Η τοποθέτηση του ΚΟΑ για την ασφάλεια των αθλητών στο κλειστό γήπεδο του Αγρού

Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των αθλουμένων στο αθλητικό κέντρο «Γλαύκος Κληρίδης», στον Αγρό, στην προσπάθεια να προσφέρουμε γρήγορες λύσεις, λέει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.
 
«Σε όλες τις ενέργειες και αποφάσεις του ΚΟΑ, επίκεντρο βρισκόταν και βρίσκεται η ασφάλεια όσων χρησιμοποιούν το εν λόγω κέντρο» λέει ο ΚΟΑ αναφορικά με δημοσιεύματα στον Τύπο.
 
Με σχετική ανακοίνωση διευκρινίζει ότι τον Νοέμβριο του 2018, μετά από προβλήματα που είχαν προκύψει τα οποία αφορούσαν στις κτηριολογικές εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου και πιο συγκεκριμένα στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση, ο Οργανισμός για λόγους ασφάλειας, αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία του κέντρου  για να προβεί στις διαδικασίες αποκατάστασης των προβλημάτων.
 
Ο  ΚΟΑ προκήρυξε άμεσα διαγωνισμό για παροχή υπηρεσιών συμβούλων μελετητών, με στόχο την επισκευή του σταδίου με εκτιμώμενη αξία σύμβασης τις 100,000 ευρώ και εκτιμώμενη αξία έργου τα 1,3 εκατ. ευρώ, προστίθεται.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Οργανισμός στο αθλητικό κέντρο με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη και τη Γενική Διευθύντρια Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη το Μάρτιο του 2019, ο ΚΟΑ προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες οι οποίες διασφάλισαν την χρήση μέρους του κέντρου την μέρα χωρίς ηλεκτρισμό, για να παρέχει ασφάλεια σε όσους το χρησιμοποιούν.
 
Στη συνέχεια και δεδομένης της υιοθέτησης της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης των Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, αναφέρεται ότι ο Οργανισμός ενημερώθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι το αθλητικό κέντρο «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό θα αναβαθμιστεί σε Εθνικό Κέντρο Άθλησης, Ευρωστίας, Έρευνας και Αποκατάστασης, με εκτιμώμενη αξία του έργου τα 3,6 εκατ. ευρώ. 
 
«Ως εκ τούτου, αυτή τη στιγμή ο ΚΟΑ βρίσκεται στη διαδικασία τροποποίησης των απαιτήσεων, έτσι ώστε να ενσωματωθούν σε αυτές, όλες οι προϋποθέσεις για αναβάθμιση του Κέντρου» προστίθεται.
 
Σε συνδυασμό με αυτή τη διαδικασία, σημειώνεται ότι ο Οργανισμός προέβη σε ετοιμασία εγγράφων προσφορών με σκοπό την προσωρινή ηλεκτροδότηση της αίθουσας αθλοπαιδιών και των αποδυτηρίων του Κέντρου, έτσι ώστε να επιτραπεί η χρήση του για τις ανάγκες των αθλητών, σωματείων και μαθητών, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία
Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου
Οι Πέλικανς πέταξαν εκτός playoffs Κινγκς και Βεζένκοβ, νίκη με 105-98 και τώρα... Θάντερ