους να κατακτά το χάλκινο. Μάλιστα, οι δύο κοπέλες του βόλεϊ έφτασαν μια ανάσα μακριά από το χρυσό μετάλλιο, αφού προηγήθηκαν με 1-0 σετ και είχαν match point στο 2ο σετ, αλλά εν τέλει περιορίστηκαν στο αργυρό, το οποίο παρόλα αυτά αποτελεί μεγάλη διάκριση.
 
Στο γραφείο Τύπου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής μίλησε ο αρχηγός αποστολής και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΚΟΕ Δρ. Μιχάλης Κρασιάς: «Από τη στιγμή που πήραμε ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο και η συγκομιδή μας ήταν καλύτερη από την προηγούμενη διοργάνωση (σ.σ. το 2015 στην Πεσκάρα), θεωρούμε πετυχημένη τη συμμετοχή μας. Μπορούσαμε ακόμη και να πάρουμε το χρυσό στο μπιτς βόλεϊ, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι με το αργυρό αφού ο στόχος ήταν η 4άδα. Όλοι οι αθλητές έκαναν μεγάλη προσπάθεια, απέναντι σε μεγάλο συναγωνισμό. Στο εξωαγωνιστικό κομμάτι, όλα κινήθηκαν πολύ καλά και είμαστε ευχαριστημένοι με τη συμπεριφορά όλης της αποστολής, ενώ πρέπει να πούμε ότι η διοργάνωση ήταν καλά οργανωμένη, χωρίς σοβαρά προβλήματα».
 
Πέραν από τα μετάλλια, σημαντική διάκριση ήταν η 4η θέση του Στέλιου Μάμα στα -80 κιλά στο beach wrestling. Ο έμπειρος παλαιστής βγήκε πρώτος στον όμιλο του και ακολούθως είχε δύο ευκαιρίες για το μετάλλιο, όμως οι αντίπαλοι του αποδείχτηκαν ιδιαίτερα ισχυροί, με τον Κύπριο αθλητή τελικά να περιορίζεται στην 4η θέση.
 
Η Κύπρος συμμετείχε σε οκτώ αθλήματα στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες. Πέραν από beach volley, aquathlon και beach wrestling, η χώρα μας είχε συμμετοχή και σε beach handball, beach tennis, canoe ocean racing, open water swimming και water ski.
 
Οι 2οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες έλαβαν χώρα στην Πάτρα, με τη συμμετοχή πάνω από 800 αθλητών από τις 26 χώρες της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ). Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν αθλήματα της άμμου και του νερού.
 
Ο τελικός πίνακας μεταλλίων των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων:
Χώρα Χρυ.   Αργ.   Χαλ.
1. Ελλάδα       19        16        11
2. Ιταλία        15        13        11
3. Γαλλία       13        7          12
4. Ισπανία     6          5          7
5. Πορτογαλία          1          5          0
6. Τουρκία     1          0          3
7. Αλβανία     1          0          0
8. Τυνησία     0          4          2
9. Κροατία     0          3          2
10. Συρία       0          1          2
11. Κύπρος     0          1          1
12. Μονακό   0          0          2
13. Σαν Μαρίνο        0          0          1
 
* Χωρίς μετάλλιο έμειναν οι Αίγυπτος, Αλγερία, Ανδόρα, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κόσοβο, Λιβύη, Λίβανος, Μάλτα, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Σερβία, Σλοβενία.
 
Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ