Αρχίζει για 47η φορά το Ράλι Κύπρος

Ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου,  για 47η φορά, το Ράλι Κύπρος.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη που έγινε σήμερα, στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, οι διοργανωτές έδωσαν όλες τις πληροφορίες για τον αγώνα.
 
Έναν αγώνα που παραμένει και φέτος ο μοναδικός στον κόσμο που μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Στη φετινή διοργάνωση η εκκίνηση και ο τερματισμός παραμένουν στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, ενώ επιστρέφουν στη Λευκωσία τόσο το Αρχηγείο και το γραφείο Τύπου όσο και το Service Park.
 
Η ομιλία του Προέδρου του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου (ΚΣΑ) Αντώνη Μιχαηλίδη επικεντρώθηκε σε τρία σημαντικά θέματα που αφορούν στον φετινό αγώνα.
 
Πρώτα, στο ότι το Ράλι Κύπρος αλλάζει η μορφή με τη συμπερίληψη ορεινών διαδρομών, αλλά και στη μεγάλη σημασία που δίδει στον αγώνα μας η Διεθνής Ομοσπονδία (FIA).
 
Φέτος θα έρθουν στην Κύπρο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της όπως οι Graham Stoker, Αναπληρωτής Πρόεδρος της FIA, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Τουρισμού για να εκφράσει την επιθυμία του για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου με την FIA αλλά και για την καλλιέργεια σχέσεων μεταξύ του Υφυπουργείου Τουρισμού και της Eurosport, ώστε η συμπερίληψη του Ράλι Κύπρου στο ημερολόγιο του ERC να επιβεβαιωθεί από τώρα για την τριετία που ακολουθεί.
 
Το τρίτο θέμα που ανέλυσε ο κ. Μιχαηλίδης ήταν στην οικονομική πτυχή του Ράλι Κύπρος και εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την απόφαση της Κυβέρνησης να μειώσει την ετήσια χορηγία της από τις 605 στις 500 χιλιάδες ευρώ.
 
«Βάσει των οικονομικών στοιχείων των τελευταίων τεσσάρων με πέντε ετών, τα έξοδα διοργάνωσης του Ράλι Κύπρος ανέρχονται στις 750 με 770 χιλιάδες ευρώ ενώ η κρατική χορηγία στις 605 χιλιάδες ευρώ μόνο. Παρουσιάζεται, δηλαδή, ένα σταθερό έλλειμμα πέραν των 150 χιλιάδων ετησίως, το οποίο ο Σύνδεσμος μας επιχειρεί με πολλούς κόπους και προσπάθειες να καλύψει μέσω χορηγιών τρίτων», ανέφερε.
 
Όπως είπε, το έργο αυτό αποδείχθηκε απογοητευτικά ανεπαρκές με αποτέλεσμα ο ΚΣΑ να παρουσιάζει ένα έλλειμμα της τάξης των 250 χιλιάδων ευρώ.
 
«Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο ΚΣΑ θα είναι αδύνατο πλέον να οργανώνει τον αγώνα με ορατό το αποτέλεσμα του αποκλεισμού της χώρας μας από τα διεθνή ημερολόγια και πιθανόν και της ακύρωσης της εκπροσώπησης της FIA από τον Σύνδεσμο μας. Απαιτείται άμεσα η επανεξέταση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ώστε η χορηγία για τα επόμενα χρόνια να ανέλθει τουλάχιστον στις 750 χιλιάδες ευρώ που αποδεδειγμένα αποτελούν το μίνιμουμ των αναγκών μας», πρόσθεσε ο κ. Μιχαηλίδης.
 
Η Αλυτάρχης Νάγια Κοντοπούλου, στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε τόσο στη διοργάνωση και τη διαδρομή όσο και στο μεγάλο και ποιοτικό αριθμό των συμμετεχόντων.
 
Συγκεκριμένα, η κα. Κοντοπούλου είπε ότι η λίστα συμμετοχών διακρίνεται από την ποικιλομορφία της αφού τα 44 πληρώματα που βρίσκονται σε αυτή προέρχονται από συνολικά 20 χώρες.

«Κάτι που μπορεί κάποιος εύκολα να αντιληφθεί το μέγεθος της προβολής της Κύπρου μας σε όλο τον κόσμο», σημείωσε.
 
Τα φώτα κλέβουν σίγουρα οι πρώτες τρεις συμμετοχές στη βαθμολογία του ERC, Chris Ingram, Alexey Lukyanuk και ο Lukasz Habaj, που θα παλέψουν σώμα με σώμα για το φετινό τίτλο, με τους πρώτους δυο μάλιστα να χωρίζονται από μόλις ένα βαθμό.  Μαζί τους, φυσικά, θα τρέξει και ο πολυνίκης του Ράλι Κύπρος Nasser Al Attiyah που διεκδικεί βαθμούς και στο Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής.
 
Η μεγάλη έκπληξη της λίστας συμμετοχών  ακούει στο όνομα του Mikko Hirvonen.

Ο πρώην εργοστασιακός οδηγός της Subaru και Ford στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι επιστρέφει στην Κύπρο μετά από δέκα χρόνια από την τελευταία του συμμετοχή στο νησί όταν πήρε τη δεύτερη θέση πίσω από τον Sebastien Loeb.
 
Με την κυπριακή σημαία πάνω στο αυτοκίνητο τους θα τρέξουν συνολικά 21 πληρώματα με φυσικά σημαιοφόρους τους περσινούς νικητές Σίμο Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου με το Skoda Fabia R5.
 
Με αυτοκίνητα της κατηγορίας R5 θα αγωνιστούν και οι Παναγιώτης Γιάγκου και Παναγιώτης Κυριάκου, αλλά και οι Ανδρέας Ψάλτης και Αντώνης Χρυσοστόμου.
 
Την ίδια στιγμή, πλούσιες μάχες για τους ευρωπαϊκούς βαθμούς θα υπάρξουν και στις κατηγορίες ERC2 και ERC3 όπου θα τρέξουν συνολικά δώδεκα πληρώματα, από Κύπρο, Μέση Ανατολή αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη.
 
Οι διαδικασίες του Ράλι Κύπρος 2019 θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου όπου θα διεξαχθούν τόσο τα ελεύθερα δοκιμαστικά όσο και η κατατακτήρια ειδική διαδρομή που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης στον αγώνα.
Αυτή θα γίνει σε μια διαδρομή 3.60 χιλιομέτρων στην περιοχή Γερίου, λίγο έξω από τη Λευκωσία.
 
Μετά το τέλος της θα γίνει η διαδικασία επιλογής της θέσης εκκίνησης, ανάλογα με την κατάταξη τους στην qualifying stage.
 
Θα ακολουθήσει η πρώτη δημοσιογραφική διάσκεψη του αγώνα με τη συμμετοχή των τριών πρώτων οδηγών καθώς και του πρώτου κυπριακού πληρώματος ενώ  απόγευμα της ίδιας ημέρας, και συγκεκριμένα στις 19:00, θα γίνει η εορταστική εκκίνηση του αγώνα στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, στις Φοινικούδες.
 
Το καθαρά αγωνιστικό μέρος του Ράλι Κύπρος ξεκινά το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 09:00 το πρωί και θα συμπεριλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές (δύο επαναλαμβανόμενες) μήκους 94,14 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Τελευταία ειδική της ημέρας δεν είναι άλλη από την Υπερειδική Διαδρομή.
 
Μετά τη διανυκτέρευση στη Λευκωσία τα πληρώματα θα ξεκινήσουν την Κυριακή για το δεύτερο και τελευταίο σκέλος του αγώνα που περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες). Μετά τη συμπλήρωση τους τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς τη ράμπα του τερματισμού που και φέτος θα γίνει στo παραλιακό μέτωπο Λάρνακας στις Φοινικούδες.

Πηγή: KYΠΕ
 

Δειτε Επισης

Μυθικός Μαριάνοβιτς-Αστόχησε επίτηδες σε βολή για να πάρουν οι φίλαθλοι δωρεάν φαγητό
Πρίγκιπας ξανά στο Μόντε Κάρλο ο απίθανος και επιβλητικός Τσιτσιπάς
Με δρομείς από 75 χώρες ολοκληρώθηκε την Κυριακή ο Μαραθώνιος Λεμεσού
Συναγερμός στην Ευρωλίγκα-Άγνωστο αν η Μακάμπι μπορεί να πετάξει για Βελιγράδι
Πυροβολισμοί έξω από γήπεδο στη Νέα Σμύρνη-Στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Τεράστια εμφάνιση από τον Τσιτσιπά-Απέκλεισε τον Σίνερ και πέρασε στον τελικό του Μόντε Κάρλο
Οι Σανς νίκησαν με ανατροπή με 108-107 τους Κινγκς στο Σακραμέντο
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διεκδικεί μία θέση στον τελικό του Μόντε Κάρλο-Αντιμέτωπος με τον Σίνερ
ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις εκτέλεσαν τους Γκρίζλις, νίκη με 123-120 των Λέικερς
Ο Μπαρτζώκας έπαθε εξάρθρωση δαχτύλου στους πανηγυρισμούς (pic)