Πλησιάζει στο 19ο Grand Slam ο Ναδάλ

Ο Ναδάλ κέρδισε με 3-0 σετ τον Σβάρτσμαν και θα παίξει στον 33ο ημιτελικό του με τον Μπερετίνι.

Στον 33ο ημιτελικό Grand Slam και 8ο στο US Open προκρίθηκε ο Ράφα Ναδάλ ο οποίος θέλει ακόμη δυο νίκες για να φτάσει τους 19 τίτλους! 

Ο Ισπανός τενίστας κέρδισε στον προημιτελικό με 6-4, 7-5, 6-2 τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν ο οποίος έπαιξε σπουδαία αλλά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει σετ. 

Αυτή ήταν η 8η νίκη σε ισάριθμους αγώνες απέναντι στον Ντιέγκο για τον Ράφα.

Επόμενος αντίπαλος για τον Ναδάλ στον ημιτελικό της Παρασκευής θα είναι ο νεαρός Ιταλός Ματέο Μπερετίνι ενώ θυμίζουμε ότι στον άλλο ημιτελικό θα παίξουν ο Μεντβέντεφ με τον Ντιμιτρόφ. 

Ο αγώνας είχε διάρκεια 2.46'. Ο Ναδάλ είχε 35-26 winners, 5-4 άσους, 39-37 αβίαστα λάθη και 1-3 διπλά. Τα μπρέικ πόιντ ήταν 7/13 για τον Ράφα και 4/10 για τον Ντιέγκο ενώ ο νικητής πήρε 100 πόντους και ο ηττημένος 83. 

Το παιχνίδι 

Το 1ο σετ στο "Άρθουρ Ας" ήταν μοναδικό και "τρέλανε" τους χιλιάδες θεατές. Ο Ναδάλ φτάνει σε 3 μπρέικ για να κερδίσει με 6-4! 

Δεν ήταν καθόλου εύκολο όμως και χρειάστηκε 57' και σπουδαίες άμυνες. Ο Ισπανός προηγήθηκε με 4-0 κάνοντας 2 μπρέικ (1-0, 4-0) αλλά ο Αρεντίνος ισοφάρισε σε 4-4 με μπρέικ στο 1-4 και στο 3-4. 

Ο Ναδάλ επανήλθε πήρε προβάδισμα με 5-4 και με μπρέικ θα φτάσει στο 6-4 με τον αντίπαλο του να μην μπορεί ν' ακολουθήσει στο τελευταίο γκέιμ. 

Στο 2ο ο Ναδάλ θα κρατήσει το σερβίς του και θα προηγηθεί με 2-0. Το πρώτο μπρέικ είναι για τον Ναδάλ (3-1) και με νέο μπρέικ θα κάνει το 5-1. 

Ο Σβάρτσμαν με τη 2η προσπάθεια θα φτάσει σε μπρέικ (5-2) και χωρίς να χάσει πόντο στο 8ο γκέιμ ια μειώσει σε 5-3. 

Με νέο μπρέικ θα μειώσει από 5-1 σε 5-4 και θα κρατήσει το σερβίς του για το 5-5 χωρίς να χάσει πόντο. O Ναδάλ θα επιστρέψει μετά από 4 χαμένα γκέιμ για το 6-5 και θα κλείσει με 7-5 και μπρέικ το 2ο σετ. 

Ο Ναδάλ δεν αφήνει τον Σβάρτσμαν να ελπίζει στο 1ο γκέιμ του 3ου και θα "γράψει" το 1-0. Ο Σβάρτσμαν θα ισοφαρίσει σε 1-1 με άσο αλλά ο Ναδάλ θα πάρει πάλι προβάδισμα (2-1) και θα δεχτεί στη συνέχεια ιατρική βοήθεια αφού έχει ενοχλήσεις στο αριστερό του χέρι. 

Θα ισοφαρίσει σε 2-2 ο Ντιέγκο αλλά ο Ράφα θα πάει στο 3-2. Ο Ισπανός αντιμετωπίζει μυικό πρόβλημα και στο δεξί χέρι και μετά από μια μικρή διακοπή επιστρέφει για να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση. 

Με μπρέικ (7ο) ο Ράφα θα κάνει το 4-2 και χωρίς να χάσει πόντο το 5-2. Φινάλε στο παιχνίδι με 6-2 με τον Ναδάλ να πανηγυρίζει με πάθος! 

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή