Οι πέντε κορυφαίες Ολυμπιακές προκρίσεις και το διαβατήριο για το Τόκυο

Κάτι περισσότερο από δέκα μήνες μας χωρίζουν από την τελετή έναρξης των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων (24 Ιουλίου 2020) και έως τώρα πέντε Κύπριοι αθλητές έχουν σφραγίσει το διαβατήριο για το Τόκυο. Πρόκειται για τον Παύλο Κοντίδη και τη Μαριλένα Μακρή των σκαφών τύπου Laser της ιστιοπλοΐας, την Άντρη Ελευθερίου (σκιτ) και τον Ανδρέα Μακρή (τραπ) στην σκοποβολή και την Ελένη Αρτυματά στα 400μ του στίβου – η 33χρονη δρομέας θα αγωνιστεί για τέταρτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσες και ο Κοντίδης. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχαν αγωνιστεί 15 Κύπριοι αθλητές – 7 στον στίβο, 2 στην ιστιοπλοΐα, 2 στη σκοποβολή, 2 στην κολύμβηση, 1 στην ποδηλασία και 1 στη γυμναστική.
Στον στίβο τα πράγματα έχουν δυσκολέψει αρκετά καθώς τα όρια ανέβηκαν, ενώ για όσους δεν πιάσουν το όριο θα υπάρχει πιθανότητα πρόκρισης μέσω κατάταξης βασισμένης στις πέντε καλύτερες επιδόσεις του αθλητή, από την 1η Μαΐου 2019 έως τις 29 Ιουνίου 2020. Ο Τράικοβιτς αναμένεται να πάρει το όριο του 13.32 στα 110μ με εμπόδια – έχει 13.25 ατομικό. Πολλές πιθανότητες πρόκρισης έχει και ο Παρέλλης, αφενός διότι τα 66μ στο Δίσκο δεν είναι απρόσιτα – έχει 65.69 ατομικό – ενώ είναι στο  Νο17 της παγκόσμιας κατάταξης. Εάν κρινόταν σήμερα η πρόκριση, ο Παρέλλης θα ήταν μέσα.
Σημαντικές ελπίδες έχει η Νεκταρία Παναγή με 6.72μ ατομικό στο Μήκος - όριο είναι 6.82μ. Ελπίζει ιδιαίτερα μέσω της κατάταξης – σήμερα είναι στο Νο35. Θεωρητικά μπαίνουν οι 32 πρώτες. Την πρόκριση στο Ακόντιο κοιτάζει και ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης, που έριξε 85.46μ πέρσι – το όριο είναι 85μ. Εάν ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμού, μπορεί  να ελπίζει. Ζητήματα τραυματισμών αντιμετωπίζει και η Ραμόνα Παπαϊωάννου. Εάν είναι υγιής μπορεί να βρεθεί στις πρώτες 56 των 100μ που θα αγωνιστούν στο Τόκυο 2020.
 
Στην ποδηλασία αρκετά κοντά στην πρόκριση είναι η Άντρη Χριστοφόρου – θα γνωρίζει περί τα τέλη Οκτωβρίου.
 
Στη γυμναστική πολλά θα κριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Στουτγάρδης 4-13 Οκτωβρίου. Στο ομαδικό περνάνε οι πρώτες εννιά χώρες, ενώ στο  σύνθετο ατομικό οι πρώτοι 12, συν οι τρεις πρώτοι σε κάθε όργανο. Την πρόκριση αναμένεται να εξασφαλίσει ο Μάριος Γεωργίου, ενώ υπάρχουν κρυφές ελπίδες και για άλλες προκρίσεις.
 
Μεγάλη προσπάθεια κάνει η Κυριακή Κουττούκη για πρόκριση στο Τάε Κβο Ντο.
 
Από την σκοποβολή εκτιμάται ότι θα έρθουν ακόμα 1-2 προκρίσεις, είτε στο τραπ, είτε στο σκιτ, είτε και στα δύο.
 
Πρόκριση με αρκετές πιθανότητες διεκδικεί ο Καριόλου στο RS:Χ της ιστιοπλοΐας, στο προσεχές παγκόσμιο πρωτάθλημα (22-28 Σεπτεμβρίου).
 
Δύο αθλητές θα έχει η Κύπρος στην κολύμβηση με την Κάλια Αντωνίου να μοιάζει σίγουρη για την Ολυμπιακή ομάδα.
Ολυμπιακές ελπίδες υπάρχουν και σε άλλα αθλήματα.

Δειτε Επισης

O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League