Ο αρχηγός της Εθνικής Κολομβίας στον πετοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ

Την απόκτηση του αρχηγού της Εθνικής Κολομβίας Ντάνιελ Βανέγκας Εσκομπάρ ανακοίνωσε ο πετοσφαιρικός ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά:

Το πετοσφαιρικό τμήμα του σωματείου ΑΠΟΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση του αρχηγού της Εθνικής Κολομβίας Ντανιέλ Βανέγκας Εσκομπάρ.

Με καταγωγή απο την περιβόητη πόλη του Μεντεγίν, ο διεθνής Κολομβιανός ακραίος αγωνίστηκε στα πρωταθλήματα Κολομβίας και Αργεντινής. Το 2016-17 πέρασε τον Ατλαντικό, για να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη με τα χρώματα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης έχοντας συμπαίκτη το φετινό μας απόκτημα Χουάρεζ Τζούνιορ. Την σεζόν 2017-18 αγωνίστηκε στη Νέα Σαλαμίνα, έχοντας και πάλι συμπαίκτες τους δικούς μας Σταύρο Κασαμπαλή, Ματθαίο Αβρερκίου και Γαβριήλ Γεωργίου ενώ πέρσι μέχρι τον Δεκέμβριο αγωνιζόταν στο Ισραήλ με τα χρώματα Μακκαμπι Χοντχασαρόν. Τον Γεννάρη μετακόμισε στη Κροατική Καστέλα με την οποία αναδείχθηκε φιναλίστ πρωταθλήματος και κυπέλλου. Αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής Κολομβίας και μέχρι τη προηγούμενη βδομάδα ήταν με την Εθνική ομάδα στο κύπελλο Νότιας Αμερικής.

Ο επικεφαλής του πετοσφαιρικού τμήματος κ. Ζήνωνας Σεβέρης ανέφερε:

«Με τον Ντανιέλ μας συνδέει στενή φιλία απο τη χρονιά που αγωνίστηκε στη Σαλαμίνα. Απο τη περσινή χρονιά ήθελε να έρθει στο ΑΠΟΕΛ κάτι που πραγμοτοιείται φέτος. Είναι ηγετική μορφή της Εθνικής Κολομβίας και παίκτης με πολύ πάθος και ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Το γεγονός πως υπήρξε συμπαίκτης με σχεδόν τους μισούς μας παίκτης και κυρίως με τον πασαδόρο Κασαμπαλή αλλα και με τον Χούαρεζ θα βοηθήσει ως προς την ομοιογένεια και την άμεση προσαρμογή του στην ομάδα.»

Με τη σειρά του ο Ντανιέλ Βανέγκας- Εσκομπάρ δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και είμαι σίγουρος ότι με την εμπειρία μου θα φτιάξουμε μια πολύ καλή ομάδα. Είμαι ενθουσιασμένος διότι ο ΑΠΟΕΛ είναι ενας πολύ μεγάλος σύλλογος και με σκληρή δουλειά πιστεύω μπορούμε να κατακτήσουμε τους τίτλους που θα διεκδικήσουμε. Νιώθω σαν το σπίτι μου διότι γνωρίζω αρκετούς απο τους συμπαίκτες μου. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να υλοποίησουμε τους στόχους μας»

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»