Ο εκπληκτικός Ζβέρεφ απέκλεισε τον Φέντερερ

Τα... χνάρια του Στέφανου Τσιτσιπά ακολούθησε ο Σάσα Ζβέρεφ, που έριξε και δεύτερη «βόμβα» στη Σανγκάη αφήνοντας εκτός ημιτελικών τον Ρότζερ Φέντερερ!

Ο 38χρονος Ελβετός (No.3) επιχείρησε να κάνει απίστευτη ανατροπή, όμως ο 22χρονος Γερμανός (No.6) πήρε τελικά τη νίκη με 6-3, 6-7(7), 6-3 και έκλεισε θέση στους «4» της διοργάνωσης, όπου θα παίξει με Ντόμινικ Τιμ ή Ματέο Μπερετίνι.

Όπως και να έχει, δηλαδή, θα είναι μια τετράδα γεμάτη με εκπροσώπους της νέας γενιάς! Ίσως και να πλησιάζει η αλλαγή σκυτάλης, όμως χρειάζεται πρώτα να γίνει το βήμα παραπάνω και στα Grand Slams...

Ο Ζβέρεφ, πάντως, έχει αυτή τη στιγμή το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις με τον Φέντερερ, καθώς προηγείται στο head to head με 4-3!

Πήγε, βέβαια, να «αυτοκτονήσει» στη σημερινή αναμέτρηση, όμως διατήρησε την ψυχραιμία του μέχρι το τέλος και πέτυχε την πρώτη φετινή νίκη του κόντρα σε τενίστα του Top 10!

Ο Ζβέρεφ, λοιπόν, με εκπληκτική εμφάνιση πήρε το πρώτο σετ και βρέθηκε με τρία ματς πόιντ (40-0) στο 6-5 του δεύτερου. Ο Φεντ, ωστόσο, μεταμορφώθηκε στη συνέχεια, έστειλε με απίστευτους πόντους το σετ στο τάι μπρέικ και έφερε το ματς στα ίσα, αφού έσωσε άλλα δύο ματς πόιντ του αντιπάλου του!

Θα περίμενε κανείς ότι θα εκμεταλλευόταν το μομέντουμ και θα καθάριζε τελικά το παιχνίδι, αλλά δεν ήταν η μέρα του... Επιπλέον, ο Ζβέρεφ διατήρησε την αυτοκυριαρχία του και το υψηλό του επίπεδο, για να προηγηθεί με 3-0 στο τρίτο σετ.

Τα νεύρα του Φέντερερ άρχισαν να... τεντώνουν επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με (αυστηρό) point penalty στο επόμενο γκέιμ όταν έχασε τον έλεγχο και ξέσπασε για δεύτερη φορά στο μπαλάκι.

Ο Ζβέρεφ βρέθηκε στο σημείο αυτό έναν πόντο μακριά από το διπλό μπρέικ (15-40), όμως ο Φέντερερ... εκμεταλλεύτηκε τα νεύρα του και κατάφερε να μείνει ζωντανός στο παιχνίδι.

Ο 22χρονος τενίστας, ωστόσο, κράτησε αυτή τη φορά το σερβίς του μέχρι το τέλος, για να πάρει την πολύ μεγάλη νίκη, που τον φέρνει και κοντά στην πρόκριση στο ATP Finals.

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)