Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η τοποθέτηση του ΚΟΑ για την ασφάλεια των αθλητών στο κλειστό γήπεδο του Αγρού

  12/10/2019 20:02
Η τοποθέτηση του ΚΟΑ για την ασφάλεια των αθλητών στο κλειστό γήπεδο του Αγρού

Η τοποθέτηση του ΚΟΑ για την ασφάλεια των αθλητών στο κλειστό γήπεδο του Αγρού

  12/10/2019 20:02
Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των αθλουμένων στο αθλητικό κέντρο «Γλαύκος Κληρίδης», στον Αγρό, στην προσπάθεια να προσφέρουμε γρήγορες λύσεις, λέει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.
 
«Σε όλες τις ενέργειες και αποφάσεις του ΚΟΑ, επίκεντρο βρισκόταν και βρίσκεται η ασφάλεια όσων χρησιμοποιούν το εν λόγω κέντρο» λέει ο ΚΟΑ αναφορικά με δημοσιεύματα στον Τύπο.
 
Με σχετική ανακοίνωση διευκρινίζει ότι τον Νοέμβριο του 2018, μετά από προβλήματα που είχαν προκύψει τα οποία αφορούσαν στις κτηριολογικές εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου και πιο συγκεκριμένα στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση, ο Οργανισμός για λόγους ασφάλειας, αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία του κέντρου  για να προβεί στις διαδικασίες αποκατάστασης των προβλημάτων.
 
Ο  ΚΟΑ προκήρυξε άμεσα διαγωνισμό για παροχή υπηρεσιών συμβούλων μελετητών, με στόχο την επισκευή του σταδίου με εκτιμώμενη αξία σύμβασης τις 100,000 ευρώ και εκτιμώμενη αξία έργου τα 1,3 εκατ. ευρώ, προστίθεται.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Οργανισμός στο αθλητικό κέντρο με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη και τη Γενική Διευθύντρια Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη το Μάρτιο του 2019, ο ΚΟΑ προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες οι οποίες διασφάλισαν την χρήση μέρους του κέντρου την μέρα χωρίς ηλεκτρισμό, για να παρέχει ασφάλεια σε όσους το χρησιμοποιούν.
 
Στη συνέχεια και δεδομένης της υιοθέτησης της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης των Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, αναφέρεται ότι ο Οργανισμός ενημερώθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι το αθλητικό κέντρο «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό θα αναβαθμιστεί σε Εθνικό Κέντρο Άθλησης, Ευρωστίας, Έρευνας και Αποκατάστασης, με εκτιμώμενη αξία του έργου τα 3,6 εκατ. ευρώ. 
 
«Ως εκ τούτου, αυτή τη στιγμή ο ΚΟΑ βρίσκεται στη διαδικασία τροποποίησης των απαιτήσεων, έτσι ώστε να ενσωματωθούν σε αυτές, όλες οι προϋποθέσεις για αναβάθμιση του Κέντρου» προστίθεται.
 
Σε συνδυασμό με αυτή τη διαδικασία, σημειώνεται ότι ο Οργανισμός προέβη σε ετοιμασία εγγράφων προσφορών με σκοπό την προσωρινή ηλεκτροδότηση της αίθουσας αθλοπαιδιών και των αποδυτηρίων του Κέντρου, έτσι ώστε να επιτραπεί η χρήση του για τις ανάγκες των αθλητών, σωματείων και μαθητών, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας